Luke Perry:

Derfor ble han begravet i «soppdrakt»

Skal ha vært et av hans siste ønsker.

SPESIELL BEGRAVELSE: Skuespiller Luke Perry (bak t.v.) ble verken kremert eller begravet på tradisjonelt vis. Det avslører datteren hans. Her med «Riverdale»--kollegene K.J. Apa, Camila Mendes, Madelaine Petsch, Lili Reinhart og Cole Sprouse i 2016. Foto: Stephen Lovekin/TVline/REX/ NTB scanpix
SPESIELL BEGRAVELSE: Skuespiller Luke Perry (bak t.v.) ble verken kremert eller begravet på tradisjonelt vis. Det avslører datteren hans. Her med «Riverdale»--kollegene K.J. Apa, Camila Mendes, Madelaine Petsch, Lili Reinhart og Cole Sprouse i 2016. Foto: Stephen Lovekin/TVline/REX/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått i overkant av to måneder siden meldingen kom om at «Beverly Hills 90210»- og «Riverdale»-skuespiller Luke Perry hadde dødd. Han ble 52 år gammel, og døde på et sykehus i Burbank som følge av et hjerneslag.

I fem dager lå skuespilleren på sykehuset før det ble bestemt at livreddende arbeid skulle avsluttes. Han ble gravlagt kort tid etter dødsfallet, i en privat seremoni. Nå ligger han seks fot under ved sin egen gårdseiendom i Tennessee - der han med tiden skal bli til jord.

Det høres kanskje grotesk ut, men hans egen datter Sophie avslørte nylig at faren ble stedt til hvile på en litt uvanlig måte. Det er tradisjonelt å ikle avdøde penklær, men Perry fikk på seg et helt annet antrekk.

DØD: Luke Perry (52) er død. Forrige uke ble han lagt inn på sykehus etter å ha fått slag. Slik ble han en superstjerne. Foto: Fox Vis mer

- Siste ønske

Datteren skriver nemlig på Instagram at de bestemte seg for å begrave ham i en såkalt «soppdrakt», slik at kroppen raskere skal bli omgjort til jord.

Skuespilleren ba selv om å bli begravet i drakten, som hadde en prislapp på rundt 13 000 kroner. Den er laget av et materiale som er med på å bryte ned kroppen raskere.

- Pappa oppdaget dette, og var mer begeistret for det enn jeg noensinne har sett ham før. Han ble begravet i denne drakten, som var et av hans siste ønsker. Draktene er virkelig en fin ting for denne planeten, og jeg ville dele det med dere, skriver hun til følgerne sine.

Produsenten hevder at begravelsesdrakten renser kroppen for gift, samtidig som den bringer næringsstoffer fra kroppen videre til plantelivet drakten er omringet av.

Perry ble med andre ord ikke begravet i noen kiste, men ble lagt i jorda med drakten på. Kroppen brytes ned raskere enn normalt på grunn av soppen drakten er laget av. Produsenten hevder også at de planter to trær for hver drakt de selger.

LUKE PERRY: Da Perry fikk slag, ringte en uidentifisert kvinne til nødetatene i Los Angeles. Nå er lydloggen offentliggjort. Lyd: Los Angeles County. Bilder: NTB Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

Avkrefter begravelsesrykter

Avsløringen har Sophie Perry delt sammen med et bilde av sopp hun fotograferte i Californias Redwood-nasjonalpark. Hun syntes motivet var fint, men forteller nå at sopp for alltid vil ha en ny betydning for henne.

Etter dødsfallet var det flere forskjellige medier som hevdet at Perry var blitt kremert eller at han var begravet i Hollywood. Det slår datteren ned på i kommentarfeltet, etter at en fan spurte om ha sannheten egentlig var.

- Noen ganger lager de sine egne historier om de ikke har all informasjonen. De fant ut at han skulle bli stedt til hvile på gården, men de visste ikke hvordan. De gjettet derfor, men traff ikke sannheten. (...) Jeg vet ikke hvordan de finner på alt de skriver, men mye har vært usant, skriver hun.

Rørende avskjed

Sophie Perry var et av de første familiemedlemmene til å uttale seg om skuespillerens bortgang. Bare dager etter at dødsfallet ble bekreftet, kom hun med en rørende melding til faren på Instagram.

«Det har skjedd mye denne uka for meg. Alt skjer så fort. Jeg kom tilbake fra Malawi akkurat i tide til å være her hos familien min, og de siste 24 timene har jeg fått en overveldende mengde kjærlighet og støtte», skrev Perry.

Datteren fortalte videre at hun setter stor pris på alle de vakre meldingene hun har mottatt, men at hun ikke har anledning til å svare på dem alle.

Hennes bror, 21 år gamle Jack Perry, kom også med en rørende hilsen til sin avdøde far på Instagram.

«Jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å bære din arv videre, og for å gjøre deg stolt. Jeg elsker deg, pappa», skrev han.

LES OGSÅ: Stjerneregissøren mistet datteren (19)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer