OVERRASKET ALLE: Bonden Leonora Vilhelmsson (t.v.) skulle egentlig finne kjærligheten på tv i «Bonde söker fru». Imidlertid møtte hun frieren Louise Ericksson i skjul - og måtte trekke seg fra programmet. Foto: TV4
OVERRASKET ALLE: Bonden Leonora Vilhelmsson (t.v.) skulle egentlig finne kjærligheten på tv i «Bonde söker fru». Imidlertid møtte hun frieren Louise Ericksson i skjul - og måtte trekke seg fra programmet. Foto: TV4 Vis mer

«Bonde söker fru»:

Den svenske «Jakten»-bonden lurte alle med Louise (27)

- Jeg kunne ikke stå imot. Jeg var nødt til å treffe henne, og hun følte det samme.

Publisert

Årets sesong av «Jakten på kjærligheten» er igang på TV 2 her hjemme i Norge, og det samme er Sveriges versjon av programmet - «Bonde söker fru».

Programleder Linda Lindorff (45) har tidligere indikert at programmet er noe mer pikant enn den norske versjonen, og det ser ikke ut til at den nye sesongen skuffer seerne heller.

Forrige uke ble det nemlig dramatisk i TV4-programmet, da bonden Leonora Vilhelmsson (40) ble nødt til å trekke seg i andre episode.

Årsaken? Hun hadde brutt programmets regler og møtt en av frierne, 27 år gamle Louise Ericksson, i smug. Det skriver Aftonbladet og Expressen.

- Jeg har forelsket meg i en helt fantastisk bedårende kvinne. Det er en brevskriver som tok kontakt med meg da hun hadde fått beskjed om at hun var en av mine ti utvalgte, forklarer Vilhelmsson i episoden, som ble sendt på svensk tv onsdag forrige uke.

MÅTTE TREKKE SEG: Leonora Vilhelmsson avbildet sammen med programleder Linda Lindorff (t.h.). Foto: TV4
MÅTTE TREKKE SEG: Leonora Vilhelmsson avbildet sammen med programleder Linda Lindorff (t.h.). Foto: TV4 Vis mer

- Klarte ikke å stå imot

I episoden skulle årets bønder egentlig møte sine ti utvalgte friere for aller første gang, under speeddatene på Sundbyholms slott i Eskilstuna. Slik ble det altså ikke for Vilhelmsson, som allerede hatt vært i kontakt med sin 13 yngre frier flere ganger.

FALT FOR LOUISE: 40 år gamle Leonora Vilhelmsson møtte sin 13 år yngre frier uten av tv-produksjonen visste noe som helst. Foto: Daniel Ohlsson/ TV4
FALT FOR LOUISE: 40 år gamle Leonora Vilhelmsson møtte sin 13 år yngre frier uten av tv-produksjonen visste noe som helst. Foto: Daniel Ohlsson/ TV4 Vis mer

- Vi snakket litt sammen over e-post, men så begynte jeg å lure på om det var tillatt. Og så fikk jeg vite at det ikke var lov. Da ville jeg være såpass ærlig at jeg fortalte henne at vi ikke fikk ha noen kontakt før vi kom hit til slottet, sier hun, ifølge Expressen.

Vilhelmsson ringte opp frieren for å gi henne den beskjeden, men telefonsamtalen endte opp med å vare i intet mindre enn åtte timer.

- Jeg hadde ingen motstandskraft. Jeg var nødt til å treffe henne, og hun følte det samme, sier bonden foran tv-kameraene.

ÅRETS BØNDER: Programleder Linda Lindorff (nr. tre f.v.) sammen med (f.v.) Fredrik Leandersson, Johan Petersson, Joacim Rickling, Leonora Vilhelmsson og Dennis Andersson. Foto: Daniel Ohlsson/ TV4
ÅRETS BØNDER: Programleder Linda Lindorff (nr. tre f.v.) sammen med (f.v.) Fredrik Leandersson, Johan Petersson, Joacim Rickling, Leonora Vilhelmsson og Dennis Andersson. Foto: Daniel Ohlsson/ TV4 Vis mer

Overrasket med kyss

Når Louise Ericksson gjør sin entré i programmet, møtes de to i et kyss. På bloggen sin skriver programleder Linda Lindorff at over 1,2 millioner seere så det spontane kysset, og at bilder av kysset har gått viralt på sosiale medier.

I et bloggintervju med Lindorff røper Vilhelmsson at hun og Ericksson også kysset første gang de møttes, langt utenfor tv-kameraenes rekkevidde. Og hun har følgende å si om tv-kysset:

- Det kjentes fullstendig nydelig. Det finnes bare ett ord som kan forklare det uforklarlige, og det er - perfeksjon (...) Der og da fantes ikke tv, det var bare oss to.

I «Bonde söker fru»-episoden forteller frier Louise Ericksson at hun allerede har et ønske om å gifte seg med tv-bonden.

- Da jeg så Leonora, så tenkte jeg at hun definitivt er min blivende kone. Det er så mye mer enn denne pirrende spenningen. Det er så utrolig stort, det kjennes så rett. Det var virkelig sykt perfekt, sier hun.

Vil ha barn sammen

Selv om Leonora Vilhelmsson brøt reglene i «Bonde söker fru» da hun møtte Ericksson bak ryggen på TV4, har hun altså fortalt at hun ikke kjente til reglene da hun først brøt dem.

Og selv om hun må ta til takke med en kort opptreden i tv-programmet, har hun utvilsomt fått mer enn nok ut av «Jakten på kjærligheten»-konseptet.

I et intervju med Aftonbladet forteller Vilhelmsson, som har en seks år gammel datter fra sitt første ekteskap med en kvinne, at hun og Ericksson har lyst på barn sammen:

- Louise blir 28 i år og jeg har selv vært med på dette vakre og fantastiske, så jeg kunne aldri ha sagt til henne at hun ikke får ha barn. Det er en helt fantastisk reise å få bære fram og føde et barn og bli mamma, sier hun.

Leonora Vilhelmssons uventede exit fra tv-programmet, skapte for øvrig hodebry for TV4. Kanalen ble nødt til å hanke inn en ny bonde med kort frist, slik at vedkommende skulle rekke forrige ukes speeddate-episode.

Valget falt på Joacim Rickling (26), som allerede har fått tilnavnet «snygg-bonden» (den pene bonden, journ.anm.). Rickling mottok for øvrig nesten 2000 frierbrev, ifølge Aftonbladet.

- Har skjedd i Norge også

PR-og medierådgiver i TV 2, Unn Grethe Berge, som har presseansvaret for «Jakten på kjærligheten», forklarer overfor Seoghør.no at dette også har skjedd i Norge under «Jakten på kjærligheten».

- I 2008 tok en frier direkte kontakt med grisebonden Nils Terkelsen i forkant av speeddaten og de to ble et par, sier hun, og fortsetter:

- For å unngå at slike ting skal skje igjen, er produksjonen og TV 2 veldig tett på deltakerne i forkant av innspilling. Vi snakker med dem om hva som er akseptabelt og ikke som deltaker, og forutsetningene for å stille i programmet, forklarer hun, og legger til at de er blitt strengere på dette enn de var før.

Berge forklarer også at de er i god dialog med «Jakten på kjærligheten» i Sverige.

- De har nok gått mer ut av rammene for programmet enn vi ønsker å gjøre her i Norge.

Hvordan dette ville ha blitt håndtert av TV 2 om det skjedde igjen, ville ifølge Berge blitt vurdert ut ifra situasjonen. Hun forklarer at både før, under og etter innspilling har TV 2 en tett dialog med bønder og friere.

- Vi kan så klart aldri gardere oss 100 prosent, men vi er som sagt tett på og gjør det vi kan for å skape tillitsforhold mellom deltakere og produksjonen, for å unngå at slike situasjoner skal oppstå.

LES OGSÅ: Sangstjernen stilte høygravid på fest

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer