TØFT MARKED: - Det er vanskelig å finne jenter uten silikon. Av mine ti jenter er det bare to som er silikonfrie, forteller modellmamma Helene Rask. Foto: STELLA PICTURES
TØFT MARKED: - Det er vanskelig å finne jenter uten silikon. Av mine ti jenter er det bare to som er silikonfrie, forteller modellmamma Helene Rask. Foto: STELLA PICTURESVis mer

- Dere trenger ikke silikon, jenter!

Helene Rask med kraftig advarsel til kommende glamourstjerner.

SEHER.NO: Torsdag er det premiere på dokumentar-serien "Glamourjentene" på TVNorge, der det norske folk nå får muligheten til å stifte nærmere bekjentskap med modellmamma Helene Rask (28) og sju av hennes modeller.

Mandag fortalte Helene Rask til Seher.no at hun totalt har brukt over 100.000 kroner på puppene sine, fordelt over fire operasjoner. Under den siste operasjonen valgte 28-åringen å redusere mengden silikon fra 650 gram til 400.

- Jeg hadde mye å bære på, og var dritt lei to store pupper. Jeg er tross alt en forretningskvinne nå - 650 gram ble rett og slett en ulempe, fortalte hun da.

- Ikke et must!
Men Helene Rask gir seg ikke der. I torsdagens program kommer det fram at en av deltagerne under Rask-skolen ikke har silikon, noe Helene selv ikke legger skjul på at hun synes er svært positivt.

Overfor Seher.no advarer nemlig Nesodden-kvinnen unge jenter som tenker på en karriere innenfor glamourbransjen, og som dermed tror at man er nødt til å ha silikonpupper for å kunne lykkes.

- Det er ikke et must i det hele tatt, det er proporsjonene i forhold til egen figur som er viktig. Vi har ingen krav til silikon, høyde eller vekt, og det er det som er så fint ved glamourindustrien, forteller Rask, som selv har ti jenter i sin egen stall.

- Det er vanskelig å finne jenter uten silikon. Av mine ti jenter er det bare to som er silikonfrie.

- Lettere brukt opp
Tidligere mandag fortalte Helene at hun tidligere - dersom hun hadde hatt den erfaringen hun har i dag - ville vært mer selektiv til antallet egne operasjoner. Men akkurat nå ser hun heller verdien i å være en god rådgiver for andre med mindre erfaring.

- Det viktigste er å fungere som en rådgiver for andre, og fortelle dem at de ikke trenger silikon for å bli en god glamourmodell. Jo større pupper man har, jo mindre kan man brukes. Man blir mye lettere brukt opp, mener hun.

Dette er derimot ikke første gang at Helene Rask uttaler seg i silikon-debatten. I juli i fjor skrev Seher.no at hun - og flere tidligere og nåværende glamourmodeller - mener at aldersgrensen for å legge inn silikon i brystene burde vært høyere. I dag trenger man nemlig ikke være eldre enn 18 år for å få forstørret brystene i Norge.

- Det skjer så mye med kroppen til en jente mellom 18 og 20-21 år at det burde ligge på en 21 års-grense for å få silikonproteser, sa Helene den gang.

- Må ta ansvar
Rask anslår at om lag 70 prosent av norske glamourmodeller har innlagt silikon. Samtidig håper hun nå at det prosenttallet vil synke de neste årene.

- Med litt propaganda skal det gå an å få tallet ned, ja. Selv kan jeg påvirke det ved å stå opp for deg jeg selv har stelt i stand. Jeg må ta ansvar - og det er jeg villig til, sier hun til Seher.no.

"Glamourjentene" ser du på TVNorge torsdager klokka 20.30.

I serien møter vi:
Helene Rask (28) fra Nesodden
Eileen Kvaale Røst (24) fra Trondheim
Jeanette Helen Bohnhorst (23) fra Bergen, bor i Oslo
Katrine Nicolaisen (27) fra Finnsnes, bor i Sandvika
Kine Charlotte Antonsen (26) fra Rælingen, bor på Skjetten
Linda Kristine Solbakken (28) fra Oslo
Linn Cathrine Høyem (28) Ellingsrud/Vålerenga, bor i Lillestrøm
Natalie Henriksen (24) fra Bergen

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Helene Rask på gartnerskole