Benjamin Ingrosso:

Denne tabben kan koste Sverige seieren i Eurovision

Nå legger Benjamin Ingrosso seg flat.

KRITIKK: Svenskenes bidrag til Eurovision, Benjamin Ingrosso, har de siste dagene fått kritikk for et videoklipp som ble publisert for flere uker siden. Foto: NTB Scanpix
KRITIKK: Svenskenes bidrag til Eurovision, Benjamin Ingrosso, har de siste dagene fått kritikk for et videoklipp som ble publisert for flere uker siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Torsdag kunne svensker så vel som nordmenn juble, etter at både svenske Benjamin Ingrosso (20), og vår norske fele-stjerne Alexander Rybak (31) kom seg til finalen i årets Eurovision Song Contest.

I Sverige har imidlertid jubelen tatt en helt annen vending.

I et videointervju, som lå publisert i bare få minutter på Eurovision sine hjemmesider, ser man Ingrosso kommentere ti sekunder av hver av låtene som er med i årets sangkonkurranse.

Ifølge Aftonbladet ble klippet publisert for to uker siden, men ikke før nå har den svenske fansen gått i harnisk mot den unge sangeren.

Mobber

Ifølge avisen skal 20-åringen ha kommentert nedlatende ting om en trommeslager som han mente ikke klarte å holde takt til musikken, han ler av Makedonias bidrag og kaster ørepluggene da han hører bidraget til Ungarn.

Han skal også ha kalt musikken for en lavbudsjettproduksjon, om flere av de andre låtene som er med.

- MYE NERVER: Alexander Rybaks kvinnelige dansere, Lisa Børud og Lene Kokai Flage, tar deg med bak scenen, hvor de forbereder seg til den avgjørende semifinalen 10. mai. Video: Privat / Ingrid Cogorno Vis mer

Dette mener flere er en hån mot de andre artistene, og at han er en mobber. Ifølge Aftonbladet kan nettopp denne tabben koste ham seieren.

- Jeg reagerte ikke på selve låtene, for det kan man ikke gjøre når man bare har ti sekunder. Så det var bare reaksjoner på hva jeg så, og det ble feil, sier han i en pressekonferanse, ifølge avisa.

- Jeg ber om unnskyldning, for jeg vil ikke være en som fremmer netthets og mobbing. Men det eskalerte og folk ble virkelig forbanna på meg, legger han til.

20-åringen har også unnskyldt seg på Twitter.

- Jeg har stor respekt for de andre artistene, og jeg ønsket aldri å såre noen, skriver han.

Vært med før

«Dance You Off»-låten, som svenskene håper kan dra hjem en seier i Eurovision, har Ingrosso laget selv sammen med MAG, Louis Schoorl og K Nita.

Dette er imidlertid ikke første gang 20-åringen er med i en internasjonal sangkonkurranse.

Allerede i 2006 var han med i det som het MGP Nordic, der flere bidrag fra de skandinaviske juniorutgavene av Melodi Grand Prix var med. «Hej Sofia» nådde ikke opp, men huskes fortsatt godt i dag.

I forrige runde av Melodifestivalen var 20-åringen også med, uten å nå opp.

Derfor er det stas å kunne representere Sverige i år.

- Det var sykt gøy å vinne. Låten handler om at man skal gå videre fra et forhold, og at man gjør det ved å danse vekk følelsene. Det handler faktisk om min kjæreste, men ble skrevet da vi ikke var sammen. Det var litt av og på, og jeg ville at hun skulle høre den, lo Ingrosso fra Stockholm gjennom telefonen i et intervju med Dagbladet nylig.

Kjent familie

Benjamin Ingrosso kommer for øvrig ikke fra en hvilken som helst familie. Drar du kjensel på etternavnet hans, skyldes det trolig fetteren Sebastian - som er en del av trioen Swedish House Mafia.

Midt i oppladningen til den kommende Eurovision-finalen, kom sjokkbeskjeden om at den svenske DJ-en og artisten Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, var gått bort.

I love that my jacket has a pocket for Ipads 📱

Et innlegg delt av Benjamin Ingrosso (@benjaminingrosso)

Ingrosso, med sin familiære tilknytning til det svenske EDM-miljøet, tok beskjeden tungt.

- Jeg var veldig lei meg de første dagene. At en man knapt kjenner kan kjennes så nære … Musikken hans har vært en stor del av min generasjon og oppvekst, så det ble selvfølgelig tungt for meg, fortalte han til Dagbladet.

LES OGSÅ: Avkrefter homoryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer