Lady Gaga:

Den uplanlagte hyllesten tar nettet med storm

- Det er veldig likt, er det ikke?

GEDIGEN: Valentino-kjolen Lady Gaga bar natt til mandag blir av flere utropt som det beste antrekket på den røde løperen. Mange bet seg imidlertid merke i at den ligner mistenkelig mye på en annen berømt kjole. Foto: NTB scanpix
GEDIGEN: Valentino-kjolen Lady Gaga bar natt til mandag blir av flere utropt som det beste antrekket på den røde løperen. Mange bet seg imidlertid merke i at den ligner mistenkelig mye på en annen berømt kjole. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mange hevder at det var Lady Gaga (32) som stjal showet under Golden Globe-utdelingen natt til mandag norsk tid. Ikke overraskende dukket popstjernen, som også er aktuell i filmen «A Star Is Born», opp i et antrekk som enkelt fanget fotografenes oppmerksomhet.

Den gigantiske, syrinfargede Valentino-kjolen var laget spesielt for henne, og ble skrytt opp i skyene av moteeksperter verden over. KK-redaktør Ingeborg Heldal var blant annet svært varm i sin omtale av den gedigne kjolen:

- Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Tenk at det bare er noen få år siden hun kom på rød løper i bacon. Denne Valentino-kjolen er en showstopper av de sjeldne. Hun vant den rød løperen, sa hun om antrekket.

Hemmelig hyllest?

Nå viser det seg imidlertid at kjolen inneholdt det mange mener kan ha vært en hemmelig hyllest. Gaga har selv benektet at det var intensjonen, men da hun fikk vite om teorien, havnet hun i ekstase.

Det er nemlig slik at «A Star Is Born» er blitt gitt ut flere ganger i forskjellige drakter. I 1954 var det den amerikanske Hollywood-legenden Judy Garland som hadde hovedrollen, slik som Gaga har i 2018-versjonen.

I filmen dukker Garland opp i en massiv kjole laget av Jean Louis. Den er voluminøs, i en lignende blåfarge og har et relativt likt brystparti som den Gaga eide den røde løperen med natt til mandag.

FORGJENGEREN: Judy Garland gikk i denne kjolen i en scene i «A Star Is Born» fra 1954. Da fansen oppdaget det natt til mandag, var nettet raskt fylt med sammenlignende bilder av Garland og Gaga. Foto: NTB scanpix
FORGJENGEREN: Judy Garland gikk i denne kjolen i en scene i «A Star Is Born» fra 1954. Da fansen oppdaget det natt til mandag, var nettet raskt fylt med sammenlignende bilder av Garland og Gaga. Foto: NTB scanpix Vis mer
ETTERKOMMEREN: Den syrinfargede kjolen stjal showet under utdelingen. Her poserer Gaga med prisen hun fikk for årets låt. Foto: NTB scanpix
ETTERKOMMEREN: Den syrinfargede kjolen stjal showet under utdelingen. Her poserer Gaga med prisen hun fikk for årets låt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette begynte raskt å spre seg på Instagram og Twitter, og før Golden Globe-utdelingen var halvveis, var nettet spekket med artikler om at Gaga hyllet sin forgjenger.

Så ikke likheten

Judy Garland døde i 1969, men huskes fortsatt for sine utallige roller i filmer og på TV. Aller best huskes hun kanskje for rollen i «The Wizard of Oz», der hun hadde vokal på flere av de store låtene.

Derfor ville det kanskje vært naturlig for Gaga å hylle det store ikonet fra Hollywoods gullalder. Det var likevel aldri tanken bak kjolen, om vi skal tro stjernen selv.

Da en reporter fra Entertainment Tonight spurte om antrekket og viste frem et bilde, ble Gaga tatt på sengen.

- Det så vi ikke. Men det er veldig likt, er det ikke? Hun ser flott ut. Dette er en spesiallaget Valentino Couture-kreasjon. Men så gøy, jeg mangler jo bare hanskene mine. Takk for at du viste meg dette, det gjorde virkelig kvelden min bra, sa Gaga til journalisten.

Hedret Bowie

Det er imidlertid ikke første gang popstjernen hyller en avdød stjerne på den røde løperen. Under Grammy Awards i 2016 dukket Gaga opp med et antrekk som var en hyllest til musikerlegenden David Bowie.

Kun en måned tidligere kom den triste nyheten om at den verdenskjente musikeren David Bowie var gått bort av kreft, 69 år gammel.

Ifølge E Online var Gaga kledd opp i en oransje parykk, skyhøye platåsko og en knallblå Marc Jacobs-blazer med intrikate broderier, som ga et tydelig nikk til Bowies Ziggy Stardust-æra.

IDOL: David Bowie på scenen i 1973, og Lady Gaga under Grammy Awards i 2016, 43 år senere. Foto: NTB scanpix
IDOL: David Bowie på scenen i 1973, og Lady Gaga under Grammy Awards i 2016, 43 år senere. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidligere på dagen, før ankomsten til prisutdelingen, delte også Gaga to Snapchat-videoer hvor hun gråt i sminkestolen mens hun lyttet til Bowies låter «Backstar» og «Church».

Se dette innlegget på Instagram

The world loves you David.

Et innlegg delt av Lady Gaga (@ladygaga)

Hun publiserte også en filmsnutt på Instagram med følgende tekst:

«Verden elsker deg, David»

Avslørte forlovelse

Popstjernen er kjent for å overraske på den røde løperen, men under det årlige arrangementet til magasinet Elle «Kvinner i Hollywood» i fjor, var det imidlertid ikke antrekket til Gaga som fanget all oppmerksomheten.

Da den verdenskjente 32-åringen holdt takketalen sin, avslørte hun det mange har spekulert i det siste året - nemlig at hun er forlovet.

- Takk til alle de kjære i livet mitt. Bobby, alle på bord nummer fem. Min forlovede, Christian. Alle menneskene i livet mitt som tar vare på meg hver eneste dag, sa hun, ifølge Us Magazine.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Stjernens forlovede er Christian Carino (50), som er hennes agent og en anerkjent mann i underholdningsbransjen.

50-åringen jobber for det anerkjente agentbyrået CAA i Los Angeles, og i tillegg til sin kjære representerer han også Hollywood-stjerner som Jennifer Lopez, Neil Patrick Harris, Jared Leto, Johnny Depp, og Margot Robbie.

LES OGSÅ: Blir forvekslet med Kim etter ny frisyre