Denne mannen leder NRKs nye MGP-show

- Mange blir nok overrasket over at jeg skal lede et Grand Prix-program, sier Jan Åge Fjørtoft.

NRK-KLAR: - Det var Per som hjalp meg ut av Grand Prix-skapet denne gangen. Vi har snakket om konkurransen flere ganger, og han har bestandig visst at jeg er tilhenger av konseptet, mener Jan Åge Fjørtoft, som skal lede de nye forprogrammene i MGP. Foto: Stella Pictures
NRK-KLAR: - Det var Per som hjalp meg ut av Grand Prix-skapet denne gangen. Vi har snakket om konkurransen flere ganger, og han har bestandig visst at jeg er tilhenger av konseptet, mener Jan Åge Fjørtoft, som skal lede de nye forprogrammene i MGP. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den tidligere landslagsprofilen Jan Åge Fjørtoft (44) skal lede de nye forprogrammene i Melodi Grand Prix. Programmene skal gå på NRK1 før de regionale delfinalene og den siste finalen i Oslo Spektrum. Det skriver VG.

- Mange blir nok overrasket over at jeg skal lede et Grand Prix-program. Men helt siden jeg var liten guttunge hjemme i Gursken, har jeg fulgt konkurransen med stor interesse. Spesielt interessert var jeg de tolv årene jeg spilte fotball i utlandet. Da hadde vi bestandig Grand Prix-fester på finaledagen, sier Fjørtoft til avisen.

44-åringen er til daglig å se som programleder i TV-kanalen Viasat, der han leder mange av kanalens fotballsendinger. Dette skal han også fortsette med. Flere har visst om Fjørtofts entusiasme for MGP - deriblant GP-general Per Sundnes.

- Det var Per som hjalp meg ut av Grand Prix-skapet denne gangen. Vi har snakket om konkurransen flere ganger, og han har bestandig visst at jeg er tilhenger av konseptet, mener han.

Dette er imidlertid ikke den eneste Melodi Grand Prix-nyheten denne torsdagen. Ifølge Dagbladet gjør nemlig Benedicte Adrian MGP-comeback etter snart 28 år når hun på nyåret deltar med låta Little Bobbi sammen med «Norske talenter»-vinner Sirius og den fremmadstormende popartisten Haji.

- Grand Prix er show og sikus, og jeg gleder meg til å gjøre dette. Men jeg kjenner ikke et ekstra press, sier Benedicte Adrian til Dagbladet.

Den ferske trioen kaller seg United, og slipper med det de karakteriserer som hard pop med et catchy refreng.

I 1984 representerte Benedicte Norge i den internasjonale finalen i Luxemburg med låta Lenge leve livet, sammen med Dollie de Luxe-kollega Ingrid Bjørnov. Men et MGP-comeback med Dollie de Luxe har ifølge Adrian ikke vært aktuelt.

- Det ville vært merkelig å gjøre dette med Ingrid. Men det er godt å ikke gjøre dette alene, sier hun til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her går det galt for supermodellen  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer