- Denne maten er til å bli dausjuk av

Hellstrøm fikk sjokk da han gikk inn på kjølerommet. Se video!

TØFF KRITIKK: - Uken med Hellstrøm var mye hardere enn jeg hadde trodd, den hardeste jeg har hatt i de ti årene jeg har drevet restaurant her, sier Nina Løvseth på   «Twende Brødre» i Brevik om uken med mesterkokken Eyvind Hellstrøm. Foto: TV3
TØFF KRITIKK: - Uken med Hellstrøm var mye hardere enn jeg hadde trodd, den hardeste jeg har hatt i de ti årene jeg har drevet restaurant her, sier Nina Løvseth på «Twende Brødre» i Brevik om uken med mesterkokken Eyvind Hellstrøm. Foto: TV3 Vis mer
Se video fra Hellstrøms besøk i Brevik nederst i artikkelen!

SEHER.NO:  Mesterkokken Eyvind Hellstrøm (61) er vant med å dele ut tøff kritikk til norske restauranter, men under besøket hos «Twende Brødre» i Brevik - som vises på TV torsdag - ble han en stund redd for at matsmakingen skulle gå ut over helsen.

- Denne maten er til å bli dausjuk av, det er helsefarlig, sier den tidligere kjøkkensjefen på Bagatelle i det han inspiserer kokte kreps som har stått på kjølerommet i flere dager.

Dommen blir ikke mildere når han inspiserer fiskesuppen, som han blir anbefalt som husets spesialitet.

- Her står alt i dunken, fy faen, sier han til kamera.

Innehaver av Twende Brødre, Nina Løvseth, får også beskjed om å sporenstreks å få satt opp en skillevegg mellom restaurantkjøkkenet og kiosken i samme bygg, dersom hun vil ha hjelp av Hellstrøm.

Løvseth sier til Seher at hun ikke var forberedt på den kraftige kritikken.

- Det er jo ikke noe hyggelig å få sånne meldinger. Uken med Hellstrøm var mye hardere enn jeg hadde trodd, den hardeste jeg har hatt i de ti årene jeg har drevet restaurant her. Sommersesongen var jo i gang, så vi måtte jo drive restaurant i tillegg til å være tilgjengelig for filming fra åtte om morgenen til ti om kvelden.

- Jeg er ikke enig i alt han sa, for eksempel rekene. De syntes jeg var gode og sa det til ham, men det kommer sikkert ikke med. Jeg håper at folk skjønner at TV ikke alltid viser hele sannheten, det blir jo kraftig klippet til, sier hun til Seher.no.

Etter Hellstrømbesøket hadde restauranten ifølge Løvseth tre uker med fullt hus, noe som er langt mer enn vanlig.

Nå håper hun at programmet - til tross for den til dels harde kritikken - skal gi økt besøk også om vinteren i sommerbyen Brevik.

- Jeg grugleder meg til sendingen. Men jeg føler at vi fikk mye god hjelp av Hellstrøm og jeg håper vi skal få en positiv effekt ut av dette. Selv om jeg ikke var forberedt at det skulle være så hardt, så ville jeg meldt oss på igjen, sier hun til Seher.no.

«Hellstrøm rydder opp» ser du på TV3 torsdager kl 20.30. Finn ditt favoritt-program i Seher.nos TV-guide!

LES OGSÅ: - Ville ikke gjort det samme igjen[obj:media:8976]