NÆRT FORHOLD: Jett Travolta hadde et nært forhold til sin far og mor, John Travolta og Kelly Preston. Her er de tre avbildet på golfferie i 2006. Foto: All Over Press
NÆRT FORHOLD: Jett Travolta hadde et nært forhold til sin far og mor, John Travolta og Kelly Preston. Her er de tre avbildet på golfferie i 2006. Foto: All Over PressVis mer

- Deres smerte er så stor

- Takk gud for at jeg fikk være med ham før julen, sier Jett Travoltas bestemor.

SEHER.NO: Det nye året fikk en tragisk begynnelse for John Travolta (54) og kona Kelly Preston (46), da sønnen Jett Travolta på 16 år døde, mens familien var på ferie på Bahamas.

- Han var en helt spesiell og kjærlig guttunge. Jeg takker gud for at jeg fikk tilbringe tid med ham før jul, sier Jetts bestemor, Linda Carlson til OK!

Moren til Kelly Preston var den første i Travolta-familien som kommenterte det tragiske dødsfallet. 

- Vi er alle knust. Vi har det ikke godt, sier Kellys halvbror Chris Palzis til OK!.

Jett var på reise med både John og mamma Kelly da han plutselig ble syk.

Travoltas advokat Michael Ossi sier til TMZ.com at Jett døde etter å ha fått et anfall på Old Bahama Bay Hotel, på øya Grand Bahama. Flere forsøk på å gjenopplive ham var forgjeves.

Det lokale politiet bekrefter overfor nettstedet at Travoltas sønn slo hodet sitt kraftig i et badekar da han fikk anfallet. Ifølge Splash News druknet Jett i badekaret som følge av anfallet. Han skal ha blitt funnet av hushjelpen tidlig fredag morgen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ansatte på sykehuset Rand Memorial Hospital bekreftet fredag kveld dødsfallet overfor TMZ.com. Mandag skal Jett blir obdusert, for å finne dødsårsaken.

Tapet av sønnen kommer naturligvis som et hardt slag for familiemannen Travolta, som blant annet har oppkalt ett av sine fem personlige fly - Jett Clipper Ella - etter sønnen og datteren.

- Travolta brukte enormt mye tid sammen med Jett. Han tok ham alltid med. De hadde et nært forhold med mye kjærlighet, sa Obie Wilchcombe, tidligere turistminister i Bahamas i et telefonintervju med Larry King Live.

Det sterke forholdet mellom far og sønn bekreftes også av en av Travoltas andre advokater, Michael McDermott.

- De kunne kommunisere uten ord de to… Dette er enormt hardt. Kelly er veldig stille og de sørger begge to, sier McDermott.

Han forteller at familien og andre venner har samlet seg rundt paret på Bahamas.

- Vi er alle her for å prøve å hjelpe så godt vi kan. Deres smerte er så stor, sier han.

Travolta ankom Bahamas med kona og sine to barn i privatfly på tirsdag, og tilbrakte tiden i deres hjem i Old Bahama Bay og skulle etter planen ha returnert på søndag.

Jett Travolta skal ha hatt Kawasaki-syndrom - en sjelden sykdom som kan føre til hjertefeil, og skal ha hatt flere anfall opp gjennom årene etter at han første gang ble syk som 2-åring, ifølge AP.

Tidligere har Travolta blant annet snakket på Larry King om hvordan sønnen nesten døde som 2-åring.

Preston skal etter det første anfallet ha gitt både hushjelper og kjemikaliene de bruker skylden for at han hadde blitt syk og ble snart hysterisk nøye på at alt skulle gå riktig for seg og fulgte et Scientologi-program for å bedre helsen hans ifølge People.

- Jeg var besatt av at det skulle være reint rundt ham. Vi fikk teppene renset hele tiden, sa Travolta i et intervju i 2001.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no.

LES OGSÅ: - Sønnen døde etter anfall