Stella Mwangi om farens død:

- Der og da gikk verden under

Stella Mwangi åpner seg om farens tragiske bortgang.

VANSKELIG TID: Arist Stella Mwangi (31) har hatt noen vanskelige år etter farens død. Nå er hun tilbake i rampelyset for fullt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VANSKELIG TID: Arist Stella Mwangi (31) har hatt noen vanskelige år etter farens død. Nå er hun tilbake i rampelyset for fullt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det var i begynnelsen av 2012 at livet ble snudd på hodet for MGP-aktuelle Stella Mwangi (31).

31-åringen opplevde det utenkelige da faren hennes, Jeff Mwangi Kwirikia, brått ble påkjørt og drept like ved familiens hjembygd i Akershus.

Omstendighetene rundt ulykken, og det faktum at føreren stakk av og ikke meldte seg før to dager etterpå, gjorde alt enda vanskeligere for den kenyanskfødte eidsvollingen.

- Vanskelig å akseptere

I et intervju med Dagbladet forteller Mwangi, som gjør comeback i Melodi Grand Prix-finalen førstkommende lørdag, om tiden etter ulykken - som skapte store overskrifter i norsk presse - og hvordan hun opplevde å få faren brutalt revet vekk.

- Der og da gikk verden under, forteller hun til avisen.

VONDT: Slik mintes Stella sin far i bisettelsen.Vis mer Vis mer

31-åringen, som på dette tidspunktet akkurat hadde representert Norge i Eurovision, og deltatt i «Skal vi danse», hadde et svært nært forhold til sin far. Han ble lagt godt merke til i Eurovision-sirkuset, der han alltid heiet stolt fra sidelinjen.

- Pappa var min største motivasjon og fan. Han var læreren min. Livet føltes urettferdig, og det var vanskelig for meg å akseptere dødsfallet, forteller 31-åringen.

Kritisk til dommen

Mwangi har hele tiden vært klar på at hun synes føreren av bilen, en da 40 år gammel mann, fikk for mild straff - og bruker ord som «sint» og «rasende» for å sette ord på tankene.

Mannen ble dømt til 120 dagers fengsel for uaktsomt drap, uaktsom kjøring, og for å ha stukket av fra åstedet uten å tilkalle nødetatene.

Etter farens død har 31-åringen, som tok en pause fra offentligheten etter den tragiske hendelsen, knyttet enda tettere bånd til moren sin.

- Mamma er en fantastisk kvinne, og er svært viktig for meg. Kvinner får ikke den anerkjennelsen de fortjener for alt de gjør, men mamma stråler virkelig, forteller hun til Dagbladet, der hun også legger til at faren «alltid vil være hos henne».

Trollbandt dommerne

31-åringen er altså blant artistene som skal kjempe om å bli Norges Eurovision-bidrag, og stiller på scenen sammen med sangeren Alexandra Rotan og låten «You Got Me». Duoen planlegger også flere utgivelser sammen i etterkant av MGP, ifølge Dagbladet.

KLARE FOR MGP: MGP-finalistene Stella Mwangi og Alexandre Rotan varmet opp til musikkfesten i Korketrekkeren. Video: Per Ervland og Ingunn Dorholt Vis mer Vis mer Vis mer

Rotan ble først kjent gjennom «Idol» i 2016, der hun trollbandt dommerne med sin versjon av Miley Cyrus-låten «Wrecking Ball». Den siste tiden har hun vært med den norske artisten, Alan Walker, på Europaturné og på flere andre opptredener rundt om i verden der han har hatt behov for en vokalist.

KJEMPER OM EUROVISION-PLASS: Stella Mwangi og Alexandra Rotan er blant artistene til årets nasjonale Melodi Grand Prix. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
KJEMPER OM EUROVISION-PLASS: Stella Mwangi og Alexandra Rotan er blant artistene til årets nasjonale Melodi Grand Prix. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

I likhet med Mwangi har 21-åringen også opplevd MGP-sirkuset før, om enn på en litt annen måte. Som 13-åring deltok hun nemlig i MGP junior.

Mwangi driver, ved siden av artistkarrieren, sitt eget produksjonsselskap. Hun jobber også med unge jenter i Skedsmo kommune i Akershus.

Overfor Se og Hør har 31-åringen tidligere fortalt at hun i utgangspunktet var skeptisk til å delta i MGP på nytt.

Vil nyte sirkuset

- Først tenkte jeg «moving on», jeg var ferdig med det der. Men så ble jeg overbevist av rappen i låten, forklarte hun, og henviste til låten jentene skal opptre med.

Selv om duoen ikke legger skjul på de skal gi alt, og at det hadde vært fantastisk å vinne, er de likevel mest opptatt av at de skal nyte MGP-kaoset.

Eksponeringen og de mulighetene som ligger i å delta på MGP, er nemlig ikke noe artistene tar for gitt.

- Det å kunne vise frem produktet sitt for Norge med det scenebudsjettet, er ikke noe man opplever ofte. Hår, sminke, kostymer, det er så stort, forklarte artistene.

LES OGSÅ: Snakker ut om den drastiske forandringen

- MÅ JEG TOPPE DET?: Alexander Rybak var definitivt det aller største navnet som ble presentert da NRK avslørte årets MGP-finalister. Foto: NTB Scanpix / Video: Ørjan Ryland / Reporter: Henriette Eilertsen / Klipp: Frida Andersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer