Jan Thomas:

Derfor bytter han navn

- Jeg tenkte at tiden var inne.

NAVNEENDRING: Jan Thomas heter ikke lenger Mørch Husby til etternavn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NAVNEENDRING: Jan Thomas heter ikke lenger Mørch Husby til etternavn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Da kjendisstylist Jan Thomas (52) gjestet radioprogrammet P3morgen tidligere denne uken, kunne han avsløre at han har byttet navn - fra Jan Thomas Mørch Husby til bare Jan Thomas. Jan til fornavn, Thomas til etternavn.

- Jeg bytter tilbake til Jan Thomas nå fordi passet mitt går ut, og jeg må ha nytt uansett. Så da tenkte jeg at tiden var inne, sier han til Se og Hør.

52-åringen påpeker at han nå fjerner navnet han tok til seg for ti år siden, og at dette ikke er første gang han går gjennom en navneendring.

- Det er ikke helt teknisk riktig at jeg bytter til Jan Thomas først nå. Jeg byttet navnet mitt til det da jeg var 18, og mine nære venner kaller meg bare Jan.

Ville være tradisjonelle

Kjendisstylisten byttet etternavn da han giftet seg med Christopher Mørch Husby i 2009, og da duoen gikk hver til sitt seks år senere, beholdt han etternavnet.

Jan Thomas kan fortelle at eksparet, som i dag er gode venner, ville være tradisjonelle da de giftet seg, og at de derfor ønsket å dele samme etternavn.

Klipp fra TVNorge-programmet "4 stjerners middag": Jan Thomas avslører at han har hatt trekant, men reagerer sterkt på at Vibeke Klemetsen ikke har hatt det. Vis mer Vis mer

Å endre navnet igjen i fremtiden er imidlertid ikke et alternativ, skal vi tro stylisten. Når han nå går tilbake til Jan Thomas, blir det værende slik.

- Dette navnet blir resten av livet.

Beholdt vennskapet

Jan Thomas og Christopher fant hverandre i 2008, og ett år senere giftet de seg i en romantisk seremoni på Grand Hotel i Oslo. Seks år senere ble nok mange overrasket da det ble kjent at duoen skulle gå fra hverandre.

GIKK FRA HVERANDRE: Jan Thomas og Christopher gikk hver til sitt i 2015. Her avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix
GIKK FRA HVERANDRE: Jan Thomas og Christopher gikk hver til sitt i 2015. Her avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det ble rett og slett altfor mye fokus på jobb, og altfor lite tid til å pleie kjærligheten, sa Jan Thomas den gang.

Til tross for at ekteskapet ikke varte, har Jan Thomas og eksmannen fortsatt sitt profesjonelle forhold. Blant annet jobber eksparet sammen med frisørsalongen Jan Thomas Studio, produktserien ved samme navn og flere andre prosjekter.

I 2017 kunne Jan Thomas fortelle at de var mer sammensveiset enn noen gang.

- I dag er vi mer sammensveiset enn noensinne. Vi er et samkjørt businesspar, som tar alle beslutninger sammen, sa han da.

- Folk må huske at det var interessen for skjønnhet og mote som brakte oss sammen. Christopher brenner for faget, det vi jobber sammen med hver dag. Det var det som var limet i ekteskapet: Den enorme appetitten for å utvikle og skape noe nytt, la kjendisstylisten til.

STOR FORVANDLING: Lothepus sitter i stolen på Jan Thomas Studio i Oslo. Her blir han klippet, stylet og sminket. Til slutt kommer Jan Thomas med et nøye håndplukket antrekk som reality-kjendisen skal ha på seg. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Misbrukt i reklame

Jan Thomas er en veletablert merkevare, og det kan også føre med noen ulemper. Nylig ble 52-åringen misbrukt i en falsk reklamekampanje.

Reklamen fra Helse Nyheter dukket opp på Facebook med et tydelig bilde av stylisten, og handlet om at Jan Thomas lanserer en ny slankekur.

Reklamekampanjen skriver blant annet at du kan få Jan Thomas' nye kur helt gratis, og at «Ake allerede har gått ned 30 kilo». Reklamemisbruket gjorde 52-åringen rasende, og han hevdet til Se og Hør at slik misbruk er direkte ulovlig.

- Det er ikke alle som følger meg som følger like godt med, og da kan det fort virke troverdig for noen. De har brukt et bilde av meg fra Elle-gallaen og det er jo et skittent triks for å få det til å se ekte ut, men det er direkte ulovlig, sa han om reklamen, og la til:

- Folk biter på, for jeg gjør jo en del rare ting, men slikt som dette skal jeg ha meg frabedt. Advokatene mine er allerede på saken og jobber med den. Jeg skal jobbe for at de som står bak får maks straff for dette.

LES OGSÅ: Derfor nekter de å snakke om forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer