VINNERPARET?: Tshawe og dansepartneren Maria får svært gode tilbakemeldinger for presentasjonene på dansegulvet. Holder det til seier? Foto: SCANPIX
VINNERPARET?: Tshawe og dansepartneren Maria får svært gode tilbakemeldinger for presentasjonene på dansegulvet. Holder det til seier? Foto: SCANPIXVis mer

Den svarte vikingen

Han ønsker han å vise det norske folk at det ikke bare finnes hvite vikinger.

SEHER.NO: Tshawe Baqwa (27) får fantastiske tilbakemeldinger for prestasjonene han leverer på parketten i "Skal vi danse". Han har helt fra starten vært en av storfavorittene i den populære konkurransen.

Hiphop-artisten innrømmer i et intervju med Dagbladet at det er en markant forskjell på hvor populær gruppa hans Madcon var før og nå - etter deltagelsen i programmet.

- Mange har negative assosiasjoner knyttet til hip hop, og kanskje spesielt til minoriteter i Norge, forteller han.

- Det var også litt av tanken bak å bli med i dette programmet. Det er ikke alle i Norge som har en kompis som ser ut som meg. En fyr som bor oppe i Hallingdal har kanskje ikke engang møtt en som meg.

Den sjarmerende 27-åringen er født i Tyskland, bodde noen år i Sør-Afrika, men er oppvokst i Norge. Han mener det norske samfunnet er mindre vant med minoriteter enn mange andre land.

- Vi må fortelle at vi er her. Det finnes svarte vikinger også, sier han og gliser til avisen.

- Det er viktig å vise folk at de aller fleste innvandrere er ålreite folk, og ikke sånn som de kanskje får inntrykk av gjennom media.

Likevel har han et avslappet forhold til rasisme.

- Når du bor i det hviteste landet i verden, må du nesten regne med at noen er skeptiske. Når du kommer til Norge får du god mat, frisk luft og da må du ta med i regninga at ikke alle er begestret for at du er her.

LES HER: - Tshawe vinner