Den ukjente «Zara»-arvingen (36)

Zara-gründeren er en av verdens rikeste, men nærmest ingen vet hvem han - eller arvtageren - er.

ULTRARIKE: Den spanske forretningsmannen Amancio Ortega (84) har gjort seg styrtrik på klær. Han har indikert at kvinnen til venstre en dag skal overta alt. Foto: NTB Scanpix
ULTRARIKE: Den spanske forretningsmannen Amancio Ortega (84) har gjort seg styrtrik på klær. Han har indikert at kvinnen til venstre en dag skal overta alt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hun er blitt omtalt som «den mest innflytelsesrike personen i moteverdenen som du aldri har hørt om». Når Marta Ortega (36) en sjelden gang blir avbildet offentlig, rennes dørene nærmest ned hos kledskjeden Zara.

Det betyr også penger i kassen for hennes far og klesimperiets grunnlegger, Amancio Ortega (84). Ifølge Forbes' beregninger har sistnevnte en formue på 61,8 milliarder dollar. Det plasserer ham på en sjetteplass over klodens rikeste personer.

- Når du dør

Amancio Ortega grunnla selskapet Inditex SA sammen med sin ekskone Rosalia Mera, som døde i 2013.

Konsernet eier ikke bare Zara, men klesmerker som Massimo Dutti, Bershka og Pull&Bear - som samlet har over 7000 butikker verden over. Som varemerke står derimot Zara som bedriftens mest etablerte.

- Det er ingen tvil om at Zara er en hit i både inn- og utland. Zara er flinke, kanskje til tider litt for flinke, til å la seg inspirere av store trender. Det gjør det dermed mulig å skaffe seg kule plagg til en billigere penge. Noen av disse plaggene kan også komme så kjapt i butikk at man knapt rekker å blunke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer