Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen ble foreldre:

- Den største dagen i vårt liv

Fikk en liten gutt.

BLE FORELDRE: Tidligere skiskytter Emil Hegle Svendsen og programleder Samantha Skogrand er blitt foreldre for første gang - til en liten gutt. Foto: NTB scanpix
BLE FORELDRE: Tidligere skiskytter Emil Hegle Svendsen og programleder Samantha Skogrand er blitt foreldre for første gang - til en liten gutt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere skiskytter Emil Hegle Svendsen (33) og programleder Samantha Skogrand (29) er blitt foreldre til en liten gutt.

Det bekrefter Samantha på Instagram.

- 28.01.19. Den største dagen i vårt liv. Som vi har lengtet etter deg, skriver hun til et bilde av Emil som holder sin nyfødte sønn.

Under bildet har venninner som blant andre Ida Gran Jansen og Tiril Eckhoff gratulert den nybakte moren.

Etterlengtet

Både i podkasten hun har sammen med Jamina Iversen, «Babyboom», og i sosiale medier har Samantha delt åpenhjertig om forventningene til det å bli mor.

At den lille gutten har vært etterlengtet er det ingen tvil om. Hver dag siden termin, for en drøy uke siden, har hun ivrig involvert fansen i nedtellingen - og mandag kunne hun endelig hilse på det nye familiemedlemmet.

Hva den lille gutten skal hete er foreløpig ukjent.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Samantha Skogrand uten hell.

Det var i fjor sommer det ble kjent at paret ventet sitt første barn, da Emil selv bekreftet nyheten på Instagram.

«En fantastisk sommer er over, men jeg og Samantha Skogrand gleder oss nok enda mer til vinteren … Da blir vi foreldre for første gang», skrev han, etterfulgt av et hjerte.

Kort tid etter kunngjøringen, røpet Samantha Skogrand kjønnet på babyen i magen. Det gjorde hun under en direktesending på Radio 1, der hun jobber som programleder.

- Jeg venter en gutt, sprudlet hun på radioen.

Kollegene Siri Kristiansen (40) og Ken Wasenius-Nilsen (37) kom så med sine gratulasjoner til den vordende moren, som også brukte anledningen til å spørre rundt etter fine guttenavn.

Populært par

Paret feiret fem år som kjærester for bare noen dager siden.

«Tenk at et lite sveip til høyre kunne føre til noe så fint. I dag er det fem år siden han spurte om jeg ville være kjæresten hans. Angrer ikke ennå!» skrev Samantha Skogrand til en rekke bilder av de to, som hun delte med sine Instagram-følgere i midten av januar.

Det var i januar 2014 at Emil bekreftet forholdet til Samantha, etter å ha holdt en lav profil om romantikken.

Hun jobbet den gang som sportsanker i TV 2. Det var likevel ikke i forbindelse med jobb at de to møttes.

Tidligere har Samantha avslørt at hun og Emil møttes på nett, via sosiale medier. Det skal ha vært han som først tok kontakt, og siden den gang har de vært et av landets mest omtalte par.

Viktig støttespiller

Like før julaften i 2016 forlovet de seg, da Emil gikk ned på kne, og fikk et «ja» av sin utkårede.

At paret har betydd mye for hverandre de siste årene er ingen hemmelighet.

Det ble spesielt tydelig da Emil i april i fjor kunngjorde at han ville legge opp som skiskytter. Under pressekonferansen på Olympiatoppen takket han blant annet kjæresten:

STØTTESPILLER: Samantha Skogrand var til stede da kjæresten kunngjorde at han ville legge skiskytter-karrieren på hylla. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
STØTTESPILLER: Samantha Skogrand var til stede da kjæresten kunngjorde at han ville legge skiskytter-karrieren på hylla. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Hun har jo betydd veldig mye. Hun fikk jo kanskje oppleve de tyngste åra i karrieren min, så det har vært en utrolig støtte å ha henne der når det har gått tungt, sa han den gang til Dagbladet.

Da paret kort tid senere gjestet «Senkveld med Thomas og Harald», måtte 33-åringen konsentrere seg om å holde følelsene i sjakk, da han ble spurt om hva forloveden hadde betydd for ham.

- Nå må jeg passe meg så jeg ikke begynner igjen med sippinga, men nei, hun har betydd veldig mye, sa han og fortsatte:

- Samantha kom inn i livet mitt da det egentlig begynte å butte litt, og da var det veldig tungt. Samantha har hjulpet meg veldig mye.

Stolt kjæreste

I februar i fjor kunne paret slippe jubelen løs sammen med resten av det norske folk, da Emil skøt seg inn til en bronsemedalje under OL i Pyeongchang.

PÅ SLOTTET: Det ferske kjæresteparet deltok på gallamiddag på Slottet vinteren 2014. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
PÅ SLOTTET: Det ferske kjæresteparet deltok på gallamiddag på Slottet vinteren 2014. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Samantha innrømmet i forkant av mesterskapet at hun trolig var mer nervøs enn skiskytteren selv, men hun var svært stolt da hun hyllet kjærestens innsats etter medaljen.

- 18. februar. Så inderlig fortjent etter motgang og tvil. Sterk, ydmyk og tvers igjennom god. Gratulerer med din sjette OL-medalje! Hilsen stolt og snørrete kjæreste, skrev hun under et bilde av seg selv og forloveden på Instagram.

LES OGSÅ: - Føler det blir en babyboom til sommeren

Klipp fra TVNorge-programmet "4 stjerners middag": Fridtjof Såheim spør Samantha Skogrand om hun treffer andre menn når skiskytter-kjæresten Emil er i sesong. Vis mer Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer