Martin Lepperød:

Derfor bytter han mellomnavn

- Håper at Aksel Hennie ikke blir sint for at en klovn har tatt navnet hans til mellomnavn, flirer komikeren.

OVERRASKER: «P3morgen»-programleder Martin Lepperød sendte inn søknad om å bytte mellomnavn på direkten. Her avbildet med kollega Adelina Ibishi. Foto: Xueqi Pang/NRK
OVERRASKER: «P3morgen»-programleder Martin Lepperød sendte inn søknad om å bytte mellomnavn på direkten. Her avbildet med kollega Adelina Ibishi. Foto: Xueqi Pang/NRK Vis mer
Publisert

I fredagens episode av NRKs radioprogram «Karakter» med komikerne Jonis Josef (28), Henrik Farley (27) og Martin Lepperød (27), skjedde det noe helt uventet.

Da lot nemlig Lepperød Jonis Josef få bestemme et helt valgfritt nytt navn til ham på direkten, til Josefs store overraskelse.

Etter å ha vært inne på tanken om å gi Lepperød navnet Martine Lepperød, Martin «lil uzi kid» Lepperød og Anders Olsen, falt valget til slutt på Axel Henny.

Det er ikke til å stikke under stol at navnet henter inspirasjon fra skuespiller Aksel Hennie (44).

Som respons på det nye navnet knakk Lepperød nærmest sammen av latter, før de til slutt bestemte seg for å gjøre navnet om til et mellomnavn. Dette gikk da utover Lepperøds opprinnelige mellomnavn, Sundbø, som kommer fra moren hans.

Til slutt ble navnet stående slik: Martin Axel Henny Lepperød.

I løpet av radioprogrammet sendte Lepperød inn søknaden om sitt nye mellomnavn til Skatteetaten, til stor jubel fra de andre gutta. Samtidig unnskyldte han seg til moren sin for at han fjernet mellomnavnet fra henne.

BYTTET MELLOMNAVN: Martin Sundbø Lepperød søkte altså om å bytte navnet sitt til Martin Axel Henny Lepperød. Foto: Skjermdump fra Instagram/nrkp3
BYTTET MELLOMNAVN: Martin Sundbø Lepperød søkte altså om å bytte navnet sitt til Martin Axel Henny Lepperød. Foto: Skjermdump fra Instagram/nrkp3 Vis mer
INNSENDT: Hele prosessen ble dokumentert i en videosnutt delt på NRK P3s offisielle Instagram-konto. Foto: Skjermdump fra Instagram/nrkp3
INNSENDT: Hele prosessen ble dokumentert i en videosnutt delt på NRK P3s offisielle Instagram-konto. Foto: Skjermdump fra Instagram/nrkp3 Vis mer

Ifølge Skatteetatens hjemmesider kan du endre ditt eget navn, samt navn på barn du har foreldreansvar for - hvis de er under 16 år.

Det opplyses om at det kan ta opptil fire uker å behandle en søknad manuelt. Hvis du er over 16 år kan du i utgangspunktet ikke ta, endre eller fjerne fornavn eller etternavn mer enn én gang hvert tiende år. Det finnes imidlertid unntak for dette.

TABBE: Det har skjedd før, og det kommer til å skje igjen - for det er ikke like enkelt å huske på at kamera står på når man har hjemmekontor. Vis mer

- Forferdelig dum idé

Overfor Se og Hør forteller Lepperød at navnebyttet ikke gikk helt opp for ham før han sendte avgårde søknaden.

- Ja, det var vel egentlig da det gikk opp for meg at dette var en forferdelig dum idé. For jeg hadde jo egentlig sett for meg at Jonis skulle gi meg etternavnet hans, og at det skulle bli en vennskapelig kjærlighetserklæring. Men så glemte jeg at Henrik og Jonis er to idioter, de òg. Jeg burde sett den komme, sier komikeren og «P3morgen»- programlederen.

Videre forteller Lepperød at forslaget var hans, da de har en fast spalte i radioprogrammet som kalles «Bestevenn».

- Der konkurrerer vi om hvem som er den beste vennen, og der skulle vi konkurrere om hvem som var Jonis' bestevenn. Så da skulle jeg la ham få omdøpe meg, forklarer han.

- Hva synes du selv om ditt nye mellomnavn?

- Det er ikke så halvgærent. Det eneste jeg håper er at skuespiller Aksel Hennie, som jeg er megafan av, ikke blir sint for at en klovn har tatt navnet hans til mellomnavn. Så lenge Aksel Hennie er fornøyd, er jeg fornøyd, svarer Lepperød.

SUKSESS: Den norske komikeren Daniel Simonsen opptrer på store scener - senest på «The Late Show With Stephen Colbert». Vis mer

Blir mye jobb

Da Se og Hør snakket med Lepperød i helgen kunne han bekrefte at søknaden er sendt, men at den ikke er blitt godkjent ennå. Når han først får godkjennelsen, mener han at det fort kan bli mye styr.

- Når jeg får den godkjennelsen må jeg bytte pass og alt som er. Det er det verste med det - at jeg må bytte pass og navn på lån. Det er jo masse styr med å bytte navn. Jeg tenkte jo at dette her var gøy, men plutselig ble det mye arbeid. Men jeg er dedikert til programmet, forteller Lepperød.

På spørsmål om hvordan kjæresten reagerte, svarer han at hun ble ganske overrasket. Dette fordi Lepperød hadde glemt å fortelle om navnebyttet før han faktisk gjorde det.

- Hun sa vel at det hadde vært greit å få vite at samboeren hennes skulle bytte navn. Hun syntes det var veldig gøy, men jeg vet ikke helt om hun synes at det er så gøy når jeg faktisk har gjort det helt på ekte, fortsetter han.

Familien ble derimot ikke like overrasket.

- Jeg gjør jo så mye dumt hele tiden. Men de synes vel kanskje at det hadde vært finere med etternavnet til Jonis eller noe annet. Det er jo ekstremt fjollete, sier han.

BLIR UTFORDRET: I den nye dplay-serien «Kongen befaler» må flere norske komikere må langt for å løse merkelige oppgaver. Video: Dplay / Jonas Scheie Hammer / Reporter: Thea Hope Vis mer

- En ny Axel Henny i byen!

Mellomnavnet har han planer om å beholde i ti år fremover, og kan avsløre at når det først har gått ti år skal Josef omdøpe ham nok en gang.

- Jeg fjernet jo min mors mellomnavn som er Sundbø, så da sa han at han skal rette opp i det. Så da lukter jeg at det kommer til å bli noe à la Sundbø Sundbø Sundbø, flirer han.

Til Se og Hør beskriver Jonis Josef det hele som «helt sinnssykt», men innrømmer likevel at navnevalget var enkelt.

- Først og fremst er det jo en helt sinnssyk ting å la meg få gjøre, så jeg ble jo omtrent nervøs. Martin har en notorisk dårlig parodi på Aksel Hennie, så valget var enkelt, forteller han til Se og Hør, og legger til:

- Pass på folkens, det er en ny Axel Henny i byen!

Videre forteller Jonis Josef at han hadde veldig dårlig tid på seg til å tenke ut et navn til Lepperød, men at han de neste ti årene skal bruke tiden godt.

- Enn så lenge faller jeg på Martin Abdulle (Josefs etternavn, journ.anm.), men vi får se, avslutter han.

LES OGSÅ: Liker ikke datterens navn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer