BRILLEFIN: Bono blir nesten aldri sett uten solbriller på nesen. Enten det er utendørs eller innendørs. Nå forklarer han hvorfor. Her sammen med kona Alison på Vanity Fair festen etter årets Oscar-utdeling. Foto: Stella Pictures
BRILLEFIN: Bono blir nesten aldri sett uten solbriller på nesen. Enten det er utendørs eller innendørs. Nå forklarer han hvorfor. Her sammen med kona Alison på Vanity Fair festen etter årets Oscar-utdeling. Foto: Stella PicturesVis mer

Derfor bruker Bono alltid solbriller

Mange tror kanskje det er en del av rockestjerne-imaget hans, men det stemmer ikke.

SEOGHØR.NO: Gjennom to tiår har U2-vokalisten Bono (54) gjort solbrillene med de fargede glassene mer eller mindre til sitt varemerke.

Men mens mange sikkert tror at artisten bruker dem som en del av sitt image, så avslører han selv nå at det ikke er tilfelle.

Det var da Bono gjestet Graham Nortons talkshow og fikk spørsmål fra programlederen om han aldri tok av seg brillene, at han fortalte at han lider av en kronisk øyesykdom.

- Dette er en fin anledning til å forklare folk at jeg har hatt grønn stær de siste 20 årene, sa musikeren, ifølge The Guardian.com

Grønn stær er en øyelidelse som gjør øyet mer sensitivt for lys. Lidelsen kan føre til synstap i form av synsfeltsutfall, og i verste fall til blindhet.

- Jeg får god behandling og jeg har det fint. Nå kommer sikkert ikke folk til å klare å få dette ut av hodet og si: Stakkars gamle blinde Bono, la han til.

Siden 1982 har Bono vært gift med forretningskvinnen Alison Hewson (53), og sammen har paret fire barn i alderen 13 til 25 år.

ROCKELEGENDER: U2 er for tiden aktuelle med sitt nyeste album Songs of Innocence. Foto: FameFlynet
ROCKELEGENDER: U2 er for tiden aktuelle med sitt nyeste album Songs of Innocence. Foto: FameFlynet Vis mer

LES OGSÅ: Kesha var døden nær etter grovt misbruk