John Travolta og Olivia Newton-John:

Derfor ble de aldri noe mer enn venner

- Det kunne ha blitt en ekte katastrofe.

VENNER: «Grease»-stjernene Olivia Newton-John og John Travolta spilte tenåringskjærester i den populære filmen fra 1978. Privat ble det imidlertid aldri søt musikk mellom dem. Foto: NTB scanpix
VENNER: «Grease»-stjernene Olivia Newton-John og John Travolta spilte tenåringskjærester i den populære filmen fra 1978. Privat ble det imidlertid aldri søt musikk mellom dem. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespillerne Olivia Newton-John (69) og John Travolta (64) vil nok alltid bli forbundet med det fiktive kjæresteparet Sandy Olsson og Danny Zuko - selv om det er hele 40 år siden filmen «Grease» hadde kinopremiere.

Flere fans drømte nok den gang om at kjærligheten mellom de to rollekarakterene også ville overføres til det virkelige liv, men privat er Olivia og John ikke noe mer enn bare nære venner.

Og akkurat det er det gode grunner for, ifølge 69-åringen selv.

I podkasten «No Filter» på nettstedet MamaMia, forklarer Newton-John at det aldri var aktuelt for de to stjernene å utvikle vennskapet og det profesjonelle forholdet til noe mer.

- Vi var begge sammen med andre da vi spilte inn filmen, og jeg tror at, av respekt, så skjedde det aldri. Det tror jeg er bra, fordi jeg tror det ivaretok spenningen og kjemien, sier hun.

Hun tror at mye kunne ha blitt ødelagt dersom de hadde fått følelser for hverandre.

- Det kunne ha blitt en ekte katastrofe om vi hadde bestemt oss for å date. Jeg tror det er bra at det aldri skjedde. Men vi er fremdeles nære venner, sier hun videre.

Saken fortsetter nedenfor.

HOLDT KONTAKTEN: De to skuespillerne har hatt et nært vennskap de siste 40 årene. Her avbildet sammen i 2006. Foto: NTB scanpix
HOLDT KONTAKTEN: De to skuespillerne har hatt et nært vennskap de siste 40 årene. Her avbildet sammen i 2006. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vurderte å takke nei

Skuespillerduoen ble gjenforent senest i august i forbindelse med filmens 40-årsjubileum - til fansens store begeistring.

I en spørsmålsrunde under arrangementet, røpet 69-åringen at hun egentlig ikke ville spille den ikoniske rollekarakteren Sandy Olsson.

- Jeg var ikke sikker på at jeg ville spille i filmen, fordi jeg tidligere hadde spilt i en musikalfilm i England, og det funket ikke så bra. Jeg var derfor redd, sa hun, ifølge Mirror.

Det skal ha vært John Travolta som klarte å overbevise stjernen om at hun skulle ta sjansen. Det var nemlig ingen andre enn Newton-John han ville spille mot.

- Hvis du var en ung mann på 70-tallet, er jeg sikker på at dere husker albumcoveret til Olivia der hun hadde på seg en blå skjorte, og hennes store blå øyne stirret rett på deg. De fleste gutter og menn tenkte: «Åh, jeg vil gjerne at hun skal være kjæresten min», sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

IKONISK: Olivia Newton-John var 28 år gammel da de spilte inn «Grease», mens motspilleren John Travolta var 23 år gammel. Foto: NTB scanpix
IKONISK: Olivia Newton-John var 28 år gammel da de spilte inn «Grease», mens motspilleren John Travolta var 23 år gammel. Foto: NTB scanpix Vis mer

Overfor magasinet People, som markerte 40-årsjubileet med en egen, glanset «Grease»-spesial forrige måned, fortalte Travolta om det spesielle vennskapet han har med Newton-John.

- Når du deler en sånn suksess sammen, og ingenting har vært større siden, knytter du tette bånd. Jeg har sett henne bli mor, gå gjennom skilsmisse og miste søsteren sin. Selv har hun sett meg bli gift og få barn. Vi har alltid fulgt hverandre og deler mange minner sammen, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

Konstruerte sin egen død

Olivia Newton-John har satset videre på sangkarrieren sin etter «Grease», mens John Travolta har spilt i flere filmsuksesser siden.

Privat har de begge imidlertid vært gjennom tøffe tak.

69-åringen har flere ganger vært åpen om sin kamp mot brystkreften, et mareritt som startet allerede i 1992. Kreften har kommet tilbake to ganger siden den gang - i 2013 og i fjor.

Like etter at hun ble friskmeldt for første gang i 1995, gikk hun og ektemannen Matt Lattanzi (59) fra hverandre etter elleve år.

I 2005 forsvant hennes daværende kjæreste, kameramannen Patrick McDermott, sporløst etter å ha gått om bord på fiskebåten «The Freedom» i California.

Fire år senere ble det spekulert på om McDermott skal ha konstruert sin egen død for å slippe unna konkurs og mulig fengselsstraff som følge av ubetalte barnebidrag til ekskonen. Han skal dermed ha flyttet til Mexico.

To år etter kjærestens forsvinning, ble skuespillerens datter, Chloe Rose Lattanzi (32), rammet av anoreksi, og i 2013, samme år som skuespillerens søster Rona døde av kreft, sto datteren frem og fortalte om sitt dopmisbruk.

Mistet sønnen

John Travolta har også opplevd både opp- og nedturer gjennom sin karriere.

Sønnen til John Travolta og kona Kelly Preston (55), Benjamin, kom til verden høsten 2010. Det var året etter at familien ble rammet av en stor tragedie:

På starten av 2009, døde deres førstefødte, sønnen Jett. Det skjedde da han fikk et anfall mens familien var på juleferie på Bahamas, og slo hodet sitt i badekaret.

Saken fortsetter nedenfor.

STOR SORG: John Travolta og kona Kelly Preston opplevde sitt livs mareritt da sønnen Jett døde under en ferie på Bahamas. Foto: NTB scanpix
STOR SORG: John Travolta og kona Kelly Preston opplevde sitt livs mareritt da sønnen Jett døde under en ferie på Bahamas. Foto: NTB scanpix Vis mer

Senere samme år fortalte ekteparet at sønnen, som kun ble 16 år gammel, var autistisk og fikk anfall med mer eller mindre jevnlige mellomrom.

I et intervju med «Good Morning America» i 2016, fortalte Travolta at parets yngste barn hjalp familien gjennom den store sorgen etter Jetts brå død:

- Vi har så avgjort kommet nærmere hverandre. Og det å ha lille Ben har virkelig vært et vakkert lim som har hjulpet oss med å finne sammen igjen etter et enormt tap, sa filmstjernen den gang, ifølge Entertainment Tonight.

LES OGSÅ: Svarer på hetsen mot datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer