Jan Thomas

Derfor bryter han juletradisjonen etter seks år

Jan Thomas valgte snø fremfor sol i år.

NY FEIRING: Jan Thomas har valgt å bli hjemme i julen i år. De siste seks årene har han vært på reisefot, men denne gangen har flere elementer sørget for at han holdt seg hjemme. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NY FEIRING: Jan Thomas har valgt å bli hjemme i julen i år. De siste seks årene har han vært på reisefot, men denne gangen har flere elementer sørget for at han holdt seg hjemme. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Julefreden har senket seg over hele landet, og mange nyter nå hyggelige måltider med familie og venner. Enkelte har kanskje en skitur planlagt de nærmeste dagene, mens andre planlegger å ligge foran TV-en resten av romjulen.

I kjendisstylist Jan Thomas' (51) tilfelle, kan han for første gang på seks år legge lignende planer som nevnt ovenfor. Han har nemlig pleid å feire både julen og det nye året i solrike Mexico, men tidligere i dag kunne han avsløre at han har blitt i Norge.

Det er ikke helt uten grunn, om vi skal tro 51-åringen selv.

Hardtarbeidende

- Det er ikke så veldig spennende, men …, forklarer 51-åringen til Se og Hør.

Som oftest er vi vant til å se kjendisstylisten legge ut bilder av seg selv på stranden i speedo eller fra et lekkert hotell i Mexico i julen, men i år er det bilder av seg selv i et klassisk norsk hjem han har valgt å legge ut.

Julen har han nemlig feiret i Norge, sammen med bestekompisen Geir Ness og hans mor Laila. De to er barndomsvenner, og stylisten har tidligere uttalt at Geir var til god støtte da han først flyttet til Los Angeles, og tvilte på sine egne talenter.

Derfor ble årets jul utvilsomt en hyggelig affære for 51-åringen. Perioden før julefreden senket seg har nemlig vært svært hektisk for Jan Thomas, som har hatt nok å holde fingrene i.

GODE VENNER: Jan Thomas og bestekompisen Geir har et tett bånd. Her er de fotografert i en annen anledning for noen år siden. Foto: Espen Solli / Se og Hør
GODE VENNER: Jan Thomas og bestekompisen Geir har et tett bånd. Her er de fotografert i en annen anledning for noen år siden. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

- Det har vært ekstremt mye å gjøre i oppløpet til jul. Alt fra en nordisk lansering til det som har blitt en av Norges mest populære podkaster, i tillegg til salongene mine og endeløse oppdrag som konferansier eller foredragsholder, forteller en overarbeidet Jan Thomas til Se og Hør første juledag.

Nå tar han seg noen velfortjente feriedager. Samtidig har han nok å holde fingrene i. Han er nemlig i gang med å pusse opp sin nye enebolig på Frogner i Oslo, som han like gjerne bestemte seg for å totalrenovere da han først var i gang.

Jan Thomas pleide ofte å feire jul med sin mor, Anny Østervold. Hun døde brått i 2013, noe som også forandret hans egne juletradisjoner. Han har tidligere fortalt at han ofte pleide å ta med seg moren på Hanne Kroghs årlige julekonserter, noe som for dem var et kjært juleminne.

- Når jeg ser Hanne synge går det et sukk gjennom hjertet mitt. En mamma er liksom alltid der for en, uansett hva, har han tidligere uttalt til Se og Hør.

ENDE OPP ENSOM: I God Kveld Norge forteller Jan Thomas om forholdet til sin avdøde mor, som var bekymret for at sønnen skulle ende opp som ensom. Video: TV 2 Vis mer

Ny flamme

Selv om stylisten koser seg med venner nå, tilbringer han på ingen måte resten av fritiden alene. Venner og kolleger har nemlig visst en stund at Jan Thomas ikke lenger er singel. Det kunne Se og Hør avsløre overfor hele det norske folk sent i høst.

- Med denne «avsløringen» ønsker jeg å stoppe rykteflommen om hvem jeg har datet en stund. Det er deilig å få det ut, nå kan vi ferdes fritt hvor vi vil, sa Jan Thomas.

NYE BILDER: Jan Thomas bekreftet at mannen til høyre, Dan Kolltveit, er den nye mannen i hans liv. - Nå håper jeg å slippe alle spekulasjonene rundt mitt kjærlighetsliv, sa kjendisstylisten til Se og Hør. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NYE BILDER: Jan Thomas bekreftet at mannen til høyre, Dan Kolltveit, er den nye mannen i hans liv. - Nå håper jeg å slippe alle spekulasjonene rundt mitt kjærlighetsliv, sa kjendisstylisten til Se og Hør. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hans utvalgte er herrefrisør og barberer Dan Kolltveit (30). Han bekreftet overfor Se og Hør at han dater kjendisstylisten.

- Jeg er veldig fornøyd, jeg. Men jeg er jo ikke vant med mediene og presse på samme måte som Jan, sa han beskjedent.

Etter at ekteskapet med Christopher Mørch Husby (29) tok slutt for tre og et halvt år siden, innrømte hele Norges Jan Thomas at han har vært redd for å kaste seg ut i noe nytt. Han har hatt et par-tre kortvarige forhold siden da, men nå er han klar for å satse igjen - i et roligere tempo denne gang. Han vil ikke bli såret igjen.

- Ingenting er vakrere enn kjærligheten for meg. Men denne gang vil jeg ikke gape over for mye - for fort. Nå skal vi bruke tid på å utforske det vi har. Så foreløpig vil jeg kalle det dating - med ordentlig potensial.

Drømmer om barn

At Jan Thomas nå kan ha funnet lykken på ny, taler positivt for kjendisstylisten, som i fjor uttalte til Dagbladet at han ikke har lagt fra seg drømmen om barn.

Jan Thomas og hans tidligere ektemann snakket nemlig fritt om at de ønsket seg barn mens de var gift, og bruddet med Mørch Husby endret ikke på dette ønsket for Jan Thomas.

- Jeg har ikke lagt fra meg noen ting. Vi var veldig nære å få barn, så alt er bokstavelig talt tilrettelagt om jeg en dag vil ta opp tråden igjen. Men akkurat nå føler jeg ikke at jeg kan gi et barn den oppmerksomheten det fortjener. Vi jobber masse mot å få merket vårt stort i Norden, og etter hvert også globalt, sa han den gang.

LES OGSÅ: - Du ser ut som et sigøynersirkus