Paris Jackson:

Denne videoen får Michael Jacksons datter til å tordne

 - Får meg til å ville spy.

RASER: Filmen handler om en angivelig biltur Michael Jackson, Marlon Brando og Elizabeth Taylor hadde sammen den 11. september i 2001. Rollevalget får Paris Jackson, den avdøde popstjernas datter, til å tordne. Video: Sky Arts Vis mer

Det første klippet fra antalogiserien «Urban Myths», hvor skuespiller Joseph Fiennes gestalter rollen som Michael Jackson i kortfilmen «Elizabeth, Michael & Marlon», er nå sluppet.

Bildet viser Fiennes som Michael Jackson, med hvit sminke og svart hatt, i en habitt som likså gjerne kunne befunnet seg i klesskapet til Willy Wonka.

Rollevalget har fått Paris Jackson, den avdøde popstjernas datter, til å tordne.

- Jeg er så vanvittig fornærmet av det, noe jeg regner med at mange andre også er. Det får meg ærlig talt til å ville spy, skriver hun på Twitter.

Fiktiv biltur

MISFORNØYD: Paris Jackson. Foto: Scanpix
MISFORNØYD: Paris Jackson. Foto: Scanpix Vis mer

Kortfilmen handler om en angivelig biltur Michael Jackson, Marlon Brando og Elizabeth Taylor hadde sammen den 11. september i 2001.

Jackson skal ha invitert Hollywood-størrelsene med på konsert, og så skal de tre sammen ha rømt fra New York og satt kursen mot California etter terrorangrepet.

- Jeg synes det er helt fjernt! Jeg er sikker på at Michael ville vært mot at en hvit person skal spille ham. Han var en stolt svart mann, har Omer Bhatti, den norskpakistanske artisten som er kjent for sitt nære vennskap med Michael Jackson, sagt til Dagbladet.

Bhatti sier at denne bilturen aldri har funnet sted.

- Michael var ikke sammen med Elizabeth Taylor og Marlon Brando den dagen. Jeg kan bekrefte at den bilturen har aldri skjedd. Det er helt «off», sa Bhatti.

Det ser imidlertid ikke ut til at det er meningen at serien skal legge seg helt opp mot virkelige hendelser, i og med at serien heter «Urban Myths» og har slagordet «True....ish stories». Serien har premiere 17. januar på Sky Arts.

Michael Jackson skal selv, i et intervju med Oprah Winfrey, ha sagt at ideen om at en hvit person skal spille han var forferdelig.

DØD: Michael Jackson gikk bort i 2009. Foto: Scanpix
DØD: Michael Jackson gikk bort i 2009. Foto: Scanpix Vis mer

Engelske Joseph Fiennes, som kanskje er mest kjent for sin rolle i filmen «Shakespeare In Love», har forsvart sin rolle i komedien «Elizabeth, Michael & Marlon» med å si at hans hudfarge er nærmere Michael Jacksons.

Frustrert

En annen nordmann som har vært provosert over skuespillervalget i den kommende filmen, er Nosizwe Baqwa. Hun starta like gjerne en Facebook-aksjon mot skuespillervalget.

UTSKJELT: Joseph Fiennes. Foto: Scanpix
UTSKJELT: Joseph Fiennes. Foto: Scanpix Vis mer

Baqwa er søster av «Madcon»-medlem Tshawe, og har i mange år jobba som artist. Til Dagbladet har hun forklart frustrasjonen hun opplevde da hun så at Fiennes var blitt besatt i rollen om Jackson.

Det resulterte i Facebook-siden «We who do not want Joseph Fiennes to play Michael Jackson».

- Jeg er rett og slett opprørt. Det var et lite sensitivt valg. Man fjerner Michaels historie og erstatter det med noe annet. Her er det et behov for politisk sensitivitet, sier Baqwa.

LES OGSÅ: Vendela ble overrasket av eksmannen og døtrene på 50-årsdagen