Erlend Elias Bragstad:

- Denne julen blir helt jævlig

Erlend Elias forbereder seg til første jul uten faren.

UTEN PAPPA: - Han var min beste venn og bauta, sier Erlend Elias om faren som han mistet tidligere i år. Julefeiringen i år blir helt annerledes for TV-profilen og familien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTEN PAPPA: - Han var min beste venn og bauta, sier Erlend Elias om faren som han mistet tidligere i år. Julefeiringen i år blir helt annerledes for TV-profilen og familien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

I august delte kjendisstylist og TV-profil Erlend Elias Bragstad (36) den triste nyheten om at han hadde mistet faren.

Til Se og Hør fortalte 36-åringen at han hadde tilbrakt store deler av sommeren på sykehus med sin far, men at han på det tidspunktet ikke ønsket å gå i dybden på det tragiske budskapet.

Vil hedre faren

Da Se og Hør møtte den folkekjære stylisten tidligere denne måneden, var det naturlig å spørre hvordan den siste tiden har vært, og ikke minst hvordan den første julen uten pappa bli. Erlend Elias var klar i sin tale.

- Den første julen har jeg tenkt veldig mye på, og det kommer til å bli jævlig vanskelig. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å reise til Thailand eller et varmt land, men søsteren min var veldig opptatt av at vi måtte opprettholde tradisjoner, og tradisjonen for oss er at vi feirer jul hjemme i pappas sitt hus - og at vi alle drar nordover, sier han og fortsetter:

- Nå har jeg lært meg å lage ribbe, som var pappa sin spesialitet, så jeg tenker at for å hedre ham, skal jeg være hjemme, bo i huset hans og lage ribbe. Det kommer til å bli helt jævlig.

Ønsket å jobbe

Det er ikke sjokkerende at Erlend Elias har blandede følelser i forkant av den første julen uten faren. Da han gikk bort ble livet til tv-profilen snudd på hodet, men 36-åringen valgte å fortsette å jobbe og ikke grave seg ned i sorgen.

- Jeg gikk på scenen dagen etter begravelsen, og har stått der omtrent hver dag siden, sier han og fortsetter:

- Jeg har hatt det veldig tøft. Derfor har jeg valgt å jobbe. Enten kunne jeg legge meg ned, eller bare stå på. Pappa var en som støttet meg og ville at jeg skulle jobbe. Derfor har jeg valgt å gjøre det.

Både standup og foredrag har tatt opp tiden til Erlend Elias, men selv om det å få reise land og strand rundt, og bo hotell, høres deilig ut for de fleste, legger han ikke skjul på at det er når man tilbringer tid alene i hotellsengen, at tankekjøret virkelig settes i gang.

- Jeg har ham som bakgrunnsbilde på mobilen. Han er det siste jeg ser om kvelden, og det første jeg ser når jeg våkner.

SØSKEN: Erlend Elias røper hemmeligheten bak lillebrorens klesstil, og forteller samtidig hva han synes om «Paradise»-innsjekken. Video: Marie Røssland / Reporter: Kine Falch Vis mer Vis mer

Gode minner

Mandag er det julaften, og Erlend Elias har valgt å ta til seg det han lærte av faren gjennom livet.

- Det er klart man skal få lov til å gråte og sørge, men pappa sa alltid til meg at: «Ikke gi næring til sorgen, tenk heller på alt det gode du har opplevd», sier han og legger til:

- Det er en stor brikke i livet mitt som er borte, og den kommer aldri på plass igjen. Han var jo min beste venn og bauta.

Saken fortsetter nedenfor.

EKING 13: Erlend Elias Bragstad forteller om morsomme fester, og farens tragiske dødsfall.Vis mer Vis mer

36-åringen sitter igjen med bare gode minner etter faren, som ble 74 år gammel.

«I dag sovnet min kjæreste pappa inn. Du var min bestevenn, mitt forbilde, min bauta, min trygge havn og største støttespiller. Du trøstet meg helt til det siste med din varme og din trygghet. Livet mitt blir aldri det samme», skrev Erlend Elias på sosiale medier da han fikk dødsbudskapet.

I minneordene beskrev nordlendingen sin far som en han alltid kunne snakke med.

«En hverdag uten å få kunne ringe deg og be om råd, hjelp eller bare snakke sammen er bare så fjern. Jeg elsket deg så høyt kjære pappa, respekterte deg og så veldig opp til deg. Inni hjertet mitt vil du bestandig være, der skal jeg lytte etter svar når jeg står i ett veiskille, kjenne den store varme hånden din stryke meg på kinnet når jeg er utafor. Jeg skulle gjort alt for å få en dag til med deg, der vi kunne ledd og diskutert. Din humor og din intelligens vil vi alle huske. Vi sees i den store evigheten kjære pappa».

LES OGSÅ: «Lothepus» om sykdommen: - Jeg er lei

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer