<strong>TIL TOPPS:</strong> Stella Mwangi var overlykkelig da hun vant den norske MGP-finalen lørdag. Nå venter Eurovision i Tyskland. Foto: SCANPIX
TIL TOPPS: Stella Mwangi var overlykkelig da hun vant den norske MGP-finalen lørdag. Nå venter Eurovision i Tyskland. Foto: SCANPIX Vis mer

- Denne kritikken var totalt usaklig

Musikkanmelder har ikke glemt beskyldningene fra Stellas manager.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lørdag ble det klart at den norsk-afrikanske artisten Stella Mwangi (24) skal representere Norge i den store Eurovision-finalen i tyske Düsseldorf i mai. Det ble klart etter at Stella knuste sine konkurrenter i den norske finalen med sin låt «Haba haba».

«(Håpløst titulerte) Living For Music bærer ikke bud om en norsk superstjerne. Det bærer ikke engang bud om en ny ordentlig artist», var bare noe av hva daværende anmelder i Natt & Dag, Andreas Øverland, skrev da han anmeldte Stellas album, «Living For Music», i 2008.

Øverland regelrett slaktet plata hennes den gang, og ga den en toer på terningen. Etterpå slo manageren hennes, Vicente Modahl, tilbake og ymtet frampå om at anmeldelsen hadde preg av rasisme.

- Han er overhodet ikke nøytral, og vi stiller spørsmål ved årsaken til dette. Vi er overbeviste om at han har noe personlig mot Stella. Kanskje han ikke liker utenlandske jenter, eller kanskje han ikke liker hennes type musikk. Jeg vet ikke, men grunnen er i hvert fall ikke musikkritisk, sa Modahl til Dagbladet den gang.

Nå har altså den 24 år gamle artisten vunnet selveste MGP. Hva mener anmelder Andreas Øverland nå?

- Jeg er ikke overrasket over at hun vant i det hele tatt. Jeg er mer overrasket over at Stella og Noora Noor, som begge har artistkarrierer bak seg, valgte å delta i Melodi Grand Prix, sier han til Seher.no.

Selv var Øverland i den Dominicanske Republikk i to uker under deler av årets MGP-arrangement, og har derfor bare hørt Stella Mwangis låt i etterkant av seieren.

- Det jeg kan si er at jeg synes låta hennes skiller seg veldig ut fra de andre låtene i konkurransen. Det er en låt som nok er lett å like for mange. Det er langt fra den beste låta jeg har hørt, men uavhenging av låta synes jeg det er morsomt at norsk urban-musikk når så langt. Det viser at den typen musikk når utenfor ring 3, mener han.
 
- Hvordan opplevde du rasisme-beskyldningene fra Stellas manager i 2008?

- Den kritikken var totalt usaklig, og langt forbi hva som er greit å si om en anmelder. Jeg står inne for anmeldelsen jeg skrev den gangen, det er bare trist og usaklig at manageren hennes velger å insinuere at hudfargen hennes har noe å gjøre med den svake karakteren jeg ga. Men så vidt meg bekjent var det manageren hennes som mente dette, og ikke Stella selv.

- Er du positiv til henne nå fordi du er redd for en lignende reaksjon?

- Nei. Hadde jeg ment at låta er for jævlig, da ville jeg sagt det, det hadde jeg ikke hatt noen problemer med. Men MGP er MGP, jeg sitter ikke benket foran TV'en for å se på denne typen show for å si det slik. Men jeg synes som sagt det er bra for denne delen av norsk musikk at man når så mange - selv om man kanskje ikke har forutsetninger for å gjøre det.

Øverland, som nå jobber som musikkanmelder i NRK Lydverket og som radioprodusent i NRK P3, mener selv at han ikke har grunnlag for å kunne uttale seg om noe ytterligere om Mwangis sangprestasjoner i årets Melodi Grand Prix.

- Jeg har ikke sett live-opptredenen hennes, som man jo tar utgangspunkt i når det gjelder MGP. Jeg registrerer likevel at mange synes at sangstemmen hennes ikke holder, men jeg tviler på at hun har den dårligste stemmen i MGP, sier han til Seher.no.

Det har ikke lyktes Seher.no å komme i kontakt med Vicente Modahl.

PS: Vicente Modahl er ikke lenger manager for Stella Mwangi. Hennes nåværende manager er Glenn Larsen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Nei, dette var ikke bevisst  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer