Ulf Lundell:

Den svenske stjerna tiltalt for fyllekjøring

Forteller selv om hendelsen.

TILTALT: Ulf Lundell er tiltalt for fyllekjøring. Forteller selv om hendelsen. Foto: NTB Scanpix
TILTALT: Ulf Lundell er tiltalt for fyllekjøring. Forteller selv om hendelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske artisten Ulf Lundell (69) er tiltalt for fyllekjøring. Det skriver den svenske avisa Aftonbladet onsdag ettermiddag.

Ifølge avisa skal den folkekjære stjerna ha satt seg bak rattet etter å ha drukket alkohol, og ble seinere observert av et vitne som skal ha tipset politiet om hendelsen. Kort tid etterpå besluttet politiet å inndra førerkortet til 69-åringen.

Prøvene som ble tatt viste at Ulf Lundell hadde en promille på 1,5. Det skriver Expressen. I Sverige går grensen for grov fyllekjøring ved 1,0 promille, og lovbruddet har en øvre strafferamme på to års fengsel.

På sin hjemmeside innrømmer stjerna fyllekjøringen, hvor han forteller at han også skammer seg og angrer på hendelsen.

- Jeg fyllekjørte i begynnelsen av april. Ble tatt av politiet. Grovt, blåste 0,7. Angrer dypt ... En stor skam. Totalt tankeløst, men livet må gå videre så lenge man lever. Jeg tar min straff. Jobber som tidligere, bare litt mer kronglete logistikkmessig.

Ifølge den svenske avisa skal nemlig 69-åringen ut på turné for første gang på mange år i sommer, og turnéen vil ikke påvirkes av rettssaken. Den er satt til 24. august i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer