Denne har du garantert sett før

Den verdenskjente filmkulissen ligger til kai i Norge - bli med ombord på «Pirates of the Caribbean»-skipet!

STJERNESKIP: Skipet «Bounty» har vært med i store Hollywood-filmer som «Pirates of the Caribbean» og «Mytteriet på Bounty». Nå ligger det berømte skipet ved kai i Oslo.  Foto: All Over Press/Seher.no
STJERNESKIP: Skipet «Bounty» har vært med i store Hollywood-filmer som «Pirates of the Caribbean» og «Mytteriet på Bounty». Nå ligger det berømte skipet ved kai i Oslo. Foto: All Over Press/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bli med ombord på «The Bounty» - se video nederst i saken!

SEHER.NO: Skipet «The Bounty» ligger denne helgen til kai nedenfor Akershus festning i Oslo. Her får publikum  et innblikk i filmverdenen over flere tiår.

Filmer der skipet er brukt inkluderer «Mytteriet på Bounty» fra 1963 med Marlon Brando, og senere sto Johnny Depp ved roret under innspillingen av «Pirates of the Carribean: The Curse of the Black Pearl» og «Pirates of the Carribean: Dead Man’s Chest».

Skipet er for tiden på turné rundt om i Europa og blir værende i Oslo til søndag, før det setter seil for Bergen.

2. styrmann John Svendsen forteller at skipet originalt ble bygget for bruk under innspillingen av «Mytteriet på Bounty», som er basert på en sann historie. Planen var å brenne skipet etter innspillingen, noe hovedrolleinnehaver Marlon Brando satte en stopper for.

- Han beundret skipet og sa til filmstudioet MGM at dersom skipet brant, fikk de ikke bruke ansiktet hans i filmen. Dermed ble «Bounty» reddet, og ble i flere år utstilt på museum i USA, sier styrmannen til Seher.no.

Skipet var etter hvert i svært dårlig stand, og ble kjøpt av en samler som restaurerte det. I dag viser mannskapet frem «Bounty» verden rundt. Det har også blitt brukt i nyere filminnspillinger som piratfilmene med Depp i hovedrollen.

- Kapteinen møtte Johnny Depp under filminnspillingen og syntes han var en av de snilleste og mest interessante menneskene han hadde møtt i Hollywood, sier Svendsen.  Han viste også Seher.no rundt på båten. 

(Foto: Seher.no, Disney, All Over) 
[obj:media:9951]  
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Nekter å gifte seg 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer