Elisabeth Andreassen og Thomas Seltzer:

- Den var det aller fineste jeg hadde

Programleder Thomas Seltzer stjal Bettans dyrebare gitar. Nå, 28 år senere, vil han gjøre det godt igjen.

GITARTYVERI: Thomas Seltzer innrømmet i 2015 å ha stjålet en gitar fra Elisabeth Andreassen for 28 år siden. Foto: NTB Scanpix
GITARTYVERI: Thomas Seltzer innrømmet i 2015 å ha stjålet en gitar fra Elisabeth Andreassen for 28 år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Under et direktesendt intervju med P3 i 2015 fortalte Trygdekontoret-programleder, Thomas Seltzer (49), at det mest dyrebare han hadde stjålet var en gammel kassegitar på Smuget i Oslo.

Eieren av gitaren var artisten Elisabeth «Bettan» Andreassen (60), som ikke hadde den minste anelse om hvor gitaren hadde forsvunnet før hun hørte intervjuet på P3, 25 år senere.

Nå har det gått tre år siden tilståelsen fra Turboneger-bassisten, og rett etter at «Bettan» fikk høre intervjuet for tre år siden, skrev hun følgende på Facebook:

- Hallo!!!! Her sitter Seltzer i P3 Morgen og briefer med at det dyreste han har stjålet er Bettans gitar på Smuget for 25 år siden. Jeg endevendt både Smuget og det jeg kunne for å få den tilbake. Det var en meget flott Larriwee cutout med svart gitarkasse. DEN SKAL JEG BARE HA TILBAKE!!! BASTA!

I det samme innlegget svarte Seltzer:

- Kjære Bettan! Dette hadde jeg helt glemt inntil de spurte istad om hva det dyreste jeg noensinne har stjålet var, da poppet dette fram i hodet! Helt enig: uspiselig! Vi var en gjeng fulle drittunge-pønkere som hadde forvillet oss inn i fiendens leir AKA Smuget, meget dårlig stil. Jeg aner ikke hvor den er i dag men jeg kjøper gladelig en ny gitar til deg!

På daværende tidspunkt visste ikke Seltzer hvor gitaren befant seg, og ifølge P3 kom de til enighet om at hvis gitaren ikke var på plass innen 1. januar 2016 skulle Seltzer kjøpe en ny.

Saken er ikke lagt på is

Nå har det snart gått to år siden oppgjørets time skulle funnet sted. Men «Bettan» har per dagsdato ikke mottatt noen gitar fra artist-kollegaen.

- Jeg har fremdeles ikke fått noen gitar, kan Andreassen bekrefte til Se og Hør

Artisten ønsker ikke å kommentere saken nærmere.

- Hvor er min gamle etterlengtede gitar? Har du funnet den Thomas, skriver aristen på sin Facebook-profil, hvor hun også legger ved intervjuet med P3.

Tenkte «hva faen»

Programlederen har ikke svart artisten på Facebook, men til Se og Hør forteller den angrende gitartyven at han har gjort et forsøk.

- Jeg har funnet noen på nettet og sendt henne linker, det begynner å bli en stund siden men hun har ikke svart.

Andreassen fotalte etter intervjuet med radiokanalen i 2015, at hun ikke var sint på Seltzer, men ble glad og overrasket for å, etter 25 år, få vite hva som hadde skjedd med gitaren.

- Altså, den gitaren var det aller fineste jeg hadde! Jeg endevendte hele bransjen i jakta på gitaren og da jeg hørte Thomas fortelle om den tenkte jeg «hva faen», men så ble jeg egentlig litt glad. Nå får vi håpe at guttene i Turboneger klarer å finne gitaren.

I 2016 fikk programlederen tidenes julegave da han fridde til sin kjæreste Cecilie Caroline Waade – og fikk ja. I oktober 2017 ble paret foreldre.

Sommeren før de forlovet seg, kjøpte paret bolig sammen på Byåsen.

Seltzer har i alle fall gjort et forsøk med å finne ny gitar, til tross for en travel hverdag, men hvor gitaren til «Bettan» tok veien er fremdeles ukjent.

LES OGSÅ: - Jeg er livredd for spøkelser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer