Denne mannen er ansatt i TV 2 Sporten

- Det handler om troverdighet til journalistikken, mener Per Edgar Kokkvold, som maner til åpenhet.

VOKALIST OG TV 2-MEDARBEIDER: Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, mener at det kan være problematisk at vokalisten i «Sommertid» er ansatt i TV 2s egen sportsavdeling. Foto: TV 2
VOKALIST OG TV 2-MEDARBEIDER: Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, mener at det kan være problematisk at vokalisten i «Sommertid» er ansatt i TV 2s egen sportsavdeling. Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: «The Lövlie Ones». Det er navnet på husbandet som denne sommeren har vært fast innslag i TV 2-programmet «Sommertid». Det de færreste vet er derimot at bandets frontfigur, vokalisten - Per Angell Berntsen - er ansatt i TV 2-sporten.

«Det blir mye musikk i sommer. Vi har fått tak i vårt eget husband, som kaller seg The Lövlie Ones».

Slik introduserte programleder Øyvind Fjeldheim bandet i sommerens første program, som ble sendt 28. juni. Etter en liten opptreden fortsatte Fjeldheim ved å si at «Bandet består av nordmenn, men har en forkjærlighet for svensk musikk. De skal være med oss hele sommeren».

Generalsekretær i Norske Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, mener at TV 2 må være forsiktige med å promotere et band når et av medlemmene er ansatt i kanalen.

- Det er ikke nødvendigvis problematisk hvis man er åpen om det, men man bør informere seerne om dette. Her er det snakk om en gruppe som er gjengangere en hel sommer og da bør TV 2 opplyse om dette når bandet introduseres, samt i rulleteksten. Det finnes strenge regler om åpenhet og at seeren skal være trygg på at det de hører og ser er valgt ut av faglige kritierer. Det handler om troverdighet til journalistikken, sier Kokkvold til Seher.no.

Overfor Seher.no opplyser Fjeldheim at han i et av de første programmene nevnte at vokalist Per Angell Berntsen er ansatt i kanalen.

- Det burde vel vært opplyst i introduksjon og rulletekster?

- Det vet jeg ikke om har blitt gjort, innrømmer TV 2-profilen.

Programlederen ser ikke problemet med at bandet til en TV 2-ansatt «får jobben» som husband i et sommerprogram i egen kanal.

- Det var jeg som oppdaget «The Lövlie Ones» på en fest de spilte. Jeg syntes at de var artige og hadde egenart, og det er hele grunnen til at jeg ville ha dem med i programmet mitt. At vokalisten er ansatt i TV 2 er helt tilfeldig, bassisten jobber jo i Dagbladet, forteller Fjeldheim, som understreker at han ikke kjente Per Angell Berntsen personlig fra før av.

- Her ligger det ingenting lugubert. Det er jeg alene som har funnet dette bandet, og jeg personlig har jo ingen fortjeneste av en slik promotering.

Mandag denne uka var det blant annet årets «Jakten»-bønder som gjestet «Sommertid». De gang opplyste Fjeldheim - i programmet - at «The Lövlie Ones» nå er ute med singel.

- Tror du ikke det vil være lett for seerne å fatte mistanke til en kobling her?

- Jeg ønsker mest mulig fuzz rundt programmet mitt, derfor sa jeg dette med singelen. Blir det mye oppmerksomhet rundt bandet, blir det oppmerksomhet rundt «Sommertid» også, forklarer Fjeldheim.

Per Edgar Kokkvold mener derimot at nettopp det er mer problematisk.

- Det høres ut som promotering. Her burde de opplyst om dette, sier han.

Øyvind Fjeldheim vil ikke bruke mye energi på spørsmålet om andre musikere, som kanskje er enda dyktigere enn The Lövlie Ones, setter spørsmålstegn ved ansettelsen av dette husbandet.

- Det er helt uvesentlig. Jeg kan lage det jeg ønsker, og tar det bandet jeg føler er best, sier han til Seher.no.

Per Angell Berntsen mener selv at både bandet og TV 2 har sitt på det tørre i denne saken.

- Dette hadde jeg i forkant tenkt mye på selv, og det hele er avklart med min sjef. Fjeldheim hadde nok hatt med det samme bandet selv om jeg ikke var med i det. Jeg kjente ham ikke fra før, og vi fikk jobben uavhengig av TV 2. Det var tilfeldig at vi ble valgt, sier han til Seher.no.

- At jeg jobber i TV 2 har blitt sagt i sendingen. Vi har ingenting å skjule, og var oppmerksomme på dette på forhånd. Jeg forstår ikke helt hvorfor Kokkvold synes dette er problematisk, forteller Angell Berntsen.

13. august ble sommerens siste «Sommertid» sendt på skjermen. Det er ikke klart om kanalen satser mot en ny runde av programmet neste år.

Her kan du lese mer om vokalist - og TV 2-medarbeider - Per Angell Berntsen (Ekstern lenke).

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Her snor hun seg unna sannheten