«The Crown»:

Denne detaljen overrasker

Flere mener at en av statistene i årets sesong er til forveksling lik hertuginne Kate.

Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og Lady Diana. Video: Netflix Vis mer
Publisert

Sist søndag var ventetida endelig over for «The Crown»-fansen. Da ble sesong fire av serien om dronning Elizabeths (94) over 65 år lange tid på tronen sluppet – og denne runden er viet til det stormfulle og turbulente 1980-tallet.

Falklandskrigen, politisk- og sosial uro i Storbritannia, Margaret Thatcher som statsminister, og trøbbel i egne rekker er blant de mange temaene den rutinerte monarken må håndtere.

STORSERIE: «The Crown» tar for seg det britiske kongehusets opp- og nedturer gjennom 1900-tallet. Her er en smakebit på sesong fire. Video: Netflix Vis mer

Det storslåtte bryllupet mellom prins Charles (72) og nå avdøde prinsesse Diana i 1981 får naturligvis også flust av skjermtid - og ikke minst tida etterpå.

Ivrige fans har nå lagt merke til en helt spesiell detalj i episode seks av årets sesong. Under prinseparets reise til Australia dukker det nemlig opp en person mange mener er farlig lik hertuginne Kate (38).

Slående likhet

Den unge prinsessa, spilt av Emma Corrin (24), får en overveldende mottakelse av det australske folket når dobbeltgjengeren plutselig dukker opp.

I mylderet av mennesker ser man en kvinne som fansen mener er til forveksling lik kona til den avdøde prinsessas eldste sønn. Den brunhårede kvinnen jubler og strekker ut ei hånd i det Diana går forbi.

Et klipp fra episoden sprer seg nå som ild i tørt gress i sosiale medier, og særlig på Twitter har det kommet reaksjoner på scenen fra Australia.

LIGNER: Flere har lagt merke til detaljen i episode seks av den nye sesongen av «The Crown». Foto: Netflix
LIGNER: Flere har lagt merke til detaljen i episode seks av den nye sesongen av «The Crown». Foto: Netflix Vis mer

«Jeg er visst ikke den eneste som har oppdaget hertuginne Kate i bakgrunnen på sesong 4 av «The Crown», skriver en bruker på det sosiale mediet.

«Meta-øyeblikk» i The Crown», skriver en annen.

Selv om mange nok skulle håpe på at det var den virkelige hertuginna man fikk se i den ferske sesongen, kan man tydelig se at det ikke er hertuginne Kate når kvinnen vises fra en annen vinkel i en seinere scene.

Dermed er det nok altså bare snakk om en vanlig kvinne som - tilfeldig nok - er ganske lik hertuginna.

LIKE: Observante tv-tittere har lagt merke til at kvinnen ligner på prins Williams kone, hertuginne Kate. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth
LIKE: Observante tv-tittere har lagt merke til at kvinnen ligner på prins Williams kone, hertuginne Kate. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth Vis mer

Strålende kritikker

Den fjerde sesongen av seerfavoritten «The Crown» ble sluppet på Netflix søndag – til stormende jubel fra både fansen og kritikerne. Dagbladets anmelder ga sesongen terningkast seks, og skrev at «The Crown» når sitt foreløpig toppunkt i denne sesongen».

Det er som nevnt 1980-tallet som blir behandlet i sesong fire, og de rojale intrigene står mildt sagt i kø.

BERØMT PRINSESSE: 24 år gamle Emma Corrin spiller prinsesse Diana. Foto: Splash News / NTB
BERØMT PRINSESSE: 24 år gamle Emma Corrin spiller prinsesse Diana. Foto: Splash News / NTB Vis mer

En sentral del av handlingen er forholdet mellom prins Charles og prinsesse Diana - en brokete kjærlighetshistorie som til slutt ender i skilsmisse på 1990-tallet.

I et intervju med Sky News i oktober, fortalte de to skuespillerne Emma Corrin og Josh O'Connor (30) om hvordan det oppleves å gestalte de to kongelige personene.

- Det er virkelig skremmende, sa Corrin til kanalen.

24-åringen delte videre at hun ikke ønsket å tenke på om prins Harry og prins William kommer til å se henne spille deres mor.

- Jeg kan jo ikke kontrollere det, men jeg vil ikke tenke på det. Det ville vært veldig stressende om jeg skulle tenke på alt de mente om serien.

LES OGSÅ: Kronprinsesse Victoria i sorg etter dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer