James Corden:

Denne flausen endret alt for stjernen

Talkshow-verten innrømmer at den tidlige berømmelsen gikk i hodet på ham.

FLAUSE: James Corden har på få år blitt en av verdens desidert mest populære talkshow-verter. Han har derimot ikke alltid vært folkets favoritt. Nå snakker han ut om flausen som nesten ødela karrieren hans. Foto: NTB scanpix
FLAUSE: James Corden har på få år blitt en av verdens desidert mest populære talkshow-verter. Han har derimot ikke alltid vært folkets favoritt. Nå snakker han ut om flausen som nesten ødela karrieren hans. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

41 år gamle James Corden har blitt en verdenskjent stjerne takket være hans rolle som talkshow-vert i «The Late Late Show with James Corden».

Det er kanskje særlig videoer fra konseptet «Carpool Karaoke», hvor Corden inviterer flere stjerner på en biltur hvor de synger sammen for full hals, som har truffet bredest.

Før suksessen for alvor brakte løs for 41-åringen, hadde han et rykte på seg for å være både arrogant og uhøflig. Bakgrunnen for hans dårlige rykte kom av oppførselen hans etter suksessen med tv-serien «Gavin & Stacey».

Under British Academy Television Awards i 2008 bemerket nemlig Corden seg ved å klage i talen sin over at tv-serien ikke ble nominert til kategorien «beste komedie», når den vant «publikumsprisen».

- Hvordan kan det som tilsynelatende er den beste komedieutførelsen og årets tv-serie ikke engang bli nominert som en komedie?, stilte 41-åringen spørsmål ved den gang, ifølge Metro.

TITANIC: Da Céline Dion var gjest i carpool karaoke i talkshowet «The Late Late Show» med James Corden, var det klart at låta «My heart will go on» måtte synges. Og så klart måtte det gjøres ekstravagant. https://www.seher.no/kjendis/lykkelig-igjen-etter-ektemannens-dod/70712802 https://www.seher.no/emne/slik%20gikk%20det%20med%20titanic-stjernene Vis mer

Berømmelsen ble giftig

Uttalelsen fikk flere til å se rødt, og de britiske mediene var kjappe med å male et bilde av Corden som en arrogant idiot, noe han nå innrømmer selv at han var. Det gjør han i et intervju med The New Yorker.

- Jeg begynte å oppføre meg som en drittunge, som jeg selv ikke synes at jeg er. Den første følelsen av berømmelse er giftig, og jeg tror at det er enda mer giftig hvis du ikke er forberedt på det, forteller han.

PROBLEMATISK: Det var denne prisutdelingen som sørget for at James Cordens rykte ble heller frynsete. Foto: NTB scanpix
PROBLEMATISK: Det var denne prisutdelingen som sørget for at James Cordens rykte ble heller frynsete. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ryktet til stjernen skal heller ikke ha forbedret seg etter at han og Mathew Hornes sketsj-show med navn «Horne & Corden» ble en tv-flopp. Det faktum at showet ble en flopp inspirerte The Sun, ifølge The New Yorker, til å omtalte Corden som «en feit og uhyggelig person med en latter til en kastrert, hylende ape».

Cordens oppførsel skal også ha påvirket forholdet til skuespillerkollega Rob Brydon (54) - som var med i tv-serien «Gavin & Stacey».

SA FRA: Cordens kollega og venn Rob Brydon var ærlig i sin sak da han ba kameraten om å roe seg ned noen hakk. Her fotografert i 2012. Foto: NTB scanpix
SA FRA: Cordens kollega og venn Rob Brydon var ærlig i sin sak da han ba kameraten om å roe seg ned noen hakk. Her fotografert i 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer

Til The New Yorker forteller Brydon at han på et tidspunkt valgte å konfrontere Corden under en lunsj. Brydon forteller at han, rett ut, sa at oppførselen til 41-åringen gikk inn på andre rundt ham.

PINLIGE SPØRSMÅL: De tidligere turtelduene Kendall Jenner og Harry Styles møtes til duell i James Cordens «Spill Your Guts». Det er ikke alt de ønsker å svare på. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Måtte gå i terapi

Cordens søstre skal også ha sagt klart fra til broren sin om at han måtte slutte å oppføre seg som «en drittsekk». Etter å ha innsett at oppførselen hans var ute av kontroll, bestemte han seg for å gå i terapi.

- Jeg pleide å være et bedre menneske enn dette, sa han i den første terapitimen sin.

Et av de første stegene han bestemte seg for å gjennomføre, var å være mer alene. På den måten fikk den tidvis svevende kroppen og sinnet lande på jorda igjen.

MER TID: Corden bestemte seg for å tilbringe mer tid alene etter skandalen. Som en konsekvens var han også mer med familien. Her på Met-gallaen med kona Julia. Foto: NTB scanpix
MER TID: Corden bestemte seg for å tilbringe mer tid alene etter skandalen. Som en konsekvens var han også mer med familien. Her på Met-gallaen med kona Julia. Foto: NTB scanpix Vis mer

Som en konsekvens brukte han også mer tid med familien sin, som også gjorde ham mer jordnær. Sammen med kona Julia (43) har han de tre barna Max (8), Carey (5) og Charlotte (2).

- Den absolutt største tingen jeg måtte gjøre var bare å være hjemme og være komfortabel i mitt eget selskap, forteller Corden, som i intervjuet gir inntrykk av at han har det bra i dag.

Kjempet hele livet

Dette er langt fra første gang uttalelser signert den populære tv-profilen får oppmerksomhet. Nylig skapte Corden store overskrifter, da han slo hardt tilbake etter at talkshow-verten Bill Maher (63) mente at flere tror det har blitt bra å være feit.

- Vi har kommet til dette merkelige stadiet hvor det å være feit er bra. Fett er usunt, det er det som er farlig. «Fat shaming» må ikke stoppe, det må gjøre comeback. En del av skam er bra, sa Maher.

Dette fikk 41-åringen til å se rødt. Corden var tydelig opprørt over Mahers uttalelser, og hevder at den såkalte «fat shamingen», en sosial og samfunnspåført skam over å være tjukk, aldri har vært borte. Han har selv kjent det på kroppen.

- Det er en vanlig og fornærmende misforståelse om at tjukke mennesker er dumme og late, men det er vi ikke, sa han i sitt eget program.

- Vi skjønner greia. Vi vet at det å være overvektig ikke er bra for oss, og jeg har kjempe hele livet og forsøkt å få kontroll på vekta mi, men jeg suger til det, fortsatte han.

Corden påsto at ikke alle kan være like heldige som Bill Maher, og siktet til kroppsfiguren hans.

- Vi har ikke alle en følelse av overlegenhet som forbrenner 35 000 kalorier om dagen. Fat shaming er bare mobbing, og det gjøre bare problemet verre, sa han.

- Mens du oppfordrer folk til å tenke over hva de dytter i munnen, tenk litt over hva som kommer ut av din, sa Corden avslutningsvis.

LES OGSÅ: «Carpool Karaoke»-avsløring går viralt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer