Gudrun fra «Jakten på kjærligheten» 2018:

Derfor blir Oscar-nominerte Gudrun «Jakten»-bonde

Gudrun fra Snåsa driver gård og lager film. Nå vil hun ha selskap.

PÅ JAKT: Gudrun Austli har vært nominert til Oscar. Nå har hun tatt over familiegården på Snåsa, og er på jakt etter den rette mannen hun kan drive den sammen med. Video: TV 2 Vis mer

(Se og Hør): Skal du sende frierbrev til årets «Jakten på kjærligheten»-bønder, begynner fristen å nærme seg. Den 20. april må nemlig alle brev være inne. Mandag kveld viser TV 2 fram årets bønder, og Katarina Flatland viser seerne rundt på de respektive gårdene rundt om i landet.

Denne sesongen håper blant andre Gudrun Austli (38) fra Snåsa på å finne kjærligheten. Hun overtok gården til foreldrene i fjor, og jobber i dag med sauedrift. I kontrast til resten av årets bønder, var derimot ikke valget om å bli bonde like enkelt.

Bak seg, og for øvrig foran seg, har sauebonden nemlig en suksessfull karriere som filmprodusent. Det hele kulminerte i 2011, da filmen «Tuba Atlantic» vant en såkalt student-Oscar for beste utenlandske film. Da den store Oscar-utdelingen gikk av stabelen året etter, var filmen nominert til beste live action kortfilm.

OSCAR-NOMINERT: Gudrun Austli (t.v) var sammen med regissør Hallvar Witzø, skuespiller Edvard Næsgård og manusforfatter Linn-Jeanethe Kyed nominert til Oscar i 2012. Her er de fotografert på en parkeringsplass i Hollywood. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
OSCAR-NOMINERT: Gudrun Austli (t.v) var sammen med regissør Hallvar Witzø, skuespiller Edvard Næsgård og manusforfatter Linn-Jeanethe Kyed nominert til Oscar i 2012. Her er de fotografert på en parkeringsplass i Hollywood. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Gjør begge deler

- Det var jo helt fantastisk, og det gir et ekstra frikort til å tenke annerledes og utenfor boksen. Det å vinne student-Oscar var et mål vi satte oss, og det var helt galskap at vi faktisk vant. Nominasjonen til vanlig Oscar var en bonus, sier hun til Se og Hør og fortsetter:

- Jeg har stått ved siden av Brad Pitt og George Clooney på Oscar-utdelingen, men har ikke noe ambisjon om å finne nordmenn som ligner på dem, flirer 38-åringen.

Hun anslår at hun har holdt på med film i nærmere 15 år, og har titler som «Den brysomme mannen» og «Børning 2» på CV-en. Livsstilen ble hun derimot lei av, og hun bestemte seg for å ta over familiens gård.

SNÅSA OG HOLLYWOOD: Gudrun Austli har hatt en varierende karriere. Hun har vært produsent for en film som var nominert til Oscar, men driver nå familiegården i Snåsa. Foto: Espen Solli / TV 2
SNÅSA OG HOLLYWOOD: Gudrun Austli har hatt en varierende karriere. Hun har vært produsent for en film som var nominert til Oscar, men driver nå familiegården i Snåsa. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

I klippet øverst i artikkelen prater hun om at hun «smakte på baksiden av medaljen» og at hun ikke har noen drøm om Hollywood. Overfor Se og Hør ønsker hun ikke konkret å gå inn på hva nevnte bakside var, men hun mener det var mange faktorer som til slutt fikk henne til å søke mot bondetilværelsen.

- For meg handler det om å kjenne på røttene sine. Man får kjenne litt på verdiene her i livet, spesielt når film og gårdsdrift er så store kontraster. Det er veldig gøy å oppnå mål, men med det kommer en del forventninger, sier hun og fortsetter:

- Jeg har derimot ikke gitt opp film. Jeg savnet dyr og naturen etter å ha bodd i Oslo. Der får man venner som driver med det samme, og man vanker ofte i samme miljø. Derfor er det viktig at det finnes flere stemmer i filmbransjen som ikke har samme utgangspunkt, forteller hun.

GÅRDSKOS: 38-åringen, her i fjøset sammen med Katarina Flatland, driver med sauer på gården sin på Snåsa. Foto: TV 2
GÅRDSKOS: 38-åringen, her i fjøset sammen med Katarina Flatland, driver med sauer på gården sin på Snåsa. Foto: TV 2 Vis mer

Nå skal hun blant annet lage en film om ulv, og fikk nylig bevilget hele 750 000 kroner fra Vårstigen til det.

Klar for familielivet

Hun mener det var da 30-årskrisa kom at hun begynte å tenke på om hun skulle flytte tilbake til familiegården, der hun vokste opp. Hun har bodd i Oslo og sett Hollywood. Nå bruker hun deler av dagen i fjøset, der hun ser til sauene og gjerne hører på musikk.

Hun vil imidlertid ikke gjøre det alene for alltid.

- Jeg er klar for mann og barn. Jeg ser etter en som er varm og god, men som også er impulsiv og alltid vil finne på ting. Han bør også være litt handy, men gårdsarbeid kan man jo lære seg underveis. Det blir helt fantastisk om jeg får mange frierbrev, det har man jo ingen garanti for, sier hun og fortsetter:

KLAR: Austli forteller at hun ønsker å slå seg til ro med mann og barn, og håper hun finner en kar der ute i det ganske land som kan hjelpe til med gårdsdriften. Foto: TV 2
KLAR: Austli forteller at hun ønsker å slå seg til ro med mann og barn, og håper hun finner en kar der ute i det ganske land som kan hjelpe til med gårdsdriften. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg meldte meg jo på fordi jeg er singel. Det er ikke så lenge siden jeg flytta tilbake hit, og jeg har egentlig ingen oversikt over valgmulighetene, forteller hun.

Austli har bare vært singel i et halvt års tid, etter å ha kommet ut av et tre år langt forhold. Livet på gården ønsker hun å dele med noen.

- Det er veldig unikt, for det er to kilometer til nærmeste nabo. Jeg håper jeg finner en som er på samme plass som meg i livet, som er klar for et familieliv og alt det medfører. Alder er ikke så viktig, så lenge det andre klaffer, forteller hun.

Både årets bønder, programleder Katarina Flatland og kamerateamet opplever at ikke alt går som på skinner under innspillingen av TV 2-programmet. Vis mer

Flere bønder

Selv om «Jakten på kjærligheten» er et godt etablert program, har de i sin 15. sesong, likevel valgt å gjøre noen endringer.

Mens bøndene tidligere har reist på individuelle romantiske ferieturer med sine utvalgte friere, vil de i år dra til samme sted og omgås alle sammen.

De resterende bøndene i år er:

Simen Gjølberg (25)
Fra: Ski, Akershus​
Gårdsdrift: Korn

25-åringen er en av «Jakten»-bonden Beatrice Fjell sine friere i forrige sesong. Han har alt på stell i livet. Han har gode venner, skal snart overta odelsgården og jobber som veiplanlegger i Veivesenet.

Men han mangler drømmekjæresten. Gjølberg ønsker brev fra jenter på sin egen alder og han liker tydelige, snille og bestemte jenter som vet hva de vil. Og ikke minst som skjønner at gårdsdrift ikke er en åtte til fire jobb.

- Det var en morsom og interessant opplevelse forrige gang. Det var annerledes, og jeg lærte mye om hva jeg var ute etter. Nå håper jeg på å finne noen jeg kan dele livet mitt med, forteller han.

IKKE FØRSTE GANG: Simen Gjølberg var en av frierne i fjorårets «Jakten på kjærligheten». Da ble det ikke full klaff, men det håper han på i år, når han selv er en av bøndene. Foto: Espen Solli/ TV 2
IKKE FØRSTE GANG: Simen Gjølberg var en av frierne i fjorårets «Jakten på kjærligheten». Da ble det ikke full klaff, men det håper han på i år, når han selv er en av bøndene. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

​Kristoffer Heldal (30)
Fra: Drangedal, Telemark.
Gårdsdrift: Sauer og skogdrift.

Heldal er en kar som elsker god mat, og gjerne med en god vin til. Han trives med å sove utendørs under stjernene, og aller helst dersom det kommer med noen dype samtaler.

Ved siden av gårdsdriften jobber Heldal som lærer, og ble meldt på «Jakten på kjærligheten» av sine elever. Han blir beskrevet som en gjennomsnill kar med et godt hjerte.

- Hvis jeg hadde funnet en kjæreste, så tror jeg det ville betydd alt. Det er toppen av lykke.

Det viktigste for Heldal er at hans framtidige jente er snill og positiv, at hun liker friluftsliv, og at hun generelt liker å kose seg. Og treffer han denne jenta, mener Heldal han kan tilby mye kjærlighet, engasjement og glede.

«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Kristoffer Heldal ble meldt på programmet av elevene sine, og legger ikke skjul på at han har mye kjærlighet og glede å gi den rette jenta. Foto: Espen Solli/ TV 2
«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Kristoffer Heldal ble meldt på programmet av elevene sine, og legger ikke skjul på at han har mye kjærlighet og glede å gi den rette jenta. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Janne Øiestad (50)
​Fra: Hjellebøl, Akershus.
​Gårdsdrift: Hester.

Øiestad bor på gården med sin 13 år gamle datter, og trives godt med å stelle med dyrene og gå på jakt. På sikt ønsker Janne å tilrettelegge et tilbud til barn og unge som trenger det, på bakgrunn av livssituasjonen sin.

50-åringen beskriver seg selv som omsorgsfull, og ønsker en mann som er det samme. Han skal gjerne ha humor, være trygg på seg selv, og ha lyst til å dele masse opplevelser. I tillegg skal han gjerne være en bestevenn, og være raus med kyss og klemmer.

- På gården min lever jeg drømmen min. Jeg har hester og masse andre dyr, men jeg mangler en mann. Jeg ønsker meg kjærligheten, forklarer Øiestad.

«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Janne Øiestad håper hun vil finne en mann som både er raus med kyss og klemmer, samtidig som han er full av humor og trygg i seg selv. Foto: Espen Solli/ TV 2
«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Janne Øiestad håper hun vil finne en mann som både er raus med kyss og klemmer, samtidig som han er full av humor og trygg i seg selv. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Ole Einar Hovrud (50)
Fra: Leira, Oppland.
​Gårdsdrift: Skogsdrift og gressproduksjon.

Hovrud beskrives som en utadvendt, hjelpsom, blid og hyggelig kar. Han trives godt med stillheten i naturen, men er også glad i å være sosial, gå på bygdedans og å drikke kaffe med naboen.

50-åringen har voksne barn, og forklarer at han stort sett har det han trenger. Men, han savner en kjæreste, og ønsker å finne den som vil flytte inn og bli gammel sammen med ham.

- Jeg jobber ganske mye når jeg er alene, derfor har jeg lyst til å ha en kjæreste her, sånn at jeg kan gjøre andre ting enn bare å jobbe. Parkere traktoren litt, reise på litt turer og finne på andre ting, forklarer Hovrud.

«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Ole Einar Hovrud forklarer at han har det meste her i livet, foruten noen å dele livet med. Nå håper han at han treffer jenta som kan dra han bort fra jobben for å finne på andre ting. Foto: Espen Solli/ TV 2
«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Ole Einar Hovrud forklarer at han har det meste her i livet, foruten noen å dele livet med. Nå håper han at han treffer jenta som kan dra han bort fra jobben for å finne på andre ting. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Bjørn Hammer (30):
Fra: Selbu, Sør-Trøndelag​
​Gårdsdrift: Sauebonde

Hammer er ikke «bare» bonde. Han jobber også som landbruksentreprenør, og er en svært sporty mann. Han er glad i naturen og driver med jakt og padler kajakk. I tillegg er han glad i å gå på ski og å herje litt på snøscooteren på vinterstid.

Han er også av det handy slaget, og har nettopp bygget sitt eget hus.

«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Bjørn Hammer mangler én brikke i livet for at det ska være komplett, og det er en jente. Foto: Espen Solli/ TV 2
«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Bjørn Hammer mangler én brikke i livet for at det ska være komplett, og det er en jente. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

- Jeg er strålende fornøyd med livet mitt, men jeg mangler en brikke, og det er en kjæreste. Hvis den brikken faller på plass, så er livet komplett, forteller han.

Hammer legger ikke skjul på at han liker jenter som tør å være litt frampå med flørtingen, og ser helst at hun er av det blide og positive slaget.

LES OGSÅ: Røper sin store skrekk om bryllupsdagen