USA-valget:

Denne detaljen vekker oppsikt

President Joe Biden og visepresident Kamala Harris er ikke de eneste som får oppmerksomhet denne historiske dagen.

PRESIDENTFAMILIEN: Joe Biden er herved USAs 46. president og «hele verden» har nå blikket rettet mot presidentfamilien. Foto: Kevin Lamarque/REUTERS/NTB
PRESIDENTFAMILIEN: Joe Biden er herved USAs 46. president og «hele verden» har nå blikket rettet mot presidentfamilien. Foto: Kevin Lamarque/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert

Det er en historisk dag for USA. I dag, 20. januar, er Joe Biden (78) tatt i ed som USAs 46. president - som landets eldste påtroppende president.

I tillegg er Kamala Harris (56) offisielt USAs første mørkhudede, sørasiatiske og kvinnelige visepresident.

Grunnet den pågående coronasituasjonen og trusselbildet, ble innsettelsesseremonien noe dempet enn tidligere. Det var ikke et folkehav å se utenfor Capitol-bygningen, og det var kun et begrenset antall oppmøtte.

En rekke kjente ansikt var å se under seremonien, deriblant tidligere president Barack Obama (59) og Michelle Obama (57). Naturligvis er det likevel den nye presidentfamilien som får størst oppmerksomhet.

GRATULERER BIDEN: Kort tid etter at de store, amerikanske mediene meldte at Joe Biden blir USA sin neste president, delte Kamala Harris denne rørende videoen på Instagram. Vis mer

Joe Biden har nemlig et stort støtteapparat bak seg. Deriblant USAs nye førstedame Jill Biden (69), og sine to barn Ashley (39) og Hunter Biden (50). Men også barnebarna er verdt å nevne.

De har nemlig flere ganger tatt del i valgkampen - og under innsettelsesseremonien rettet flere øynene mot spesielt tre av dem.

Tress-is

Det er nemlig valget av antrekk som får folk til å sperre opp øynene. Millioner av mennesker har spent fulgt innsettelsen gjennom tv-skjermen i flere timer - og det ble ikke mindre kjedelig når Bidens barnebarn Natalie (15), Finnegan (21) og Naomi (28) entret kongressbygningen like etter klokken 16 i dag.

VEKKER OPPSIKT: Flere har bitt seg merke i tre av Bidens barnebarn, som var ikledd rosa, beige og hvitt. I rosa ser man Natalie, i hvitt Naomi og i beige Finnegan. Foto: Kevin Lamarque/REUTERS/NTB
VEKKER OPPSIKT: Flere har bitt seg merke i tre av Bidens barnebarn, som var ikledd rosa, beige og hvitt. I rosa ser man Natalie, i hvitt Naomi og i beige Finnegan. Foto: Kevin Lamarque/REUTERS/NTB Vis mer

De tre var nemlig ikledd hver sin farge fra topp til tå, henholdsvis beige, hvit og rosa.

«Joe Bidens barnebarn gir meg tress-is-mote, og jeg elsker det!», har en skrevet på Twitter.

Det er vedkommende langt fra alene om å mene. En rekke Twitter-brukere har nemlig lagt merke til det samme.

«Bidens barnebarn kom seende ut som tress-is og jeg er her for det.», har en annen skrevet.

«Bidens barnebarn var kledd helt likt som en tress-is», skriver en tredje.

«Bidens barnebarn leverte på klesfronten i dag», mener en fjerde.

- Kjempegøy

Moteekspert i KK, Malin Gaden, er i likhet med de ivrige Twitter-brukerne imponert over antrekkene.

- Jeg la merke til antrekkene til barnebarna til Biden så snart de kom opp på tv-skjermen min. Ikke bare matcher jakke, bukse og overdel, men til og med munnbindene deres er i samme farge som resten av antrekket. Denne trenden kalles ofte ton-i-ton-trenden, og går rett og slett ut på at du skal bruke ulike, eller samme, nyanse av en farge i ett og samme antrekk, sier Gaden til Se og Hør.

IMPONERER: Barack Obama skulle bare hjelpe Joe Biden i valgkampen, når går denne videoen viralt av den tidligere presidenten. Foto: @barackobama/Instagram. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Hun er overbevist om at det ikke er tilfeldigheter som har bestemt antrekkene i dag.

- Det er en stor dag og hele verden ser på dem. Jeg skulle gjerne hørt på samtalen til barnebarna Biden når de planla dette. Kjempegøy!, sier hun.

Vekket misnøye

Det er naturlig at antrekkene får ekstra stor oppmerksomhet på en dag som dette - da det ofte er gjemt «hemmelige» budskap i det sentrale personer går kledd i.

I tillegg til de tre fargerike barnebarna, fikk også førstedamen Jill Biden og visepresident Kamala Harris oppmerksomhet rundt sine antrekk. Det er derimot ikke første gang noen av dem blir vurdert av «motepolitiet», slik det kanskje er for de tre barnebarna.

PROVOSERER: Det nye coveret av magasinet Vogue med Kamala Harris på forsiden får flere til å reagere. Vis mer

Sist forrige uke fikk sistnevnte oppmerksomhet - rettere sagt misnøye - rettet mot seg, etter at hun stilte på forsiden av Vouge.

Forsiden, som begynte å sirkulere i sosiale medier, viste Harris posere foran en lakserosa og grønn bakgrunn iført en mørk dress og joggesko av merket Converse.

Flere mente forsiden var for «uformell» - til tross for at det skal ha vært visepresidenten selv som valgte antrekket.

Det ble også rabalder da folk oppdaget det de mente var en lysere hudtone enn Harris egentlig har.

«Kamala Harris er omtrent like lyshudet som kvinner av farge kan bli, og Vogue klarte fremdeles å fucke opp belysningen hennes», lød et Twitter-innlegg, ifølge The Guardian.

LES OGSÅ: - Det var hardt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer