BLE NY: Eks-kjæresten hennes hadde i tre år prøvd å få Jorunn Stiansen til å gå i kjole - uten å lykkes. Idol-vinneren 2005 gjennomgikk stor forvandling i løpet av Idol. Foto: TV2
BLE NY: Eks-kjæresten hennes hadde i tre år prøvd å få Jorunn Stiansen til å gå i kjole - uten å lykkes. Idol-vinneren 2005 gjennomgikk stor forvandling i løpet av Idol. Foto: TV2Vis mer

Den store forvandlingen

Vanlige jenter og gutter forvandles til glitrende stjerner gjennom Idol-konkurransen. Husker du hvordan de tidligere Idolene så ut før? Se bildespesial.

Se bildespesialen nederst i saken!

SEHER.NO:  Når de unge håpefulle idol-deltagerne stiller til første audition ser de ut som deg og meg i jeans, t-skjorter og hettegensere. Men som vi har sett gjennom de fire forrige sesongene så forvandles de ti utplukkede finalistene til glitrende stjerner med både scenetekke og selvtillit.


En som har en viktig rolle i den sammenhengen er Idol-stylisten. Hvordan Idol-deltagerne framstår kan ha mye å si for både innsatsen deres og hvordan de blir dømt av seerne.

- I år har vi bestemt at deltagerne skal beholde sin egen identitet. Det skal ikke kles opp i kostymer, sier årets Idol-stylist Kristin Sollid (35) til Seher.no.

Hun har jobbet som frilans stylist innen reklame- og motebransjen i sju år og hun synes den nye jobben er kjempemorsom.

- Den største utfordringen er å finne noe som alle liker. Det er mange sterke meninger, og deltagerne vil helst være seg selv. Hvis man blir stylet om, kan det gå ut over selvfølelsen og prestasjonen på scenen.

I Idol 2006 valgte deltageren Iselin Andresen å trekke seg fra konkurransen fordi hun ikke følte seg vel i konseptet.

- Jeg likte ikke å synge sanger jeg ikke kunne stå inne for, og gå i klær jeg ikke følte meg vel i, sa hun til Dagbladet i fjor.

Året før fikk den voldsomme krusehårfrisyren til Idol-favoritt Maria Haukaas Storeng mye av skylden for at hun røk ut. Selv håpet ikke Maria at hårfrisyren hadde så mye å si.

- Jeg håper at styling og frisyre betyr mindre enn hvordan du synger, men det er OK å være litt sprø. Du må ta noen sjanser, sa Maria Haukaas Storeng til VG i 2005.

Stylist-Kristin innrømmer at det noen ganger kan bli sterke meningsutvekslinger, men hun vil ikke tvinge noen til å gå i noe de absolutt ikke vil.

- Det blir noen kompromisser. Men det er viktig at de er fornøyde og at de har det bra. Det er ikke liv og død dette, det er viktig at deltagerne skal kose seg.

Tirsdag kveld var det såkalt "fitting" for de ti finalistene. Da valgte de antrekk i samarbeid med stylisten.

- Vi var veldig enige etter fittingen på tirsdag. Jeg har med mye forskjellig, og vi finner alltid noe som passer, sier Kristin som forteller at hun jobber ut i fra deltagernes egen smak og personlige uttrykk.

- Det var kjempedeilig. Man kommer inn og ser ut som et takras, for etterpå å skinne som en stjerne, sa Anne-Sophie til Seher.no etter siste semifinale, på spørsmål om hvordan det var å bli stylet foran opptredenen.

I bildespesialen kan du se hvordan tidligere idol-deltagere forvandlet seg til stjerner.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.