<strong>DEPRIMERT:</strong> Christian Ingebrigtsen møtte veggen tross stor suksess og stjernestatus med boybandet A1. Nå snakker han om den vanskelige tiden. Her med bandkollegene Mark Read, Paul Marazzi og Ben Adams. Foto: NTB Scanpix
DEPRIMERT: Christian Ingebrigtsen møtte veggen tross stor suksess og stjernestatus med boybandet A1. Nå snakker han om den vanskelige tiden. Her med bandkollegene Mark Read, Paul Marazzi og Ben Adams. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Christian Ingebrigtsen:

- Der kommer «han derre boyband-stjernen»

A1-stjernen opplevde en tøff tid, men skammet seg over depresjonen.

Publisert
Sist oppdatert

Drøyt 20 år har gått siden norske Christian Ingebrigtsen (42), britiske Paul Marazzi (44), Mark Read (41) og Ben Adams (37) startet opp boybandet A1.

Med stor suksess med blant annet låtene «Everytime» og «Caught in the Middle» har Christian Ingebrigtsen og resten av guttene reist verden rundt og spilt for mange hundre tusen fans gjennom årenes løp.

I sommer var alle fire i A1 samlet for første gang i Norge på 16 år, da de var med på «Allsang på grensen». Utover høsten har boybandet holdt flere konserter for sine britiske fans, og i et nytt intervju med Dagbladet kan Ingebrigtsen fortelle at de har planlagt over 40 konserter i England og Norge neste år.

Men, tross stjernestatusen, har det ikke alltid vært lett å leve popstjernedrømmen.

Vis mer

Ville ikke leve

Til Dagbladet kan Ingebrigtsen nemlig avsløre at han havnet i en grop det var svært vanskelig å komme seg opp av. Aller verst skal det ha blitt da han flyttet hjem til Norge i 2007.

Den såkalte Janteloven, som fokuserer på folks evne til å jekke eller trykke hverandre ned, skal ha vært med på å få ham til å skamme seg over boybandkarrieren som mange andre bare kunne drømme om.

<strong>NÅ:</strong> Slik ser medlemmene i A1 ut i dag. Her på «God Morgen Norges» 25-års jubileum i høst. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Slik ser medlemmene i A1 ut i dag. Her på «God Morgen Norges» 25-års jubileum i høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Der kommer «han derre boyband-stjernen», sa folk nedlatende om meg. Det var vondt å høre, at det liksom ikke betød noe hva vi hadde fått til. Jeg stuet bort alle platetrofeene, forteller Ingebrigtsen til avisen.

Det hele beskriver han som «en nedadgående spiral», noe som førte til en dyp depresjon, og følelsen av uutholdelig tomhet.

- Jeg ville ikke leve, men jeg ville heller ikke dø. Det ble en nedadgående spiral. Jeg klarte til slutt ikke å holde igjen, det bar utforbakke. Jeg var ikke suicidal, ville ikke ta mitt eget liv. Men jeg ville heller ikke leve. Jeg var så uendelig trist og langt nede, forteller han til Dagbladet.

At han, som hadde oppnådd så stor suksess, skulle tillate seg å føle seg deprimert var ikke et alternativ for 42-åringen. Han fortalte seg selv at det tross alt var folk som hadde det verre. Det hele førte til at han skammet seg over egen depresjon.

- Hvorfor skulle jeg, som hadde lyktes, blitt rik og berømt, syte og klage og føle meg elendig? Jeg var popstjerne, men likevel var jeg trist. Og det mente jeg at jeg ikke hadde rett til å være.

Søkte hjelp

Ingebrigtsen forsøkte å rette opp i depresjonen ved hjelp av selvhjelpsbøker, noe som ikke skal ha hjulpet. Til slutt tok han mot til seg og søkte profesjonell hjelp. Til Dagbladet forklarer han at han tok kontakt med en lege som henviste ham videre til psykolog.

Han skal ha gått i terapi i rundt to år, og mener det var helt nødvendig i den situasjonen han var i.

- Det er farlig å være alene om vonde tanker, fastslår han.

Og alene er han ikke i dag. Om lag fem år etter at Ingebrigtsen kom tilbake til Norge møtte han nemlig kjæresten Martine Dønheim (28).

Lever av musikken

Da Se og Hør slo på tråden i sommer var paret på familieferie i Italia. Han kunne da fortelle at kjæresten nok kunne ønske at han tok seg mer fri i hverdagen.

- Jeg tror hun synes jeg er litt for lite flink til å hvile mellom slagene. Men alt er så gøy og det er vanskelig å ta seg fri fordi man vil gjøre alt. Og så er det bare tiden som ikke strekker til, fortalte han til Se og Hør.

Til tross for at det til tider har vært vanskelig, har ikke Ingebrigtsen tatt seg lange pauser. Han lever nemlig av musikken, og når han ikke spiller med A1, er han ofte å se på scenen sammen med sin far Stein Ingebrigtsen (74) og sin bror Martin.

Framover er han derimot svært opptatt med juleturneen «Vår jul», sammen med andre folkekjære artister som Maria Arredondo, Gaute Ormåsen, Torstein Sødal og Tine Thing Helseth.

Trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare – 113

Legevakt - 116117

Kirkens SOS
Telefon: 22 40 00 40 Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse Telefon: 116 123 Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på: Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebyggings informasjonssider.

LES OGSÅ: Ikke alt ved stjernen er som man tror

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer