Caroline Flack:

- Dere ødela henne

Flacks tidligere forlovede langer ut mot britisk presse, samtidig som britiske politikere krever at hennes bortgang får konsekvenser.

«LOVE ISLAND»: Den tidigere «Love Island»-programlederen tok sitt eget liv forrige uke. Foto: NTB scanpix
«LOVE ISLAND»: Den tidigere «Love Island»-programlederen tok sitt eget liv forrige uke. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag bekreftet advokaten til den tidligere «Love Island»-programlederen Caroline Flack at hun hadde tatt sitt eget liv. Dødsfallet kommer etter bred medieomtale om at hun var blitt siktet for vold i desember, noe som også førte til at hun trakk seg fra jobben.

Nå fordømmer britiske politikere pressens dekning av Flack.

Større ansvar

Favoritt til å ta over som partileder i Labour-partiet, Keir Starmer, mener at pressen har bidratt til å forsterke hetsen mot Flack i sosiale medier. Videre lover han å ta tak i problemet dersom han blir partiets nye leder.

- Dødsfallet kom som et sjokk for mange. Det var ikke bare sosiale medier, men også pressen som forsterket oppførselen i sosiale medier. Skylden er på begge sider. Det har fått menneskelige konsekvenser.

- Pressen bør ta et større ansvar også. Ikke bare for hat og hets, men også for å ødelegge for medlemmer og ledere i Labour-partiet. Vi må gjøre noe for å skape et bredere medielandskap, slik at vi kan styrke pressen, uttaler han til The Guardian.

Parlamentsmedlem Daisy Cooper mener at pressen i Storbritannia må få på plass nye retningslinjer.

- Jakten på Caroline Flack viser at deler at den britiske pressen fortsetter å ødelegge folks liv. Det er en grunn til at rettssaker behandles i rettssystemet og ikke av mediene. Uansett hva som skjedde, burde hun ikke ha blitt jaktet i hjel av avisene som er desperate etter klikk. Regjeringen må slutte å utsette en innføring av en selvdømmeordning for publisister.

DØD: Den britiske TV-personligheten ble lørdag funnet død i leiligheten sin i London. Video: Scanpix Vis mer

- Dere ødela henne

Etter nyheten om Flacks bortgang valgte den britiske tabloidavisa The Sun å fjerne en upassende artikkel som omhandlet Flack.

Tidligere har deler av britisk presse blitt anklaget for rasisme av Premier League-stjerner. I tillegg har deler av pressen blitt anklaget for utilbørlig oppførsel av den britiske kongefamilien.

Helseminister Matt Hancock skriver følgende på Twitter.

- Så trist å få beskjeden om Flacks selvmord. Dette viser at vi har mye arbeid foran oss som et samfunn som skal passe på hverandre - enten om det er på eller utenfor internettet.

- Dere ødela henne, skriver Flacks tidligere forlovede, Andrew Brady.

Han langer ut mot media og kaller dekningen av Flack for en heksejakt i en lengre uttalelse på Instagram.

- Jeg ber dere, for hennes mor og familie, at dere slutter å peke på de feil personene.

I innlegget unnskylder han også til Flack, og skriver at han skulle ønske han «hadde vært bedre» og at han elsker henne.

- Jeg ber all journalister pent om å fjerne alle de negative artiklene dere noensinne har skrevet og pass på at dere i fremtiden vurderer at det er folks liv dere gambler med.

Ambulanseutrykning

I et innlegg i Sky News skriver Flacks mangeårige venn, Kevin Adams, at Flack ikke rakk å oppleve noe av det hun ønsket.

- Dette er ei jente som er 40 år gammel. Hun har ikke opplevd noe av det hun ville. Hun har ikke hatt barn. Hun har ikke vært gift. Dette er ting denne jenta ønsket, men hun hadde ikke muligheten til å gjøre dette. Jeg har snakket med Caroline over de siste ukene, og hun hadde gått gjennom mye.

- Det er lett å ta opp en telefon, gå på sosiale medier og si noe skadelig til noen. Hvis du ikke har noe godt å si, hold kjeft, skriver han videre.

Ifølge Sky News ble en ambulanse tilkalt Flacks hjem dagen før hun tok livet sitt. En talsperson for ambulansetjenesten sier ifølge Sky News at de ble oppringt like etter klokka 22.30. Etter en klinisk vurdering ble personen ikke fraktet til sykehus.

- Helt knust

Søndag morgen tok kjæresten bladet fra munnen om Flacks bortgang.

«Hjertet mitt er knust, vi hadde noe spesielt», skriver han innledningsvis til et bilde av seg selv og Flack.

«Jeg har ikke ord, jeg har det så vondt. Jeg savner deg så fælt og jeg vet du følte deg trygg med meg. Du sa alltid at «jeg tenker ikke på noe annet når jeg er med deg». Jeg fikk ikke lov til å være der denne gangen og jeg stilte spørsmål», fortsetter han.

«Love Island» går på TV i Storbritannia for øyeblikket - i likhet med den norske versjonen her hjemme. Programmet ble ikke vist over helgen, men returnerte på mandag med en emosjonell hyllest av Flack, ifølge Sky News.

- Vi er helt knust av den tragiske nyheten om at Caroline, et elsket medlem av vår «Love Island»-familie, har gått bort, sa den skotske komikeren Iain Stirling, som har vært programmets «voiceover» i flere år.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om «Love Island»-erstatteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer