Olsen-familien:

Den ukjente Olsen-familien

Tre av dem er store stjerner. Resten har du neppe hørt om.

STORFAMILIE: Olsen-familiens seks barn er en god blanding av kjente og ukjente fjes. Her er Mary-Kate, Ashley og Elizabeth Olsen sammen med faren, stemoren, og sine tre mer ukjente søsken i 2004. Foto: REX/ NTB
STORFAMILIE: Olsen-familiens seks barn er en god blanding av kjente og ukjente fjes. Her er Mary-Kate, Ashley og Elizabeth Olsen sammen med faren, stemoren, og sine tre mer ukjente søsken i 2004. Foto: REX/ NTB Vis mer
Publisert

Olsen-familien er nok aller best kjent for de superpopulære tvillingsøstrene Mary-Kate (34) og Ashley Olsen (34), som i flere år ga oss filmer som «Passport to Paris», «Holiday in the Sun» og «New York Minute» - i tillegg til å sjarmere stort i tv-serien «Full House» på 1980- og 90-tallet.

Yngstesøsteren Elizabeth (31) har også skapt seg et navn i underholdningsbransjen, og har blant annet vært å se som «Wanda Maximoff» i «Avengers»-filmene.

Men hvem består egentlig Olsen-familien av? For tvillingduoen og yngstesøsteren er ikke de eneste barna i familien.

De berømte Olsen-kvinnene har nemlig flere ukjente søsken.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

Mektig familie

Familien, som har vært i rampelyset i over tre tiår, har nok mange hemmeligheter som publikummere flest ikke vet om. Bak tvillingenes tidlig etablerte suksess, sto nemlig to foreldre som jobbet hardt for familiens berømmelse: Jarnett (67) og David Olsen (67).

I likhet med «momager» Kris Jenner (65), som er kjent for å styre Kardashian-familien, styrte også Olsen-foreldrene døtrenes karriere.

Foreldrene opprettet selskapet Dualstar, som markedsførte utallige Olsen-filmer, -bøker, -produkter og annet, ifølge Nickiswift.

Olsen-tvillingene, som senere valgte mote over film, snakket med Marie Claire i 2010 om den ekstraordinære oppveksten.

SUKSESS: Tvillingduoen ble raskt populære og var med i flere populære filmer. Foto: NTB
SUKSESS: Tvillingduoen ble raskt populære og var med i flere populære filmer. Foto: NTB Vis mer

- Jeg vil ikke ønske noen oppveksten jeg hadde. Når jeg ser på gamle bilder av meg selv, føler jeg ikke noen tilknytning til dem i det hele tatt, sa Mary-Kate, og beskrev seg selv og tvillingsøsteren som små nikkedukker.

Imidlertid la hun til at hun heller ikke ønsket at det hadde vært annerledes.

- Forferdelig

På grunn av det stadige kaoset tvillingsøstrene gjennomgikk i oppveksten, holdt søsteren Elizabeth på å nesten gi opp skuespillerkarrieren.

I et nylig intervju med The Sun uttaler 31-åringen følgende om å vokse opp sammen med sine to verdensberømte søstre:

- Det var galskap. Det var tider der søstrene mine alltid ble oppdaget [av fotografer], og jeg befant meg i bilen sammen med dem. Det gjorde meg virkelig skremt.

Også tilbake i 2011 fortalte yngstesøsteren til magasinet Nylon om det forferdelige presset søstrene gjennomgikk. Hun trakk spesielt frem oppstyret rundt søsteren Mary-Kates helseproblemer i 2004:

- Det var da jeg oppdaget hvor forferdelig pressen var mot mine søstre, og jeg tenkte at jeg virkelig ikke ville være i denne bransjen, sa hun til magasinet, ifølge E! News.

Elizabeth valgte å vente til hun var 18 år før hun begynte i filmbransjen, og på grunn av søstrenes enorme berømmelse ble hun også mer bestemt på å studere, har hun sagt til The Guardian.

