SINT: Tove Lo var ikke nådig mot taxisjåføren som kritiserte homofile. Foto: NTB Scanpix
SINT: Tove Lo var ikke nådig mot taxisjåføren som kritiserte homofile. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tove Lo:

Den svenske sangstjernen havnet i bråk da hun forsvarte legningen sin

Tove Lo langet ut verbalt, etter at hun følte seg trakassert.

I et intervju med det svenske TV-programmet «Nyhetsmorgon», forteller det svenske stjerneskuddet Ebba Tove Elsa Nilsson (29), bedre kjent under artistnavnet Tove Lo, at hun nylig havnet i en krangel om sin egen seksualitet.

- Jeg havnet i bråk med en taxisjåfør, forklarer 29-åringen om hendelsen, som skal ha funnet sted i i Buffalo, New York.

FRITTALENDE: Tove Lo er ikke redd for å gi uttrykk for sine meninger. Foto: NTB Scanpix
FRITTALENDE: Tove Lo er ikke redd for å gi uttrykk for sine meninger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Expressen forteller artisten videre at taxisjåføren hadde spurt Tove Lo og hennes følge om de hadde hørt om LGBT-bevegelsen, en global kamp for seksuelle minoriteter, noe de bekreftet.

- Da sa han: «Det er ekkelt. Om du holder på sånn, er du mentalt svak. Da er det noe alvorlig feil med deg».

- Skittent menneske

Denne kommentaren gikk definitivt ikke ubemerket hen hos 29-åringen.

- Jeg sa til ham: «Da bør du vaske bilen din ekstra nøye neste gang. For jeg er biseksuell. I din verden er jeg et skittent menneske som er dum i hodet. Men for ti minutter siden tenkte du at jeg var en normal person som du lett kunne prate med», sier hun i intervjuet.

Det var først i homomagasinet Attitude i fjor at Tove Lo åpnet opp om sin seksuelle legning.

- Å være åpen om seksualiteten min - både overfor menn og kvinner - har aldri vært en «big deal», forklarte Lo, og la til at hun har vært heldig som har fått vokse opp i et liberalt land.

STERKE MENINGER: Tove Lo har flere ganger havnet i mediene på grunn av sine dristige stunt på den røde løperen og på scenen. Foto: NTB Scanpix
STERKE MENINGER: Tove Lo har flere ganger havnet i mediene på grunn av sine dristige stunt på den røde løperen og på scenen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjent for sine feministiske stunt

Det er imidlertid ikke første gang den svenske artisten har stått opp for sine meninger.

Lo, som blant annet har vært åpen om sin hasjbruk, har etter hvert blitt like kjent for sine feministiske stunt som sin popmusikk.

Sangeren har nemlig vekket oppsikt i inn- og utland med både en «livmorkjole», som hun troppet opp med under en prisutdelig i 2016, og en «vaginatatovering» inspirert av coveret til hennes nyeste album, «Lady Wood» - der alle O-ene i hennes navn er tegnet som en vagina.

I november sjokkerte hun svenske TV-seere da hun befølte seg selv under en opptreden på «Idol». Rett før simulerte hun onani i kortfilmen «Fairy Dust».

LES OGSÅ: Emma Watson avslører pikante skjønnhetstips