Grammy-utdelingen 2019:

Derfor boikottet hun årets Grammy

Ariana Grande skulle egentlig opptre på prisutdelingen, men endte opp med å feire hjemme med manageren.

BOIKOTTET: Etter sitt mest sukessfulle år som artist, valgte Ariana Grande å boikotte Grammy-utdelingen. Foto: NTB Scanpix
BOIKOTTET: Etter sitt mest sukessfulle år som artist, valgte Ariana Grande å boikotte Grammy-utdelingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Årets Grammy-utdeling gikk av stabelen natt til mandag, ledet av programleder og artist Alicia Keys. Til tross for en stjernespekket aften i Los Angeles, var det noen som manglet.

Ariana Grande vant sin første Grammy i kategorien «Best Pop Vocal Album» for sitt fjerde album, «Sweetener». Hun slo artister som Kelly Clarkson, Shawn Mendes, Pink, Camila Cabello og Taylor Swift.

Hun var også nominert for «Best Pop Vocal Preformance» for låta «God is a woman». Likevel valgte popstjernen å bli hjemme og se showet på TV sammen med manageren Scooter Braun.

I utgangspunktet skulle Grande også opptre på prisutdelingen, men etter en konflikt med noen av showets produsenter, valgte hun å boikotte hele utdelingen.

Ifølge Variety ønsket Grande å synge sin ferskeste hit «7 Rings», noe produsentene ikke ønsket. Dette skal ha gjort henne fornærmet, skriver magasinet. Etter hvert skal begge partene ha foreslått et kompromiss der låta ble inkludert i en medley, hvor Grande kunne velge hvilken som helst annen låt. Grande nektet likevel å ta imot tilbudet.

På Twitter skrev artisten at hun ikke følte hun fikk støtte av produsentene og at hun skal ha foreslått tre forskjellige låter. Hun skriver til en av produsentene at hennes kreativitet ble kvalt av vedkommende og at hun derfor valgte å ikke komme.

Likevel la Grande ut bilder i kjolen som hun hadde planlagt å gå med på utdelingen. Kjolen var designet av Zac Posen. En fra teamet til designeren sier til People at kjolen tok én måned å lage.

Se dette innlegget på Instagram

🖤

Et innlegg delt av Ariana Grande (@arianagrande)

Under et av bildene på Instagram takker hun for prisen og beklager at hun ikke kom på showet.

Årets storeslem-kandidat var Kendrick Lamar som var nominert til hele sju priser, og mange trodde dette skulle bli hans år på Grammy-utdelingen. Han vant likevel bare én for «Beste rap-opptreden».

En av kveldens favoritter, Lady Gaga, stakk av med to priser på kveldens utdeling. Hun vant prisen for beste låtskriver for duetten «Shallow» med Bradley Cooper fra filmen «A Star is Born», og prisen «Best Solo Performance» for låta «Joanne (Where Do You Think You're Goin')».

VANT: Lady Gaga vant to priser i natt. FOTO: BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK
VANT: Lady Gaga vant to priser i natt. FOTO: BROADIMAGE/REX/SHUTTERSTOCK Vis mer

Artisten Drake er ikke kjent for å motta priser. Han har tidligere vært nominert til Grammy 42 ganger, men har bare vunnet tre priser. Under utdelingen i natt var han nominert til sju priser og vant kategorien «Beste rap-låt» for «God's plan».

Artisten Childish Gambino var nominert til fem priser og vant fire for «This is America»: «Årets låt», «Beste rap/sang-samarbeid», «Årets album» og «Beste musikkvideo».

Kendrick Lamar, Drake, og Childish Gambino fikk alle tilbud om å opptre under utdelingen, men gjorde som Ariana Grande og takket nei. Det var lenge usikkert om noen av artistene ønsket å komme på utdelingen da ingen av de bekreftet eller avkreftet om de skulle komme, skriver The New York Times.

FØRSTE GANG: Cardi B vant prisen «Beste rap-album» for albumet «Invasion Of Privacy». FOTO: Robyn Beck / AFP
FØRSTE GANG: Cardi B vant prisen «Beste rap-album» for albumet «Invasion Of Privacy». FOTO: Robyn Beck / AFP Vis mer

Første kvinnelige vinner

Den amerikanske rapperen Cardi B vant prisen «Beste rap-album» for albumet «Invasion Of Privacy». Det er første gang noensinne at en kvinne vinner denne prisen. Hun var en av de som takket ja til å opptre under showet.

Britiske Dua Lipa var nominert til prisen for «Årets beste nykommer» og «Beste dance-innspilling», og vant begge prisene.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Gjorde sjokkopptreden i eksens bursdag