«Paradise Hotel»:

- Dere må ta tommel opp

«Paradise Hotel»-produksjonen tar grep og innfører samtykkekrav før sex.

TAR GREP: Produksjonen innfører samtykkekrav før sex. Foto: Bjørnar Posse Sandboe
TAR GREP: Produksjonen innfører samtykkekrav før sex. Foto: Bjørnar Posse Sandboe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skandalereality-programmet «Paradise Hotel» innfører samtykkekrav før sex. Det melder VG.

- Vi fikk beskjed fra dag én om at hvis vi skulle ha sex, så måtte vi samtykke med tommel opp til kamera, fra begge parter, sier Stian Trulsen til VG.

Han er en av deltakerne i den kommende sesongen av «Paradise Hotel». Sesongen har premiere mandag.

– Så hvis du drev å rota litt for mye så ringte de til telefonen og ga en pekepinn på at vi måtte gi tommel opp. Det var en hendelse med meg og Emil (en annen deltaker journ.anm.), som bare var kødd, hvor de ringte og sa «dere må ta tommel opp». Da sa jeg at jeg aldri hadde ligget med Emil. Men for all del, det er viktig at de passer på. Det var vel noe de måtte ha etter det som skjedde i Sverige.

«PARADISE HOTEL»: Høstens sesong har premiere 20. september og endelig er det klart hvilke deltakere som skal være med. Reporter/Video: Celina Morken/Thea Hope Vis mer

Tatt av skjermen

I april ble årets sesong av svenske «Paradise Hotel» tatt av skjermen etter overgrepsanklager. En av de mannlige deltakerne ble kastet ut av hotellet og siden anmeldt for overgrep mot to kvinnelige deltakere.

For en drøy måned siden ble det kjent at den kommende sesongen av serien skrotes, og at den kommer tilbake i et nytt format.

- Nye «Paradise» kommer til å lanseres i 2022. Fram til det kommer ingen flere sesonger til å sendes i Sverige. Det betyr at høstsesongen 2021 ikke kommer til å bli vist, skrev medieselskapet Nent Group i en pressemelding, ifølge svenske Expressen.

PARADISE HOTEL: En av deltakerne tok kontakt med produksjonen og ba dem klippe bort sengekos med en annen deltaker. Video: Rød Løper / Viaplay Vis mer

Avviser sammenheng

Programsjef i Nent, som sender den norske versjonen av reality-programmet, Christian Meinseth, bekrefter at det er innført samtykkekrav, men avviser imidlertid koblingen til hendelsen i Sverige.

Han understreker at de er svært opptatt av deltakernes sikkerhet, og at de ikke har hatt noen utfordringer rundt dette i den femtende sesongen i Norge.

Selv om samtykkekravet ikke skal være relatert til skandalen i nabolandet, vil også den norske utgaven være betydelig endret når den ruller over skjermen igjen. Programsjefen forteller at vi kommer til å se endringene allerede denne sesongen.

- Det betyr at vi har en «Paradise Talents»-uke hvor vi fokuserer på indre verdier, at deltakerne kan sove med hvem de vil om natta, at det alltid skal gis samtykke hvis deltakerne ønsker at inngå i en intim aktivitet – samt en rekke andre både synlige og ikke synlige tiltak.

LES OGSÅ: - Jeg ser helt annerledes ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer