Michael Jackson:

Derfor brukte han ofte munnbind

Den avdøde popstjernen ble ofte latterliggjort for å bruke munnbind i offentligheten. Nå får man vite hvorfor.

BESKYTTET SEG: Den avdøde popstjernen Michael Jackson ble ofte sett i offentligheten med munnbind. Her avbildet i London i 2001. Foto: NTB Scanpix
BESKYTTET SEG: Den avdøde popstjernen Michael Jackson ble ofte sett i offentligheten med munnbind. Her avbildet i London i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste ukene, hvor det alvorlige coronaviruset har herjet for fullt, har flere mennesker verden rundt blitt observert med munnbind i offentligheten i redsel for å bli smittet.

Forrige helg fikk blant andre den Slovakiske presidenten Zuzana Čaputová (46) stor oppmerksomhet da hun dukket opp i Grassalkovich Palace, presidentens residens i Bratislava, iført munnbind og hansker.

Det skal imidlertid nevnes at det var en stjerne som ofte brukte munnbind flere år før pandemien spredde seg i verden - den avdøde poplegenden Michael Jackson. Han ble nemlig titt og ofte avbildet med munnbind i offentligheten, og det er nok flere som har stilt seg spørsmål ved hvorfor han valgte å gjøre dette.

IKKE SJELDEN KOST: Det var nok flere som funderte over hvorfor popstjernen ofte ble observert med munnbind. Nå har svaret på hvorfor blitt avslørt av stjernens tidligere livvakt. Foto: NTB Scanpix
IKKE SJELDEN KOST: Det var nok flere som funderte over hvorfor popstjernen ofte ble observert med munnbind. Nå har svaret på hvorfor blitt avslørt av stjernens tidligere livvakt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jackson ble ofte latterliggjort for valget om å dekke til ansiktet sitt, og flere spekulerte på om han gjorde det for å skjule sine plastiske ansiktsoperasjoner eller hudsykdommen sin.

Nå har imidlertid svaret på hvorfor stjernen brukte munnbind blitt avslørt. Det skriver australske News.com.au

MICHAEL JACKSON: 25. juni 2019 var det 10 år siden Michael Jackson døde. Slik var nødsamtalen. Vis mer

Mener han forutså et virus

Poplegendens tidligere livvakt, Matt Fiddes, avslører at Jackson brukte munnbind i frykt for å bli smittet av et virus.

- Han visste at en naturkatastrofe kunne skje. Han var meget bevisst på det og forutså alltid at vi på et gitt tidspunkt ville bli utslettet. At et virus kunne spre seg, forteller Fiddes.

Videre forteller han at den avdøde popstjernen ofte kunne reise gjennom fire kontinenter i løpet av en dag, og at han ofte befant seg på fly med mange andre mennesker.

Fiddes innrømmer at han synes at munnbindet var pinlig, og at han stilte spørsmål til Jackson om han kunne ta det av.

VILLE UNNGÅ SYKDOM: Ifølge popstjernens tidligere livvakt brukte Michael Jackson munnbind for å hindre at han skulle bli smittet av et virus. Her avbildet på flyplassen Heathrow i London 10. juni 2002. Foto: NTB Scanpix
VILLE UNNGÅ SYKDOM: Ifølge popstjernens tidligere livvakt brukte Michael Jackson munnbind for å hindre at han skulle bli smittet av et virus. Her avbildet på flyplassen Heathrow i London 10. juni 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Men, han svarte: Matt, jeg må ikke bli syk. Jeg kan ikke skuffe fansen min. Jeg har kommende konserter. Jeg er på denne jorden av en grunn. Jeg kan ikke skade stemmen min, jeg må forbli frisk. Jeg vet ikke hvem jeg kommer til å møte i dag, jeg vet ikke hva jeg kan gi videre, fortsetter Fiddes.

På spørsmål om hva Michael Jackson ville sagt om den nåværende pandemien, er Fiddes klar i sin sak:

- Jeg vet presis hva han ville sagt til folk i dag: «Hva sa jeg». Så ville han sukket og sagt at ingen hørte på ham, fordi da han pleide å si ting som det tok ikke folk ham på alvor og de pleide å kalle ham «Wacko Jacko» og alt mulig.

Sjokkerende funn på soverommet

I fjor var det ti år siden Michael Jackson gikk bort. «Kongen av pop» døde i sitt eget hjem den 25. juni 2009 av akutt forgiftning etter å ha tatt et sterkt, reseptbelagt anestesipreparat, Propofol, som søvnhjelp. Han ble 50 år gammel.

Det er gjentatte ganger tegnet et uhyggelig bilde av soverommet der Jackson tilbrakte sine siste timer. I tv-dokumentaren «Killing Michael Jackson» brøt tre av etterforskerne tausheten om funnene de gjorde.

BILDE VIST I RETTEN: Det finnes ulike bilder av soverommet hvor Michael Jackson gikk bort. Det er ukjent om dette er tatt en tid før eller etter at han døde. Foto: NTB Scanpix
BILDE VIST I RETTEN: Det finnes ulike bilder av soverommet hvor Michael Jackson gikk bort. Det er ukjent om dette er tatt en tid før eller etter at han døde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Orlando Martinez, Dan Myers og Scott Smith la ikke skjul på at synet som møtte dem var sjokkerende. Medisiner over alt, reklamebilder av barn, en porselendukke i sengen, samt Jacksons datamaskin.

- Det var også post it-lapper eller papirlapper over hele rommet. Både på speil og dører, som inneholdt små beskjeder eller slagord. Jeg vet ikke om det var sangtekster eller tanker, men noen av dem framsto som dikt. Soverommet var ... kaotisk, mintes Martinez i dokumentaren, ifølge australske News.

LES OGSÅ: Slik var det spesielle Jackson-ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer