Frank Løke:

Derfor ble det stille

Snart to år etter det famøse «Skal vi danse»-stuntet, lever Frank Løke (40) et tilsynelatende tilbaketrukket liv.

NY HVERDAG: Det er ikke lenge siden den tidligere håndballproffen Frank Løke (40) skapte daglige overskrifter i norsk presse. Så ble det brått stille. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
NY HVERDAG: Det er ikke lenge siden den tidligere håndballproffen Frank Løke (40) skapte daglige overskrifter i norsk presse. Så ble det brått stille. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De færreste unngikk å legge merke til oppstyret som herjet i norsk offentlighet høsten 2018, da urokråka Frank Løke (40) strippet ned til borat-truse i beste sendetid på TV 2, som deltaker i familieprogrammet «Skal vi danse».

Det famøse stuntet skulle sørge for massiv medieoppmerksomhet, og kostet Løke «Skal vi danse»-plassen - som den første i historien til å hives ut av programmet. 40-åringens manglende anger og påfølgende rappkjeftede uttalelser, tok for alvor den pensjonerte håndballspilleren inn i rampelyset.

KONTROVERSIELL: Fargeklatten Frank Løke markerer seg på den populære appen TikTok - i kjent Løke-stil. Video: Rød Løper Vis mer

Så ble det brått stille. Har Løke lagt spilloppmakeriet sitt på hyllen, og lever tilbaketrukket som en angrende synder? Det er i så fall bare en ønsketenkning - om vi skal tro ham selv.

GOD TONE: Frank Løke hadde med seg en kvinnelig «pluss en» på Se og Hørs kjendisgalla 2019. Reporter: Kine Falch og Henriette Eilertsen. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

- Revet med

- Jeg kjenner meg selv såpass godt, at jeg er sikker på at «Skal vi danse»-stuntet kunne skjedd igjen. Skulle jeg gjort noe annerledes, så måtte det vært å kaste klærne litt senere i sesongen - slik at jeg kunne laget show på flere sendinger. Man blir jo revet med, erkjenner Løke til Se og Hør over telefon, og legger - noe ydmykt - til:

- Det virker som om flere ler av dette nå, og hvor dum hele greia egentlig var.

Løke mener at vi befinner oss i en vanskelig tid, og at det er viktig å skille seg ut og si det man mener. Selv har han aldri hatt det så gøy som da TV 2 kastet ham på dør, og angrer altså ikke på noe som helst.

KASTET UT: Frank Løke lagde show på parketten, før han ble kastet ut av dansekonkurransen i 2018. Her sammen med proffdanser Tone Jacobsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KASTET UT: Frank Løke lagde show på parketten, før han ble kastet ut av dansekonkurransen i 2018. Her sammen med proffdanser Tone Jacobsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Den frittalende tobarnsfaren sørget for å skape overskrifter også etter «Skal vi danse»-stuntet, blant annet ved å dukke opp på fest med den 16-år yngre «Ex on the Beach»-profilen Helene Hima. Ved juletider samme år ga han også ut en låt med en tilhørende musikkvideo, som fikk mange til å heve bryna.

GA UT SIN ANDRE LÅT: Frank Løke sparte ikke på kruttet da han inviterte realitystjerner for å være med i musikkvideoen til julelåten «Jul hos ActionFrank». Reporter: Kine Falch / Video: Jonas Scheie Hammer Vis mer

Andre prosjekter

At han senere har trukket seg tilbake fra rampelyset, handler ifølge Løke om at han har flere ben å stå på.

- Jeg er ikke avhengig av å være i rampelyset. Jeg har heller ikke prøvd å komme på tv, jeg er blitt spurt. I hverdagen har jeg en vanlig jobb, og et helt vanlig liv, sier han, og påpeker:

- På tv kan jeg få utløp for galskapen, men det er ikke sånn at jeg «horer» meg rundt.

Hva gjelder eventuelle tv-opptredener i fremtiden, står «Mesternes Mester» og «71 grader nord» på ønskelisten.

- Men realitydeltakelse står ikke øverst på prioriteringslisten mi nå. Vi får heller se om det blir aktuelt hvis noen spør. Kanskje hele bransjen er blitt litt redde for meg, spør han spøkefullt.

Til daglig jobber Løke med sertifisering av maritimt radioutstyr, såkalt certification manager, en jobb som ifølge ham selv tar mye tid.

SØSTRENE OM FRANK: Heidi og Lise Løke overrasket i «Skal vi danse». Samtidig avslørte de mye om broren Frank. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Brukte rundt 600 000

Han ser for seg at arbeidet vil kreve enda mer neste år, når nye produkter lanseres, men håper å få tid til å gjennomføre drømmen om å bestige Mount Everest.

Etter planen skulle han allerede ha vært på toppen, men coronaviruset satte en stopper for turen - som han anslår å ha brukt rundt 600 000 kroner på.

- Jeg hadde betalt fly, forsikring, helikopterredning og liknende, forteller han.

Ifølge Løke kan det være en mulighet for å få overført dette til senere, men om han får mulighet til å reise, vet han ikke.

- Jeg har brukt det siste året til å forberede meg til Mount Everest og ikke prioritert alt annet, forteller han, og legger til at han også planlegger å delta på en rekke beinharde konkurranser den kommende tiden.

Blant annet et løp i Afrika, «Escape from the jungle» og svømming over Den engelske kanal. I sommer skal han derimot være hjemme i Norge, som alle oss andre, og tilbringe tid med familie og venner.

KJENDISFEST: Kjendisene sparer ikke på kruttet da Se og Hør inviterte til 40-årsfest. Her forteller de om de villeste ryktene de har hørt om seg selv og røper hemmeligheter du aldri før har hørt. I tillegg viser Frank Løke fram sin nye flamme. Reporter: Julie Solberg. Video: Thomas Carlsen / Helen Skogstad Vis mer

- God tone

Siden forrige gang Se og Hør hadde en lengre prat med Løke, ser det også ut til at 40-åringen har fått seg ny kjæreste, uten at han ønsker å bekrefte det nettopp det. Under den årlige Kjendisgallaen i fjor dukket Løke opp med Kristin Aastad (25) ved sin side, en kvinne han fortsatt tilbringer mye tid med.

- Akkurat nå har vi en veldig god tone. Hun er jo den kvinnelige versjonen av meg, og jeg er jo veldig glad i meg selv. Så det passer jo bra, forteller han.

OPPKLARER: Den tidligere håndballspilleren og tv-profilen Frank Løke holder kortene tett til brystet hva gjelder å svare på om han og Kristin Aastad har funnet tonen. Her er de to avbildet i fjor. Foto: Espen Solli
OPPKLARER: Den tidligere håndballspilleren og tv-profilen Frank Løke holder kortene tett til brystet hva gjelder å svare på om han og Kristin Aastad har funnet tonen. Her er de to avbildet i fjor. Foto: Espen Solli Vis mer

Løke ble skilt fra sin tidligere kone for et par år siden.

I et tidligere intervju med Dagbladet har Løke for øvrig ikke lagt skjul på at de konstante overskriftene og stuntene hans, gikk utover familien på et tidspunkt. Løke fortalte at han som regel fikk kjeft av familien sin hele tiden, men at de ikke hadde forventet noe annet fra ham, heller.

- De har kjent meg lengst, og vet hvordan jeg er. De sier fra hvis jeg bommer, men synes samtidig det er fint at jeg tør å være meg selv i offentligheten. Så får jeg heller bli elsket eller hatet, sa Løke den gang.

Da han skulle oppsummere 2018 for avisen, uttalte han følgende:

- 2018 var året der Norge oppdaget at jeg fortjente en plass på tv og i rampelyset. Jeg velger å kalle det galskapens år. Hvem vet hva som skjer når jeg faktisk kommer i 40-årskrisen, sa han.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Johnny og Johanna»-skuespillerne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer