Sexkulten NXIVM:

- Den største feilen i mitt liv

Sexkult-medlem og eks-skuespiller Allison Mack sier unnskyld for det hun gjorde.

SKANDALE: I fjor ble den tidligere skuespilleren Allison Mack tiltalt for å ha rekruttert kvinner til Nxivm, en såkalt sexkult. Nå har hun sagt seg skyldig i saken. Video: Reuters. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert

Sexkulten NXIVM har fått stor oppmerksomhet de siste åra. «Selvhjelpsgruppa», med sine forgreininger inn i Hollywood, begynte allerede i 2017 å skape overskrifter med lyssky virksomhet - og siden den gang har avsløringene kommet på løpende bånd.

I 2018 ble lederen Keith Raniere (60) arrestert og siktet for sexhandel, pengeutpressing og besittelse av overgrepsmateriale av barn. Selv nektet han straffskyld på alle punkter, men i retten ble han ikke trodd.

I oktober ble han dømt til 120 år i fengsel.

«Smallville»-skuespilleren Allison Mack (38) har også blitt dømt for sin rolle i kulten. I april 2019 erkjente hun straffskyld for menneskehandel og konspirasjon, etter at hun ble beskyldt for å rekruttere kvinner til å være sexslaver for Raniere.

2018: Allison Mack på vei i retten med sine advokater i 2018. Foto: Jemal Countess / AFP / NTB
2018: Allison Mack på vei i retten med sine advokater i 2018. Foto: Jemal Countess / AFP / NTB Vis mer

Beklager

30. juni blir det kjent hvor lang straff Mack får, og i den forbindelse har hun sendt inn et brev til retten i Brooklyn i New York - og der ber hun om unnskyldning for alle som har blitt skadet av handlingene hennes, ifølge Page Six.

Hun omtaler hengivenheten til sexkult-lederen Raniere slik:

«Det er den største feilen jeg har gjort, og det jeg angrer mest på i hele mitt liv. Jeg beklager til alle dere jeg rekrutterte inn i NXIVM. Jeg beklager for at jeg har utsatt dere for de forbryterske og følelsesmessige voldelige ordningene til en vridd mann».

Mack har i lang tid oppholdt seg i husarrest i påvente av straffeutmålingen. Den har blitt forsinket i flere måneder, men blir altså offentliggjort neste uke. I brevet omtaler hun isolasjonsperioden som «den mest ødeleggende, men transformerende» tida i hennes liv.

I løpet av husarresten har hun fått tid til å bli konfrontert med de mørkeste sidene av seg selv, skriver 38-åringen i brevet. Den tidligere Hollywood-skuespilleren var en sentral skikkelse i kulten, og var Keith Ranieres høyre hånd og nær fortrolige.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

«Det er nå av største betydning for meg å si, fra dypet av mitt hjerte, at jeg er så lei meg. Jeg kastet meg inn i Keith Ranieres lære med alt jeg hadde», skriver Mack videre.

«Smallville»-stjerna beklager også overfor nære venner og familie:

«Jeg dyttet dere unna og snakket ikke med dere da dere prøvde å redde livet mitt. Jeg løy til dere, igjen og igjen, for beskytte villfarelsen jeg var så dypt forpliktet til å tro på», skriver Mack.

- Forferdelig situasjon

I sexkulten NXIVM, som av lederne ble forkledd som en selvhjelpsgruppe, ble medlemmene tvunget til å ha sex med lederen Keith Raniere.

De kvinnelige «slavene» måtte utførte perverse handlinger under tvang, ble brennemerket og tvunget til å utføre andre grove kriminelle handlinger. Det skal også ha blitt arrangert seremonier - der handlingene som fant sted ble beskrevet som noe fra «en skrekkfilm».

Lederen Raniere har nektet straffskyld for alle forhold, senest i et intervju med «NBC Nightly News with Lester Holt» i fjor høst. Dette var første gang han uttalte seg om saken etter at dommen falt.

SEXKULT: Sexkulten NXIVM har fått mye kritikk. Dette er traileren til dokumentaren om kulten som ligger på HBO. Video: HBO Vis mer

Han omtalte det hele som en fryktelig tragedie med mange, mange mennesker som hadde blitt såret.

- Det er en fryktelig urettferdighet her. Om du tror jeg er djevelen eller ikke, så må rettsprosessen undersøkes, sa Raniere i intervjuet.

Nettstedet skrev videre at Raniere hadde bedt om en ny rettssak, men at denne ble avvist av en dommer. Videre i intervjuet beklaget Raniere for all smerte og lidelse han har deltatt i.

- Jeg har vært leder for samfunnet. Og det har kommet til dette. Selv om det er av undertrykkelse, er jeg lei meg og smertefull. Dette er en forferdelig situasjon.

LES OGSÅ: Løy om millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer