Atle Pettersen:

Derfor ble han avholds

Atle Pettersen skulle bare være avholds noen få måneder. Slik ble det ikke.

HOLDER SEG EDRU: Atle Pettersen er åpen om å være avholds. Nå forteller han hvorfor han sluttet å drikke. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
HOLDER SEG EDRU: Atle Pettersen er åpen om å være avholds. Nå forteller han hvorfor han sluttet å drikke. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

For fem år siden startet artist og «Beat for beat»-programleder Atle Pettersen (31) på et privat prosjekt, som i utgangspunktet skulle vare i bare fem måneder.

Nå, hele fem år senere, har han fremdeles ikke gitt etter og gått tilbake til den gamle vanen.

- Jeg sluttet fordi jeg begynte å trene. Det begynte som et prosjekt hvor jeg tenkte jeg skulle se hvor bra form jeg kunne komme i. Da fant jeg ut at jeg må slutte å spise godteri og tenke mer gjennom at det ikke er bernaisesaus på alt jeg spiser til middag - og så måtte jeg slutte å drikke alkohol, sier han når han denne uka gjester podkasten «Åpen journal» med Katarina Flatland og Harald Meling Dobloug.

TROR IKKE DET HAN HØRER: Atle Pettersen og Marte Bratberg var blant deltakere i «Drømmehytta». Der fortalte Marte om en av sine svake sider. Video: TV 2 Vis mer

Havnet på legevakten

Pettersen sluttet altså å drikke alkohol, og drikker i dag overhodet ikke øl eller vin. Han kan imidlertid avsløre at han har hatt to utskeielser i løpet av de siste årene.

Det var da han giftet seg med kona Cathrine Eide i Hellas i 2019, og utdrikkningslaget sitt. Tidligere har programlederen fortalt på «Senkveld» at han endte opp på legevakten i forbindelse med bryllupet.

- Kort fortalt, så var det et nachspiel og en jacuzzi. Jeg skulle ut av jacuzzien, og en kompis skulle lage litt guttastemning og dra av meg shortsen, sa han da.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

Det som altså skulle være en uskyldig spøk endte med at Pettersen smalt hodet i kanten på jacuzzien og fikk to tenner gjennom leppen.

- Så det er kanskje en grunn til at jeg ikke skal drikke, innrømmer han i podkasten.

- Alle var møkkings

Atle Pettersen har heller ingen problemer med å være edru på fest, forteller han. Første helgen han hadde sluttet å drikke skulle han nemlig ut etter konsert i Stavanger, og mens gutta i bandet ikke hadde troa på at han ville holde seg edru, var han skråsikker på det selv.

31-åringen forteller at de dro ut på byen, fordi det hører med etter en spillejobb. De andre han var med ville dra på «klubben», noe Pettersen i utgangspunktet ikke var så fan av da han ikke drakk heller.

Atle Pettersen og Cathrine Eide ga hverandre sitt ja i Hellas - og vi har eksklusive opptak som viser hvordan bryllupet så ut. Vis mer

- Jeg dro dit, klink edru og det er den morsomste kvelden jeg har hatt i hele mitt liv. Jeg skjønte at alle var møkkings og at jeg kunne gjøre hva jeg ville, for ingen husket noen ting uansett. Jeg hadde det så gøy, sier han.

Se og Hør har vært i kontakt med Atle Pettersen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Pettersen og kona møttes under førstnevntes «Skal vi danse»-deltakelse i 2011, da Eide var journalist for TV 2.

Nå jobber hun som informasjons- og pressesjef i Kreftforeningen. Seks år seinere gikk han ned på kne, og de to ga hverandre som nevnt sine ja i Hellas i 2019.

LES OGSÅ: I ekstase over avsløring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer