Derfor brøt de kontakten

- Jahn forandret seg merkbart etter at han traff Anita, forteller Herodes Falsk.

FORTELLER ALT: Herodes Falsk fog Jahn Teigen forteller om hvordan samarbeidet skar seg, og hvorfor de ikke snakket sammen på 15 år. Foto: SCANPIX
FORTELLER ALT: Herodes Falsk fog Jahn Teigen forteller om hvordan samarbeidet skar seg, og hvorfor de ikke snakket sammen på 15 år. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: "Fyll, fest og moro hele tiden". Slik beskrives tiden i Prima Vera av Herodes Falsk (54).

Men samarbeidet fikk en brå slutt, og trioen snakket ikke sammen på hele 15 år.

I boken "Om Jahn Teigen" tar Teigen og Herodes Falsk begge et oppgjør med hva som skjedde.

"Jeg kan egentlig tidfeste første gangen det skar seg ordentlig mellom oss. Det var i januar/februar i 1981. Vi skulle gjøre noen Prima Vera-greier i NRK, og Tom og jeg satt der og ventet på Jahn, uten at han dukket opp. Det hadde aldri skjedd før. Vi var alltid presise, uansett hvor mye vi hadde drukket eller hvor sent det var blitt kvelden før. Vi ventet i over to timer, og jeg trodde noe alvorlig hadde skjedd - en ulykke eller noe slikt", forteller Falsk.

Og fortsetter:

"Da han omsider dukket opp, viste det seg at han kvelden før hadde hatt sitt første stevnemøte med Anita Skorgan"

Falsk skriver også at problemene oppsto kort tid etter at Teigen og Skorgan var blitt et par.

"Jahn forandret seg merkbart etter dette. Han begynte å lese andre bøker, som "Profeten". Men det var ikke Skorgan som ville forandre Jahn. Det var Jahn som forandret seg fordi han hadde truffet en dame som var smart, hadde utdannelse, var superflink i alt hun gjorde, og dermed trodde han at han måtte bli som henne, at hun forventet det av ham. Men hun hadde jo valgt ham fordi han var den han var. Interessant problemstilling..."

Prima Vera skulle gjør et show i Stockholm i 1984, og der var her at konflikten virkelig tilspisset seg. I gruppa var det så sterk uenighet og krangling, at ingen fokuserte på showet.

"Vi hadde ikke øvd sammen en eneste gang før vi gikk på scenen på premieren. Og der satt hele kulturfiffen i Stockholm i salen. Det var selvmord", skriver Falsk.

Deretter hadde ikke gutta kontakt på 15 år, før de i 2000 kom sammen igjen på en minnekonsert for Marius Müller.

"Forholdet mellom Falsk og meg ble anstrengt etter dette, det kan jeg ikke legge skjul på. Det gikk mange år før vi snakket sammen. Det var vel en reaksjon etter at vi hadde jobbet så mye, så lenge og så tett sammen, og så ble plutselig ikke noe sagt, skriver Jahn.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Fant ny mann før bruddet