«Denne mannen skal rett hjem»

Den nye "Farmen"-storbonden ville "ta rotta på" den gamle.

FIKK KJEFT: Leif Birger Mækinen fikk mye kjeft under sin uke som storbonde. Nå skal en annen person overta storbonde-roret, noe som kan få store konsekvenser for nettopp Leif Birger. Foto: TV 2
FIKK KJEFT: Leif Birger Mækinen fikk mye kjeft under sin uke som storbonde. Nå skal en annen person overta storbonde-roret, noe som kan få store konsekvenser for nettopp Leif Birger. Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO:  Mandag er det klart for en ny episode av TV 2-programmet "Farmen". Lørdag måtte Sigurd Berger (21) takke for seg på Tranøya etter å ha blitt slått av Tore William Arvesen (43) i tvekampen, og denne uka er det en ny person som må forlate den intrigefylte gården.

Så langt har "Farmen" bydd på mye dramatikk. Den første uka var det storbonden Leif Birger Mækinen (53) fra Alta som, ifølge flere andre deltagere, gjorde jobben sin så dårlig at mange tente på alle plugger. Oslo-jenta Vibeke Tonning (26) var en av dem som kom i klinsj med Mækinen. Raskt var hun også ute med å kalle ham for "ufattelig lat". 

Mandag skal ny storbonde velges, og den forrige uka kan få store konsekvenser for Leif Birger...

- Vi var klare for et nytt oppdrag etter at storbonden dreit seg ut den første uka - selv om det var mye taktikk han bedrev. Det første jeg tenkte var uansett at "Denne mannen skal rett hjem", forklarer den nye storbonden, som vi har valgt å anonymisere av hensyn til spenningen i programmet, til Seher.no.
 
Sterke motforestillinger til Leif Birger til tross: Den nye storbonden innrømmer at synet på den 53 år gamle altaværingen endret seg noe etter hvert som uka skred frem.

- Som storbonde gjorde han ikke en dritt selv, men han gjorde opp for seg da jeg overtok. Han gjorde en jævlig god jobb, faktisk. Men lyst til å sende ham hjem, det hadde jeg - selv om jeg personlig ikke hadde noe imot ham, forteller den nye storbonden, som også merket seg en noe "smiskete" Leif Birger da den første tvekampen var overstått.

- Han var veldig hyggelig, og prøvde nok å smiske med meg, ja. Det kan kanskje virke litt sleipt av ham, men det viktigste for meg er at folk stod på det de kunne for at vi skulle klare ukesoppdraget, sier storbonde nummer to i årets "Farmen".

Se "Farmen" på TV 2 mandag, onsdag og lørdag kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hun er en knallflott jente