STØTTENDE: Ashley (34) og Mary-Kate (34) støtter sin yngstesøster Elizabeths skuespillerkarriere. Foto: NTB
STØTTENDE: Ashley (34) og Mary-Kate (34) støtter sin yngstesøster Elizabeths skuespillerkarriere. Foto: NTB Vis mer

De ukjente familiemedlemmene

Olsen-familien, som er blitt verdenskjent for tvillingenes og Elizabeths suksess, har altså i mange år hatt rampelyset på seg. Det betyr på ingen måte at alle familiemedlemmene er like berømte.

Den eldste broren, James Trent Olsen (36), klarte nokså godt å holde seg unna rampelyset - men også han er faktisk i filmindustrien.

36-åringen er utdannet ved New York Film Academy, der han studerte manus og skuespill. Nå jobber han med filmproduksjon i Storm King Productions. I tillegg er han tegneserieforfatter, ifølge nettstedet Legit .

MED FAMILIEN: James Trent avbildet sammen med søstrene Elizabeth, Mary-Kate og Ashley og moren Jarnett da tvillingsøstrene fikk stjerne på Hollywood Walk of Fame i 2004. Foto: Peter Brooker/ REX/ NTB
MED FAMILIEN: James Trent avbildet sammen med søstrene Elizabeth, Mary-Kate og Ashley og moren Jarnett da tvillingsøstrene fikk stjerne på Hollywood Walk of Fame i 2004. Foto: Peter Brooker/ REX/ NTB Vis mer

Og selv om Trent trolig også fikk kjenne medietrykket som fulgte med søstrenes berømmelse på kroppen, fant han også en måte å tjene på suksessen.

Eldstebroren utnyttet nemlig tvillingenes store suksess da han gikk på high school, ved å selge fotografier av tvillingsøstrene som de selv hadde signert.

Til tross for at Trent ikke er blitt noen stor stjerne, var han innom skuespilleryrket og hadde flere småroller, blant annet i «Full House», ifølge IMDb.

Giftet seg på nytt

Etter at Olsen-tvillingene hadde sluttet i «Full House» og var i full gang med videoserien «The Adventures of Mary-Kate & Ashley», skilte foreldrene deres lag.

Senere samme år, i 1996, giftet faren David seg på nytt. Ifølge IMDb var hans nye kone, McKenzie Olsen (61), hans tidligere sekretær.

Det nye ekteskapet fikk selvsagt mye medieomtale, og det ble blant annet hevdet at kun én av Olsen-tvillingene var til stede i farens bryllup, ifølge Life & Style.

I løpet av ekteskapet sitt fikk David og McKenzie barna Courtney Taylor Olsen (25) og Jake Olsen (23) sammen. Paret endte med i skille seg i 2014, ifølge CheatSheet.

Olsen-jentenes yngre halvsøster, Courtney Taylor Olsen, var også innom filmbransjen en liten stund. Ifølge IMDb har halvsøsteren spilt i «YOLO: The Movie» og «Malignant Spirits: Sense of Fiction», men det er nå mange år siden.

Ellers er hun meget privat, så om Courtney vil komme tilbake i filmbransjen er usikkert. Ifølge flere medier er det lite informasjon om henne, men på Instagram er hun derimot meget aktiv.

Dessverre er det få innlegg om hennes berømte familie, men hun har tidligere vist sin støtte til søster Elizabeth på premieren for «Avengers: Infinity War», hvor hun skrev: «Bare beundrer min tøffe søster», skriver Elle.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Det yngste familiemedlemmet er halvbroren Jake Olsen. 23-åringen er nok den mest private av alle søsknene, da han verken har blitt fotografert noe særlig offentlig, eller oppdatert Instagram-kontoen sin på nesten fire år.

For noen år siden prøvde han seg som modell og gjorde et sjeldent intervju med Runway i 2016, der han snakket om hvordan det var å vokse opp med så mange søsken.

- I en familie med seks barn lærer man fort at det ikke alltid handler om deg. Jeg elsker hvert kaotiske øyeblikk jeg har når familien min er sammen. Det er mye mer normalt enn du skulle tro og vi støtter hverandres drømmer, sa han.

LES OGSÅ: Setter fyr på nettet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer