<strong>MENER SVEISEN ØDELEGGER BILDET:</strong> David Beckham under møtet med Nelson Mandela i 2003. Foto: NTB Scanpix
MENER SVEISEN ØDELEGGER BILDET: David Beckham under møtet med Nelson Mandela i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

David Beckham:

Derfor angrer han bittert på denne hårsveisen

Fotballkjendisen gremmes når han ser tilbake på gammel hårmoro.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss vært gjennom en eller flere stilepoker som vi - i etterpåklokskapens navn - kanskje ville vært foruten. Heldigvis er det bare et fåtall som behøver å ta utsteenderelaterte beslutninger med hele verden som tilskuere.

Fotballprofilen David Beckham (43) representerer definitivt unntaket. Den verdensberømte engelskmannen var bare 17 år da han debuterte som profesjonell fotballspiller og ble allemannseie, og har vært gjennom en rekke motemessige forandringer siden den gang.

Og som så mange andre er ikke Beckham like stolt av alle valgene han har tatt opp gjennom årene.

Flau

Det er i et intervju med australske The Sunday Project at 43-åringen ser tilbake på de mange stilforvandlingene som har fulgt ham gjennom fotballkarrieren, og trekker frem det ene moteøyeblikket han angrer mest på.

I likhet med mange andre verdenskjente fotballherrer har særlig hårlokkene vært viktig for Beckham mellom målscoringene. Og det har ikke vært mangel på kreativitet, noe tabloidpressen har dokumentert flittig.

<strong>BERØMT MANKE:</strong> En av David Beckhams mange hårfrisyrer på gressmatten. Her fra 2002. Foto: NTB Scanpix
BERØMT MANKE: En av David Beckhams mange hårfrisyrer på gressmatten. Her fra 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Piggsveis, midtskill, bleika tupper, hanekam, barbert hode og hestehale er riktignok ingenting sammenliknet med rastafletter-perioden, skal vi tro Beckham selv.

- Jeg har et bilde av meg selv og Nelson Mandela hjemme. Og jeg har rastafletter, påpeker 43-åringen overfor The Sunday Project.

Bildet Beckham refererer til, ble foreviget under et møte med den nå avdøde menneskerettighetsforkjemperen i 2003. 43-åringen, som den gang var 28 år og på høyden av sin karriere, traff Mandela i forbindelse med en landskamp i den sørafrikanske byen Durban.

<strong>FLETTEFIN:</strong> David Beckham (43) har vært gjennom en rekke hårmessige forvandlinger gjennom karrieren. Her med rastafletter i 2003, en frisyre han femten år seinere helst vil glemme. Foto: NTB Scanpix
FLETTEFIN: David Beckham (43) har vært gjennom en rekke hårmessige forvandlinger gjennom karrieren. Her med rastafletter i 2003, en frisyre han femten år seinere helst vil glemme. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Lite gjennomtenkt

- Jeg satt der med en utrolig inspirerende mann, fortsetter Beckham i intervjuet, før han noe oppgitt gjentar:

- Og jeg hadde rastafletter!

Ovennevnte frisyre var lenge i vinden på begynnelsen av 2000-tallet, og Beckham kan neppe klandres for å være tidsriktig. Og selv om 43-åringen trolig ikke vil gjenforenes med gammel hårmoro i nærmeste fremtid, hadde han antakelig blitt tilgitt om flette-fristelsen ble for stor.

En rekke kjendiser har børstet støv av de stramme 90-tallsflettene den siste tiden, deriblant Beyoncé (37), Rita Ora (27) og Kim Kardashian (38). Sistnevnte ble imidlertid anklaget for blant annet kulturell appropriasjon da hun dukket opp med den blikkfangende frisyren tidligere i år.

Hva gjelder David Beckham, har han holdt seg til en relativt anonym (i alle fall til ham å være) hårklipp de siste årene. Også i stolen hos talkshow-vert Graham Norton har fotballprofilen tidligere gitt uttrykk for at han angrer på rastaflettene:

- Det var en lite gjennomtenkt avgjørelse, sa han til Norton under et besøk i 2015, ifølge australske News.

<strong>I DAG:</strong> David Beckham har gått for en mer beskjeden frisyre i 2018. Foto: NTB Scanpix
I DAG: David Beckham har gått for en mer beskjeden frisyre i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsevenn

43-åringen befinner seg for tiden på en rundreise i Australia, der hensikten er å bidra til prins Harrys årlige veldedighetstiltak for krigsveteraner, «Invictus Games».

Beckham har lenge vært en god venn av den britiske prinsen, og var blant annet til stede, sammen med kona Victoria Beckham (44), da Harry giftet seg med hertuginne Meghan i mai.

Selv om det er gått flere år siden Beckham la fotballkarrieren på hylla, er han fortsatt blant Storbritannias mest populære menn. I intervjuet med The Sunday Project snakker 43-åringen blant annet om hvordan han klarer å holde seg i form uten proffkarrieren.

- Du har ikke lyst til å bruke for mye penger på treningssenter. Tre-fire ganger i uken går jeg til skolen med datteren min i stedet for å kjøre, eller sykler hjem sammen med henne. De små tingene utgjør en stor forskjell, forteller han.

Som firebarnspappa har familielivet naturlig nok fylt opp en stor del av Beckhams timeplan de siste årene, der 43-åringens kone senest åpnet seg om hvordan ekteparet får hverdagskabalen til å gå opp. Sammen har de sønnene Brooklyn (19), Romeo (16), Cruz (13), i tillegg til datteren Harper (7).

LES OGSÅ: Victoria Beckham i hardt vær etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer