REDDET DAGEN: Skuespiller Benedict Cumberbatch er best kjent for rollen som Sherlock Holmes i den populære serien «Sherlock». Nå hylles han for helt andre ting enn sine skuespillerprestasjoner. Foto: NTB scanpix
REDDET DAGEN: Skuespiller Benedict Cumberbatch er best kjent for rollen som Sherlock Holmes i den populære serien «Sherlock». Nå hylles han for helt andre ting enn sine skuespillerprestasjoner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Benedict Cumberbatch

Derfor blir «Sherlock»-stjernen hyllet som en helt

- Ganske surrealistisk.

Publisert

Det er ikke bare i tv-serien «Sherlock» at skuespiller Benedict Cumberbatch (41) redder dagen.

Nå hylles han etter at han forsvarte et sykkelbud som ble overfalt av en gjeng i London. Ifølge Telegraph skal 41-åringen ha hoppet ut av en Uber-bil og grepet inn da han oppdaget hva som foregikk.

Uber-sjåføren, Manuel Dias (53), forteller at en av mennene skal ha forsøkt å stjele syklistens sykkel, men lyktes ikke. De fire gjerningsmennene forlot stedet da skuespilleren kom til unnsetning.

Politiet i London bekrefter til nettstedet at hendelsen fant sted, og at sykkelbudet ikke ble skadd etter hendelsen.

Ingen ble arrestert.

- Jeg måtte

Uber-sjåføren beskriver 41-åringen som en helt. Han forklarer at han kjørte Cumberbatch og kona Sophie Hunter (40), men det tok tid før han innså at det var skuespilleren som gikk ut av bilen.

- Det ble ganske surrealistisk. Her var plutselig Sherlock Holmes som kjempet mot fire menn på hjørnet av Baker Street, sier han.

Sjåføren hevder videre at han hjalp skuespilleren så godt han klarte.

- De prøvde å slå ham, men han forsvarte seg selv og dyttet dem unna. Han ble ikke skadd, forklarer han.

Cumberbatch selv uttaler at han så seg nødt til å gripe inn.

- Jeg gjorde det fordi, vel, jeg måtte...

Saken fortsetter nedenfor.

GIFT: Benedict Cumberbatch og kona Sophie Hunter har vært gift siden 2015. De har to barn sammen. Foto: NTB scanpix
GIFT: Benedict Cumberbatch og kona Sophie Hunter har vært gift siden 2015. De har to barn sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Nesa var feil

Helt siden 2010 har Benedict Cumberbatch vært å se i BBC-serien om Sherlock Holmes, basert på romanene til Arthur Conan Doyle.

I 2016 ble det imidlertid kjent at britiske skuespilleren ikke sto først i køen for å få utdelt denne rollen.

Cumberbatch var ikke sexy nok. Dessuten hadde han feil nese for å kunne spille den ikoniske detektiven, ifølge medskaper av serien, Mark Gattis.

Overfor Mirror sa han at de var bekymret over å velge en ukjent skuespiller til hovedrollen for et så viktig prosjekt. Han skal også ha karakterisert Cumberbatch som merkelig.

- Nesa hans var tilsynelatende helt feil. Vi tenkte at hvis vi kunne få rettet den opp, ville vi kanskje få til noe. Sannheten er at vi ikke har gjort noen ting, sa Gatiss til Mirror.

Saken fortsetter nedenfor.

SHERLOCK: Her er traileren til sesong 4 av BBC-serien Sherlock Holmes. Vis mer

Ville ikke ha et liv i rampelyset

Skuespilleren har for øvrig selv uttalt at han var i tvil da han omsider ble tilbudt rollen i tv-serien. Han var nemlig ikke sikker på at han ønsket et liv i rampelyset.

- Jeg hadde noen reservasjoner i forhold til denne ikoniske karakteren. Jeg tenkte: «dette er en veldig velkjent karakter, jeg kommer til å få veldig mye oppmerksomhet for den».

- Dette var før jeg hadde fått mitt store gjennombrudd, men jeg visste at det likevel ville få mye fokus. Derfor trengte jeg tid på å finne ut om dette var noe jeg faktisk ville, har Cumberbatch sagt til nettstedet Metro.

Benedict Cumberbatch har spilt i en rekke andre suksesser.

Han har spilt i Oscarvinneren «12 years a slave». Han lånte bort stemmen sin i «Hobbiten: En uventet reise», og han hadde hovedollen i Morten Tyldums «The Imitation Game» i 2014.

Her fikk han sin første Oscar-nominasjon i kategorien beste skuespiller i en hovedrolle.

LES OGSÅ: Lekte seg i bølgene med kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer