Denne forsiden får lesere til å rase

Kan du se hva motebladet angivelig har retusjert?

STJERNE: Aishwarya Rai Bachchan er stor stjerne i India, og har tidligere vært kåret Miss World.  Foto: All Over Press
STJERNE: Aishwarya Rai Bachchan er stor stjerne i India, og har tidligere vært kåret Miss World. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO:  Kvinnebladet Elle er et av verdens mest kjente motemagasiner.

Trendbladet har imidlertid havnet i hardt vær flere ganger det siste året, og denne måneden er intet unntak.

Den indiske utgaven av bladet har nemlig skapt furore blant leserne, etter at de brukte Bollywood-stjernen og tidligere Miss World Aishwarya Rai Bachchan (37) på coveret.

Det er imidlertid ikke bruken av den indiske skjønnheten som har vakt reaksjoner, men retusjeringen av bildene, skriver Daily Mail.

På bildene ser man nemlig at Bollywoodstjernen har fått betraktelig lysere hud enn det hun egentlig har,  og flere eksperter hevder nå at bladet har "bleket" huden til skuespillerinnen og modellen, som har vært med i filmer som "Bride & Prejudice" og "The Pink Panther 2".

Inne i bladet får man også se flere andre bilder av Bachchan, hvor huden hennes også ser mye lysere ut.

Dette er ikke første gang Elle har fått reaksjoner for denne typen retusjering. I september fikk den amerikanske utgaven av motemagasinet kritikk da det så ut til at de hadde bleket huden til månedens coverpike - skuespillerinnen Gabourey Sidibe.

Elle på sin side hevdet at de ikke hadde endret "Precious"-skuespillerinnens hudtoner noe mer enn på de andre modellene som ble fotografert sammen med henne.

Fansen har imidlertid reagert sterkt på det som som kan tyde på å være hudfarge-retusjering.

- Det er irriterende, fordi det virker som om lysere hud alltid er trendy og som om mørkere hud er noe man skal være tvilsom til, skriver en leser ifølge Daily Mail.

Hudbleking er også et svært kontroversielt tema i India, og hudblekingsprodukter rettet mot unge menn og kvinner er en million-industri i landet.

Hverken Elle eller Bachchan har kommentert saken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Slik jukser Hollywood