«Hver gang vi møtes»:

Derfor bruker han «ett» antrekk

TIX røper hemmeligheten bak «Hver gang vi møtes»-antrekkene.

TIX: Andreas Andresen Haukeland med artistnavnet både på genser og pannebånd. Nå røper han detaljer bak antrekket. Foto: TV 2
TIX: Andreas Andresen Haukeland med artistnavnet både på genser og pannebånd. Nå røper han detaljer bak antrekket. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Deltakerne i «Hver gang vi møtes» har som regel pakket med seg finstasen til samtlige kvelder, hvor både de selv og de andre artistene skal hylles.

En detalj som flere kanskje har lagt merke til i årets sesong, er at Andreas Andresen Haukeland (28), eller TIX som mange kjenner han som, tilsynelatende har på seg de samme klærne dag etter dag.

Se og Hør har derfor tatt en prat med den tv-aktuelle artisten - for å få vite hvorfor, men ikke minst om det faktisk er snakk om samme plagg hver dag.

- Jeg går stort sett med det samme antrekket, også når jeg ikke er på TV. Det er for å gjøre hverdagen min enklere og mer forutsigbar, av hensyn til tvangstankene mine. Jeg synes mote er kult, men spiller det egentlig noen rolle hva jeg går kledd i? Jeg er jo samme fyren hver dag uansett, forklarer han.

DETALJER: Det er svært sjelden vi ser Andreas uten TIX-pannebåndet. Foto: TV 2
DETALJER: Det er svært sjelden vi ser Andreas uten TIX-pannebåndet. Foto: TV 2 Vis mer

Dette er grunnen

På spørsmål om hva som er ideen og tanken bak antrekket, forklarer Haukeland at han har to «uniformer».

- Pelskåpa, som har vært sceneantrekket, og hettegenseren, som har vært det mer sivile antrekket. Med hettegenseren kan jeg gjemme meg litt mer bort når det er nødvendig, sier han, og fortsetter:

NORSK TOLKNING: Slik reagerte artistene da TIX tolket «Girl in Oslo» av Bigbang. Musikk/tekst: Øystein Greni. Vis mer

- Det er litt vanskelig å forklare, men det er flere grunner til antrekket. I første omgang fordi livet mitt gradvis har blitt en kamp mot klokka hver eneste dag for å rekke alt som kreves og forventes av meg, og da velger jeg å tilrettelegge for at jeg kan starte dagen med å tenke på musikk, framfor hva jeg skal ha på meg.

28-åringen påpeker at han er veldig lite opptatt av ting og klær.

- Blir du noen gang lei dette antrekket?

- Nei, ikke egentlig. Det er bare sånn jeg ser ut. Jeg er mer opptatt av hvordan jeg møter andre mennesker enn hvordan jeg kler meg for dem, svarer han.

RØRT: Da Maj Britt Andersen skulle hylles under «Hver gang vi møtes» ble hun rørt av Andreas «TIX» Hauklands opptreden. Bilder med tillatelse fra TV 2. Vis mer

Røper hemmeligheten

På spørsmål om hva som er hemmeligheten, om han reiste til innspillingen med mange identiske hettegensere og pannebånd, eller om dette ble løst på en annen måte, røper han:

- Jeg hadde et antrekk for hver dag, men alle antrekkene var like.

Det er imidlertid bare TIX som bærer artistnavnet på både hettegenser og pannebånd under innspilling. Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forklarer til Se og Hør at de ble enige med artisten i forkant.

- Dette er Andreas sine private klær og som han stort sett alltid går i. Vi har i forkant av innspillingen godkjent at han får bruke disse klærne under «Hver gang vi møtes».

STOLT: Pål «Onkl P» Tøyen ville ikke ha barn før «ting var på stell». Nå har han en datter. Video: «Hver gang vi møtes - jubileum», TV 2 Vis mer

- Ingen økonomisk gevinst

Ekspert og dosent i markedsføring, Trond Blindheim, tror at TIX ikke får de store gevinstene av å bære artistnavnet, og at alle i utgangspunktet allerede vet godt hvem han er.

- Så jeg tror ikke det har noe bidrag til å gjøre navnet hans mer kjent, sier Blindheim til Se og Hør, og fortsetter:

- Det er varemerket hans som han har gått for fra dag én. Ettersom han ikke er i klesbransjen, om vi kan si det, så tror jeg ikke det har noen effekt utover det at han føler seg vel. Det har blitt ham, det har blitt identiteten hans.

TÅREVÅTT: Det ble for mye for Tshawe Baqwa da Silya Nymoen og Felipe «Fela» Orellana fremførte sin hyllest i «Hver gang vi møtes». Vis mer

Blindheim beskriver artisten som en nasjonal kjendis, og tror derfor at antrekkene med navnet på ikke har noen forretningsmessig økonomisk gevinst for ham.

- Men det har blitt sånn vi er vant til å se ham, og vi hadde antakeligvis sperret opp øynene og satt kaffen i halsen hvis vi så ham uten TIX-pannebåndet sitt. Jeg tror bare at det er han, forklarer han.

LES OGSÅ: - Var lei meg hele tiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer