Unge Ferrari:

Derfor bytter han artistnavn

Unge Ferrari røper navnebytte.

BYTTER ARTISTNAVN: Unge Ferrari, hvis egentlige navn er Stig Joar Haugen, avslører navnebytte. Foto: Gitte Johannessen / NTB
BYTTER ARTISTNAVN: Unge Ferrari, hvis egentlige navn er Stig Joar Haugen, avslører navnebytte. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer

Artist Stig Joar Haugen (30), best kjent under artistnavnet Unge Ferrari, debuterte med albumet «Til mine venner» i 2015. Albumet sikret ham nominasjoner til både Spellemannprisen i 2015 og P3 Gull samme år.

30-åringens neste utgivelse kom et år etter debutalbumet med EP-en «Hva er vi nå//H.E.V.N//», sammen med artist og kjendisdatter Tomine Harket. Et år seinere kom Unge Ferrari også med albumet «Romeo må dø». Albumet fikk terningkast fem fra Dagbladets musikkanmelder.

Nå kommer det imidlertid fram at 30-åringen skal gå vekk fra artistnavnet Unge Ferrari, og bytter til Stig Brenner.

Vil vise at han har vokst

Det avslører han i et intervju med «P3morgen» hvor han begrunner det plutselige navnebyttet med at han ønsker å starte på nytt.

Det var «God kveld Norge» som først omtalte saken.

- Det er en æra jeg er litt ferdig med, jeg fikk til mer enn jeg så for meg med «Unge Ferrari», og nå har jeg blitt 30, jeg har lyst til å fortsatt gjøre musikk, men kanskje vise at jeg har vokst bittelitt, forteller han i radioprogrammet.

Det skal imidlertid nevnes at halvparten av det nye artistnavnet er hentet fra hans egentlige navn, Stig.

UNGE FERRARI: Unge Ferrari er for tiden i USA og vi møtte han før han opptrådte på film- og musikkfestivalen «South by Southwest » i Texas Vis mer

- Jeg har blitt litt mer komfortabel, kanskje det er derfor jeg tør å bruke det ordentlige navnet mitt igjen, fortsetter han.

Da han valgte Unge Ferrari til å være artistnavnet sitt avslører 30-åringen at det handlet om at han ikke anså sitt eget navn som kult nok.

- Det var i mine øyne litt dølt. Det var ikke det at jeg hatet navnet mitt, jeg ville bare ha noe helt annet, legger han til.

Artisten har samarbeidet med flere norske artister som Lars Vaular, OnklP og Philip Emilio. I 2018 dannet han sammen med Arif og Karpe gruppen MARS. Samme år kom den selvtitulerte EP-en «MARS».

PÅ SCENEN: Her er artisten avbildet på scenen under VG-lista på Rådhusplassen i Oslo i 2018. Foto: Audun Braastad / NTB
PÅ SCENEN: Her er artisten avbildet på scenen under VG-lista på Rådhusplassen i Oslo i 2018. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

- Var så jævlig brutalt

30-åringen har tidligere snakket ut om oppveksten sin et intervju med Dagbladet Magasinet.

Moren og faren skilte seg da han var seks år gammel, og han opplevde noen mobbeepisoder på barneskolen.

- Jeg hadde noen gode venner som aldri vendte seg mot meg, men det var alltid også et eller annet som gjorde meg litt usikker og kastet meg tilbake, fortalte han.

Det var spesielt én episode fra ungdomsskolen som har festet seg.

- Vi sto i kantina, jeg og to kompiser, og en fyr jeg ikke kjente bare ropte jævla homo til meg. Jeg syntes det var så jævlig brutalt. Det var ikke nødvendigvis ordet han sa, men jeg så liksom ikke hvor denne trangen for å kaste ut noe sånt kom fra. Jeg skjønte det ikke, fortalte han åpenhjertig, og la til at mobbingen har gjort ham sterkere.

LES OGSÅ: «Skam»-stjernen bytter navn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer