Derfor blir hun aldri frisk

Cowboy-Laila har lært seg å leve med leversykdommen.

ROLIG LIV: Cowboy-Laila takker Herren for dagene hun får.  Foto: Tore Skaar/Se og Hør
ROLIG LIV: Cowboy-Laila takker Herren for dagene hun får. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Siden starten av 80-tallet har Cowboy-Laila (71) fra Løten vært en av landets mest fargerike kjendiser. Nå har hun passert de sytti, og nyter et tilbaketrukket liv i selskap med hunden Buck og dyrene hun mater hver eneste dag.

- Dyrene er mine beste venner. Hver dag legger jeg ut mat til både fugler og rådyr. Det er så kos å se dem rundt huset mitt, sier Laila.

Fyrer opp bilen

Nå feirer hun påske på sin helt egen måte.

- Det blir stille og rolig, men jeg skal lage litt leven i garasjen når jeg starter opp bilen min for sesongen.

Laila har alltid elsket amerikanske biler og for to år siden kjøpte hun en Pontiac Trans-Am fra 1980. Bilen er helt spesiell og har gått som startbil på Indycar-løp i USA.

- I påsken skal Buck og jeg ta årets første kjøretur. Da setter vi kursen mot Sverige. Dersom været blir pent, tar vi inn på en campinghytte og nyter vårkvelden over grensa.

GIR GASS: Cowboy-Laila gir gass med sin Trans-Am. Foto: Tore Skaar
GIR GASS: Cowboy-Laila gir gass med sin Trans-Am. Foto: Tore Skaar Vis mer

Tobakk i Sverige

Handlelista er naturligvis også klar når Laila kjører til Sverige.

- Jeg er ingen storhandler, men jeg må kjøpe litt tobakk. Ja, rulletobakk. Filtersigaretter er jeg ikke så stor tilhenger av, sier Laila og avslører samtidig en hemmelighet.

- Folk har alltid trodd jeg er en storrøyker, men jeg har faktisk aldri trukket ned røyken. Jeg bare puffer den rett ut. Røyken er kos for meg, men det er også eneste kosen jeg unner meg.

- Du har jo også alltid snakket varmt om pultost?

- Å ja, men det er en del av min daglige kost. Hver morgen koker jeg havresuppe og smører brødskive med pultost til Buck og meg. Men vet du, Buck er så kresen at jeg må tygge maten for ham. Den bikkja er helt utrolig, men jeg unner ham alt i verden, sier Laila og smiler.

GODT LIV: Bikkja Buck elsker pultost. Foto: Tore Skaar
GODT LIV: Bikkja Buck elsker pultost. Foto: Tore Skaar Vis mer

Lever med sykdom

Når seoghør.no intervjuer Laila er hun akkurat ferdig med en dobbel kur penicillin. For noen år siden fikk Laila påvist sykdommen Hepatitt-C. Smitten kom trolig etter blodoverføring på 80-tallet.

- Jeg har lært meg å leve med sykdommen. Den fører først og fremst til at jeg har veldig svakt immunforsvar. Jeg trenger nesten bare se på værmeldinga, så blir jeg syk, sier Laila lett ironisk - før hun fortsetter.

- Men jeg vil ikke syte. Jeg har hatt mange opp- og nedturer, men i sum ser jeg tilbake på et rikt liv. Jeg har flere ganger blitt slått i bakken, men hver gang har jeg reist meg igjen.

- Hvilket forhold har du til påskens budskap?

- Jeg er er veldig religiøs og bruker mye tid på å takke og be. Jeg priser Herren for de dagene jeg får.

- Jeg tror på englene. Jeg er sikker på at de er der. Englene finnes i hverdagen og de finnes i det vi ikke kan forstå. Jeg beundrer prinsesse Märtha Louise som har valgt å snakke åpent om sitt forhold til engler. Jeg tror på alt hun sier, sier Cowboy-Laila.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer