Michelle Obama:

Den vågale motedetaljen går verden rundt

- Nå snakker vi bare om «før og etter glitterbootsene til Michelle».

OVERRASKET: Michelle Obama dukket opp i dette Balenciaga-antrekket, som hun nå får store mengder skryt for. Foto: NTB scanpix
OVERRASKET: Michelle Obama dukket opp i dette Balenciaga-antrekket, som hun nå får store mengder skryt for. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har lagt sin elsk på Michelle Obama (54), som i to presidentperioder sto ved ektemannen Barack Obamas (57) side. Som førstedame bemerket hun seg med humanitært arbeid, et brennende engasjement for utdanning og en rekke andre bragder på vegne av det amerikanske folket.

Selv om hun ofte har blitt hyllet for motesansen sin, kledde hun seg i perioden som førstedame hakket mer «anstendig» enn det hun gjør nå. Det betyr ikke at hun ikke tok sjanser, men nå som hun er foruten offentlige verv, har hun virkelig skrudd stilen opp betraktelig.

I disse dager jobber hun hardt med å promotere sin nye biografi «Becoming», og er derfor å se på scener rundt om i hele USA - før hun til neste år inntar Norge og Europa. Mange av antrekkene hun har brukt har fått skryt av motepressen, men spesielt ett av dem er det mange som har bitt seg merke i.

FEIENDE FLOTT: Michelle Obama har brukt en rekke spenstige antrekk under bokturneen sin, men hennes nyeste look tar kaka. Foto: NTB scanpix
FEIENDE FLOTT: Michelle Obama har brukt en rekke spenstige antrekk under bokturneen sin, men hennes nyeste look tar kaka. Foto: NTB scanpix Vis mer

Spektakulære luksussko

Michelle dukket nemlig opp på scenen i en gul kjole og lårhøye, holografiske støvletter. Hele antrekket var signert Balenciaga, som de siste årene har fått en ny renessanse på grunn av sin nye sjefdesigner - Demna Gvasalia.

Han har tenkt utenfor boksen, og skapt trender på verdensbasis. Dette har igjen sørget for at Balenciaga har forhøyet markedsverdien sin betraktelig, og i oktober skrev Vogue at motehuset er et av verdens mest populære.

GLITTER: Michelle Obamas Balenciaga-støvletter til 34 000 kroner stjal showet. Foto: NTB scanpix
GLITTER: Michelle Obamas Balenciaga-støvletter til 34 000 kroner stjal showet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Derfor er det kanskje ikke så rart at mange lot seg fascinere av førstedamens høyst spektakulære antrekk, som hun hadde på seg på scenen i Barclays Center i New York onsdag kveld.

De glitrende støvlettene koster nærmere 34 000 kroner, og ifølge Huffington Post er det noe hun absolutt ikke kunne hatt på seg i perioden som førstedame.

Det vågale motetilbehøret har definitivt vekket oppsikt - og skapt overskrifter i kjendis- og motepresse over hele verden.

GLITTERFEST: Michelle Obamas støvletter «breaker the internet» ifølge moteekspert Ida Einarsdottir. Foto: NTB scanpix
GLITTERFEST: Michelle Obamas støvletter «breaker the internet» ifølge moteekspert Ida Einarsdottir. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Avslutter med et brak

Scenen delte Obama med skuespiller Sarah Jessica Parker, som i en årrekke spilte den moteglade skribenten Carrie Bradshaw i «Sex og singelliv». Ovennevnte avis spekulerer på om Bradshaw kunne ha brukt Obamas antrekk, og kommer vel egentlig frem til at det hadde blitt godkjent av henne.

Ida Einarsdottir er moteekspert og redaktør for motenettstedet Melk og Honning. Hun forteller til Se og Hør at hun skjønner hvorfor antrekket har fått så mye oppmerksomhet.

- Snakk om å «break the internet». Dette er en look hun definitivt ikke kunne ha hatt som førstedame, men som nå gjør at hun avslutter moteåret med et brak. Den nåværende førstedamen i USA har mye å lære av Michelle Obama. Motemessig er det både modig, gøy og helt «on trend» - bootsene er blant kreativ leder Demna Gvasalias kjennetegn siden han tok over det Frankrike-baserte spanske luksusmotehuset i 2016, forteller hun.

Uhellet var ute på Time 100 gallaen i New York. Vis mer

KK-redaktør Ingeborg Heldal sier seg enig.

- Michelle Obama laget nesten et nytt nullpunkt i motehistorien da hun troppet opp i de lårhøye glitterbootsene! Jeg fikk nesten pustevansker av begeistring! Sammen med den sitrongule satengkjolen ble det rett og slett et moteøyeblikk for historiebøkene. Nå snakker vi bare om «før og etter glitterbootsene til Michelle», sier hun entusiastisk.

På Twitter bugner det også over av positiv respons, og det virker som om mange setter pris på denne nye siden av den tidligere førstedamen.

Vil skape blest

Hun har alltid vært et luksusdyr, men det skal også nevnes at hun ofte fikk skryt i ektemannens presidentperioder for å kombinere billige merker som Gap og J. Crew med luksusplaggene sine.

- Hun er allerede kjent for sin utmerkede stilsans, og ikke minst evnen til å mikse high fashion med high street som J. Crew, Target og Gap - og også for å løfte opp unge designertalenter, forteller Einarsdottir.

Obama har selv uttalt seg om mote og klær ved en rekke anledninger, og sist denne uken snakket hun om sitt liv som moteikon.

FØRSTEDAME-FAVORITT: Fredag viste kjendisfavoritt Jason Wu fram sin høst- og vinterkolleksjon for 2013 under moteuka i New York. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Jeg visste at klærne mine kom til å være et statement, så vi bestemte oss for å bruke denne plattformen til å løfte frem unge designere som normalt sett ikke ville fått så mye oppmerksomhet. Det kan endre livene deres, og det er grunnen til at vi bestemte at Jason Wu skulle lage kjolen min til innsettelsesballet, fortalte Obama på et arrangement i Washington tidligere denne uken.

Hun fortalte videre at enkelte motehus, som anerkjente Oscar de la Renta, føler at de på mange måter hadde enerett til å lage slike kjoler.

IKONISK: Michelle Obama brukte en kjole designet av Jason Wu på innsettelsesballet i 2009. Foto: NTB scanpix
IKONISK: Michelle Obama brukte en kjole designet av Jason Wu på innsettelsesballet i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det bestemte hun seg for å gjøre noe med, og allerede ved det første innsettelsesballet i 2009 ble det tydelig - der hun sto i en hvit kreasjon signert ovennevnte Wu.

- Det er masse mennesker her ute som prøver å klare seg, både unge kvinner, innvandrere og svarte mennesker. Jeg ville ikke bruke klærne til noen som ikke hadde en god innstilling, fortalte hun fra scenen.

LES OGSÅ: Nå svirrer graviditetsryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer