- Dere har heller brukt penger på røyk, cola og fisk enn barna

«Luksusfellen»-ekspertene la ikke skjul på hva de syntes om Jonny og Lailas prioriteringer.

SEOGHØR.NO: «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Jonas Bakkevig er vant til å møte nordmenn med store økonomiske utfordringer, men legger i onsdagens sending likevel ikke skjul på at besøket hos ekteparet Jonny (51) og Laila Hansen (45) fra Kristiansund ble ekstra krevende.

I programmet får ekspertene nemlig vite at ekteparet har slitt med å betale regningene etter at Jonny begynte på arbeidsavklaringspenger, og gikk ned i redusert stilling.

De sliter også med en kredittkortgjeld på over 100 000 kroner, etter at de tok opp lån for å gifte seg på Hawaii.

FÅR HJELP: Johnny og Laila Hansen får besøk av Hallgeir Kvadsheim og Jonas Bakkevig i onsdagens episode av «Luksusfellen». Foto: TV3
FÅR HJELP: Johnny og Laila Hansen får besøk av Hallgeir Kvadsheim og Jonas Bakkevig i onsdagens episode av «Luksusfellen». Foto: TV3 Vis mer

I tillegg har de brukt mye penger på røyk og cola. Ekteparet sier at de tidligere har røyket for 80 000 kroner i året, før de gikk over til e-sigaretter.

Jonny har også brukt rundt 40 000 kroner på en spesiell fiskedam utenfor huset.

Som følge av sine økonomiske problemer har de nå ikke råd til å reise for å besøke barn og barnebarn som bor på en annen kant av landet.

Totalt er forbruksgjelden på nesten 800 000 kroner i tillegg til et huslån på 1,7 millioner kroner.

Nå risikerer de også å miste huset på tvangssalg på grunn av forbruksgjelden.

Paret har også måttet be Lailas far om støtte til kjøp av bil.

TØFT BUDSJETT: Laila viser Hallgeier at hun og ektemannen ikke har brukt noe av sine månedlige inntekter på å betale gjeld. Foto: TV3
TØFT BUDSJETT: Laila viser Hallgeier at hun og ektemannen ikke har brukt noe av sine månedlige inntekter på å betale gjeld. Foto: TV3 Vis mer

Det får Jonas Bakkevig til å reagere.

- Jeg skal si noe nå, som jeg tror dere ikke tør å si til dere selv. Dere har brukt pengene på røyk, cola og fisk istedenfor barna. Dere må se det mens det skjer og gjøre noe med det.

- Dere er som to tenåringer. Dere går til mor og far og ber om penger, og så bruker dere det på brus og fisker. Jeg blir oppgitt, legger Kvadhseim til.

Beskjeden går sterkt inn på ekteparet.

Begynte å kaste opp

- Det var en tøff natt. Jeg var ikke sikker på om jeg ville klare mer. Jeg begynte å kaste opp, sier Jonny dagen etter til Hallgeir Kvadsheim.

Han sier han er fast bestemt på å komme seg tilbake i jobb.

STORT FORBRUK: Johnny og Laila Hansen fra Kristiansund sier til «Luksusfellen»-ekspertene at de fikk problemer med regningene etter at Johnny begynte på arbeidsavklaringspenger. Paret fortsatte å bruke mye penger, blant annet på cola, røyk og fisker. Foto: TV3
STORT FORBRUK: Johnny og Laila Hansen fra Kristiansund sier til «Luksusfellen»-ekspertene at de fikk problemer med regningene etter at Johnny begynte på arbeidsavklaringspenger. Paret fortsatte å bruke mye penger, blant annet på cola, røyk og fisker. Foto: TV3 Vis mer

Og motivasjonen får ny giv når han får et gavekort for å kunne delta på to videreutdanningskurs.Jonas Bakkevig sier han håper gaven kan være med å gi Johnny den nye starten han trenger.

- Jeg var helt sjokkert da jeg fikk den overraskelsen, sier Jonny til kameraene.

- Jeg håper at vi kan se litt lysere på fremtiden nå, legger Laila til.

Til Seoghør.no sier hun at hun og Jonny var nervøse over å fortelle om sin økonomiske situasjon på TV.

- Vi ble veldig nervøse da vi fikk vite at vi var plukket ut. Men i etterkant er vi veldig fornøyd med hjelpen vi har fått. Det har vært en veldig positiv opplevelse.

Hvordan det går med ekteparet kan du se i «Luksusfellen» onsdag kl 20.30.

LES OGSÅ: Her besvimer hun i «Luksusfellen»