Kim Kardashian og Kanye West:

Derfor bruker de ny surrogatmor

- Forsøket lyktes ikke.

TAUSE: Ekteparet Kim Kardashian (38) og Kanye West (41) venter angivelig sitt fjerde barn, ved hjelp av surrogati. Det skal imidlertid være snakk om en annen surrogatormor enn forrige gang. Foto: NTB Scanpix
TAUSE: Ekteparet Kim Kardashian (38) og Kanye West (41) venter angivelig sitt fjerde barn, ved hjelp av surrogati. Det skal imidlertid være snakk om en annen surrogatormor enn forrige gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om Kim Kardashian (38) og Kanye West (41) har vært ordknappe om de siste dagenes babyskriverier, hindrer det ikke internett fra å kaste vann på ryktemølla.

Ifølge flere amerikanske medier venter stjerneparet sitt fjerde barn, som ved hjelp av surrogati skal komme til verden i mai.

Dette er i så fall ikke første gang, hvis nyheten stemmer, at ekteparet benytter seg av surrogatmor. Kim Kardashian sliter med såkalt forliggende morkake - som i verste fall kan føre til store fødselskomplikasjoner - og måtte ty til den alternative svangerskapsmetoden da yngstedatteren Chicaco (11 mnd.) ble født i januar i fjor.

- Lyktes ikke

Den gang forsøkte de vordende trebarnsforeldrene etter beste evne å holde surrogatormoren unna offentligheten, for å unngå unødvendig pressejag. Kvinnens identitet ble dermed aldri formelt kjent, selv om hun, uten å vise ansikt, tok del i en episode av «Keeping up with the Kardashians».

Se dette innlegget på Instagram

Merry Christmas 🎄

Et innlegg delt av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Kim og Kanye, som betalte dyre dommer for svangerskapet, skal ha vært svært fornøyd med prosessen og knyttet nære bånd til kvinnen. Ifølge People har de likevel valgt å benytte en annen surrogatormor for å bære fram sitt fjerde barn.

Surrogatbyttet skal ikke ha vært et opprinnelig ønske fra ekteparet, men har medisinske grunner.

- De hadde håpet å kunne benytte seg av samme gestasjonelle surrogatormor (der kvinnen er genetisk ubeslektet med barnet), men forsøket lyktes ikke. Paret har derfor funnet en annen, som nå er gravid, forteller en kilde til ukebladet.

Omstridt metode

Ved såkalt gestasjonell surrogati settes et allerede eksisterende embryo - i dette tilfellet fra Kim og Kanye - inn i surrogatmorens livmor. Embryo er altså en betegnelse på et foster i tidlig stadium av svangerskapet.

Surrogati er ikke uvanlig i USA, der metoden tillates i alle former. Her hjemme er surrogati derimot forbudt, noe som har sørget for en rekke etiske debatter gjennom årene.

Ifølge People skal alt stå bra til med Kims surrogatmor og den lille i magen.

- Så langt har alt gått knirkefritt. Akkurat som forrige gang, er Kim veldig involvert i prosessen. Hun tar del i alle legebesøk og sørger for at surrogatormoren har det hun trenger. Kvinnen er fra området og har selv familie, opplyser kilden.

Saken fortsetter under.

SEX OG FISING: Kim Kardashian gjestet Jimmy Kimmels talkshow, men skuespiller Jennifer Lawrence stilte spørsmålene, - og det var ikke helt normale spørsmål. Video: CNN Vis mer

- Tøffere enn jeg trodde

Ved siden av datteren Chicago har ekteparet West også datteren North (5) og sønnen Saint (3). Skal vi tro amerikanske medier vil barnet som angivelig er på vei, bli parets siste.

- Dette vil bli deres siste barn, rett og slett fordi de ikke har flere embryo igjen. De synes dessuten at familien er komplett med fire barn. Begge er enige om at barna skal være nær i alder og vokse opp sammen, fortalte en kilde til kjendiskanalen E! tidligere i uken.

Før yngstedatteren kom til verden var Kim flere ganger åpen om utfordringene tilknyttet det faktum at hun ikke bar fram sitt eget barn.

- De som sier eller tror at dette var en kjapp og grei løsning, tar fullstendig feil, meddelte 38-åringen overfor kjendisnettstedet Entertainment Tonight, og fortsatte:

- Jeg stoler selvfølgelig på kvinnen som bærer fram barnet mitt, men det er følelsen av å vite at du har gjennomført to svangerskap, og så er du plutselig ikke til stede i ditt tredje. Det er utrolig rart og vanskelig - definitivt en mye tøffere erfaring enn jeg trodde. En daglig indre kamp.

STORFAMILIE: Kim og Kanye har utvidet familien i et hyppig tempo de siste årene. Her er de avbildet i Disneyworld i fjor høst. Foto: NTB Scanpix
STORFAMILIE: Kim og Kanye har utvidet familien i et hyppig tempo de siste årene. Her er de avbildet i Disneyworld i fjor høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kostbar babydrøm

Kims svangerskapskomplikasjoner, forliggende morkake, er ifølge Norsk Helseinformatikk en tilstand der morkaka helt eller delvis dekker den indre åpningen i livmora - altså den veien barnet skal ut.

Tendensen til blødninger vil øke jo nærmere kvinnen kommer termin. Kims lege har derfor frarådet henne å bli gravid.

Ifølge TMZ koster babydrømmen - med surrogati - ekteparet dyrt. Forrige gang skal totalsummen ha ligget på om lag 384 000 norske kroner, der de betalte kvinnen et månedlig beløp på cirka 38 000 kroner.

Som følge av den siste, påståtte babynyheten skal for øvrig flere av Kims søstre ha fått hastverk med å følge etter - og selv få flere barn.

LES OGSÅ: Skal ha slått alarm om Kanyes helse