Ulf Lundell:

Den svenske stjerna tiltalt for fyllekjøring

Forteller selv om hendelsen.

TILTALT: Ulf Lundell er tiltalt for fyllekjøring. Forteller selv om hendelsen. Foto: NTB Scanpix
TILTALT: Ulf Lundell er tiltalt for fyllekjøring. Forteller selv om hendelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske artisten Ulf Lundell (69) er tiltalt for fyllekjøring. Det skriver den svenske avisa Aftonbladet onsdag ettermiddag.

Ifølge avisa skal den folkekjære stjerna ha satt seg bak rattet etter å ha drukket alkohol, og ble seinere observert av et vitne som skal ha tipset politiet om hendelsen. Kort tid etterpå besluttet politiet å inndra førerkortet til 69-åringen.

Prøvene som ble tatt viste at Ulf Lundell hadde en promille på 1,5. Det skriver Expressen. I Sverige går grensen for grov fyllekjøring ved 1,0 promille, og lovbruddet har en øvre strafferamme på to års fengsel.

På sin hjemmeside innrømmer stjerna fyllekjøringen, hvor han forteller at han også skammer seg og angrer på hendelsen.

- Jeg fyllekjørte i begynnelsen av april. Ble tatt av politiet. Grovt, blåste 0,7. Angrer dypt ... En stor skam. Totalt tankeløst, men livet må gå videre så lenge man lever. Jeg tar min straff. Jobber som tidligere, bare litt mer kronglete logistikkmessig.

Ifølge den svenske avisa skal nemlig 69-åringen ut på turné for første gang på mange år i sommer, og turnéen vil ikke påvirkes av rettssaken. Den er satt til 24. august i år.

- Turnéen i sommer blir selvsagt noe av, skriver artisten videre, og legger til at han vil ha alkohollås på bilen, og seinere ta nytt førerkort.

- Jeg får gå og sykle. Det er bra for helsen, og bra for å rense tankene.

Saken fortsetter nedenfor.

- På tide å gi seg

Den svenske stjerna platedebuterte allerede i 1975 og har gitt ut over tredve album. Hans store gjennombruddet kom i 1982 med «Kär och galen», der blant andre låta «Öppna landskap» var.

69-åringen har tidligere blitt omtalt som nordens Bruce Springsteen, Bob Dylan og Neil Young, og har inspirert en rekke nordiske artister.

Artisten har i tillegg til å drive med musikken, skrevet og malt siden 70-tallet.

Han gir sjelden intervjuer, men i et intervju med Dagbladet i 2014 fortalte han at han hadde planer om å legge artistkarrieren på hylla.

- Neste sommer har jeg 40-års jubileum som artist. Da legger jeg ut på min siste turné. Da blir jeg 65 år, og det er på tide å gi seg, sa Lundell den gang.

LES OGSÅ: Kulturkjendis tiltalt for ni voldtekter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer